Wednesday, 06 December 2017 00:00

Μιχάλης Σακελλαρίδης: Ο Πρόεδρος του Α.Ο.Ν.Σ. «Ο ΜΙΛΩΝ» μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μιχάλης Σακελλαρίδης: Ο Πρόεδρος του Α.Ο.Ν.Σ. «Ο ΜΙΛΩΝ»  με αφορμή

τα 90 χρόνια ζωής του Αθλητικού Συλλόγου μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

 Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

Μπαίνοντας στο γραφείο του Προέδρου για την συνέντευξη αυτή κοιτώντας το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που μαζί με τα δεκάδες τρόπαια από τις επιτυχίες σε αθλητικές αναμετρήσεις κοσμούν τον χώρο βλέπω ως αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο Α.Ο.Ν.Σ. «Ο ΜΙΛΩΝ» είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ίδρυση του Δήμου της Νέας Σμύρνης, την ανάπτυξη και εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας! Στην συνέχεια η συζήτηση εξελίχθηκε με έναν τόσο ιδιαίτερο τρόπο που δεν κατάλαβα το δίωρο που είχε κρατήσει. Ο Μιχάλης Σακελλαρίδης είναι ένας άνθρωπος που σε κερδίζει με την ευγένεια του από την πρώτη στιγμή και στην συνέχεια σε συνεπάρει με τις τεράστιες γνώσεις του στον αθλητισμό σε τοπικό επίπεδο, και όχι μόνο...

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μιλήστε μας για την ίδρυση του Αθλητικού Όμιλου Νέας Σμύρνης «Ο ΜΙΛΩΝ», ο οποίος τον επόμενο μήνα συμπληρώνει τα 90ό έτος της ύπαρξης του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Α.Ο.Ν.Σ. ΜΙΛΩΝ, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ίδρυση του Δήμου της Νέας Σμύρνης, την ανάπτυξη και εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας. Η περιοχή της Νέας Σμύρνης άρχισε να κατοικείται σταδιακά από το 1926 από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και ιδιαίτερα της Σμύρνης, ανθρώπους ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένους και ενεργούς με μεγάλη αθλητικοπολιτιστική παράδοση, που αφήνοντας πίσω παλιές αγαπημένες πατρίδες, αποφάσισαν να ξαναχτίσουν από την αρχή μια νέα ζωή. Σ’αυτό το κλίμα και με αυτές τις παραδόσεις, ορισμένοι νέοι της εποχής, αποφάσισαν, το 1928, να δημιουργήσουν τον «Αθλητικό Όμιλο Νέας Σμύρνης» (Α.Ο.Ν.Σ.).

Έτσι, ξεκινώντας τη νέα τους ζωή, στη νέα πατρίδα, ξεκίνησαν και την αθλητική δράση. Κατά την δεκαετία του 1950, ένα νέο προσφυγικό κύμα, από την Αίγυπτο, βρήκε καταφύγιο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και στους κόλπους του Α.Ο.Ν.Σ. Τότε προστέθηκε και το όνομα του θρυλικού ΜΙΛΩΝΑ, Ολυμπιονίκη στο άθλημα της πάλης, που γεννήθηκε και έζησε στον Κρότωνα της Νότιας Ιταλίας περί το 540 π.χ. Τα χρώματα του Μίλωνα συμβολίζουν την θλίψη των χαμένων πατρίδων (μαύρο) και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον (πράσινο).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: 1968, χτίζεται το κλειστό γυμναστήριο του ΜΙΛΩΝΑ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιά είναι τα αγωνιστικά τμήματα του Συλλόγου, σε ποιές κατηγορίες αγωνίζονται καθώς επίσης πόσους προπονητές και αθλητές απασχολούν στο συνολό τους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σήμερα, ο Α.Ο.Ν.Σ. ΜΙΛΩΝ, διατηρεί εννέα (9) αθλητικά τμήματα τα οποία είναι: ΒΟΛΛΕΫ, ΜΠΑΣΚΕΤ, ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ, ΠΟΛΟ, ΤΕΝΙΣ, ΜΠΕΪΖ ΜΠΩΛ, ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 5Χ5 και Τμήμα ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, το οποίο είναι μοναδικό στην Ελλάδα και δημιουργεί τα αθλητικά θεμέλια σε παιδιά τριών (3) έως έξι (6) ετών. Στις τάξεις του συλλόγου ανήκουν 1700 αθλητές και απασχολούνται 50 περίπου προπονητές και προπονήτριες.

Στο Βόλλεϋ, που ο Μίλωνας έχει κατακτήσει δύο Πανελλήνια πρωταθλήματα, έχει δημιουργηθεί μία μοναδική σχολή με άριστα αποτελέσματα, αφού τα τελευταία χρόνια έχουν κατακτηθεί Πανελλήνιοι τίτλοι από τις ομάδες Παίδων και Εφήβων. Η αντρική ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής με προοπτική να επανέλθει γρήγορα στην κορυφαία κατηγορία. Η γυναικεία ομάδα αγωνίζεται και αυτή στη Β' Εθνική κατηγορία.

Στο Μπάσκετ, μετά την κάλυψη παλαιών υποχρεώσεων, μπαίνουν νέες βάσεις που σύντομα θα αναδείξουν πολύ καλά αποτελέσματα.
Τα τμήματα υποδομών, λειτουργούν άψογα με πολύ μεγάλη μαζικότητα που ξεπερνά τα 350 παιδιά. Η αντρική ομάδα του Μπάσκετ αγωνίζεται στην Α' κατηγορία της ΕΣΚΑΝΑ και σύντομα θα επανέλθει στις Εθνικές κατηγορίες.

Στην Άρση Βαρών, που ο ΜΙΛΩΝΑΣ έχει γράψει μοναδική ιστορία, γίνεται νέα προσπάθεια που ήδη φέρνει καρπούς με 15 μετάλλια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Στην υδατοσφαίριση (πόλο), η ομάδα μας αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Β' Εθνικής (άνδρες και γυναίκες) και στην Κολύμβηση έχουμε σημαντικές διακρίσεις σε όλες τις κατηγορίες των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων.

Στο τμήμα του τένις, έχει δημιουργηθεί μία σημαντική υποδομή με 350 παιδιά και στόχος είναι η δημιουργία αγωνιστικής ομάδας που να έχει σημαντικές διακρίσεις.

Στο Μπέιζ Μπωλ η ομάδα μας έχει σημαντικές επιτυχίες και εκτός των Ελληνικών συνόρων με διακρίσεις στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Πάντα με στόχο την κοινωνική προσφορά και την συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων Νέων, στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ο ΜΙΛΩΝΑΣ συνεχίζει να προσπαθεί να αναπτυχθεί και να δημιουργεί Νέους με αθλητική και πολιτιστική παιδεία.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μιλήστε μας για την συμβολή του Συλλόγου στην Κοινωνική Προσφορά και το κάλεσμα των νέων στην ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Α.Ο.Ν.Σ. ΜΙΛΩΝ λειτουργώντας με έντονο το αίσθημα του καθήκοντος προσφοράς, συνεχίζει να προσπαθεί να αναπτύσσεται και να δημιουργεί «Νέους» με αθλητικά όνειρα και αθλητικές φιλοδοξίες. Στόχος μας άλλωστε εκτός από την δημιουργία πρωταθλητών είναι η δημιουργία ακέραιων ανθρώπων με ήθος και αίσθημα κοινωνικής συμμετοχής. Ο Μίλωνας είναι κάτι παραπάνω από ένα αθλητικό σωματείο. Είναι μία κυψέλη κοινωνικοποίησης, ανάπτυξης των ανθρώπων με ερεθίσματα τόσο τον αθλητισμό όσο και κοινωνικά δρώμενα. Έτσι, τα περισσότερα παιδιά των ακαδημιών λαμβάνουν πρωτίστως μια στέρεα παιδεία και έπειτα τεχνικές αθλητικές γνώσεις. Άλλωστε για αυτά τα στοιχεία ο Μίλωνας διαφοροποιείται από τους υπόλοιπους συλλόγους. Η οικογένεια του Μίλωνα λειτουργεί ως συνοδοιπόρος της Νεοσμυρνιώτικης κοινωνίας και θεματοφύλακας αξιών που στις μέρες μας φθίνουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η Νέα Σμύρνη ως Δήμος έχει ισχυρό δεσμό με τον αθλητισμό! Εκτός από τον Μίλωνα και φυσικά τον Πανιώνιο συναντάμε ακόμα πολλούς μικρούς ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους όπως η Ίριδα, ο Α.Π.Ο. Νέα Σμύρνη, ο Ίκαρος, ο Α.Ο.Κ., καθώς επίσης και αρκετούς με ρυθμική γυμναστική και πολεμικές τέχνες.
Όλοι αυτοί κάθε χρόνο με εισήγηση του εκάστοτε Δημάρχου επιχορηγούνται με χρήμα του Δήμου για την ενίσχυση των δράσεων τους. Ως Πρόεδρος του Συλλόγου με την δεύτερη μεγαλύτερη επιχορήγηση ποιά είναι η γνώμη σας ως προς την κατανομή των ποσών αυτών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ξεκινώντας την απάντηση να σημειώσω ότι η σχέση του συλλόγου με τον Δήμο Νέας Σμύρνης ήταν και είναι άριστη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ανάληψη της σχετικής θέσης από την κ. Καρυοφίλη έχει δώσει άλλη και πιο ουσιαστική διάσταση στην σχέση μας με τον Δήμο μας.

Οι δύο μεγάλοι αθλητικοί σύλλογοι (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. και Α.Ο.Ν.Σ. ΜΙΛΩΝ) έχουμε σχέση ανταποδοτικότητας με τον Δήμο και κάθε χρόνο υπογράφουμε σχετική σύμβαση. Αυτό, που τουλάχιστον για μένα και για κάθε σχετικό άνθρωπο, είναι ανεξήγητο, έχει σχέση με τα ποσά που δίνονται για επιχορήγηση του Δήμου, με απόφαση και έγκριση του Δημάρχου. Στους δύο μεγάλους συλλόγους, που έχουν εγκαταστάσεις και καλύπτουν το 90% της αθλητικής δράσης, δίνονται αναλογικά ελάχιστα ποσά, ενώ στους μικρούς συλλόγους δίνονται ποσά που, σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν το 100% του προϋπολογισμού τους και ενώ συγχρόνως χρησιμοποιούν και τις Δημοτικές εγκαταστάσεις, χωρίς καμία σχετική δαπάνη.


Επίσης, όπως γνωρίζω και δεν νομίζω να κάνω λάθος, δεν έχουν καμία σχέση ανταποδοτικότητας με τον Δήμο μας, όπως συμβαίνει με τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ και τον ΜΙΛΩΝΑ. Είναι μία περίεργη και ακατανόητη ιστορία που ξεκίνησε και συνεχίζεται χωρίς πειστική αιτιολογία και αδικεί κατάφορα τους δύο μεγάλους συλλόγους.


Ελπίζω και εύχομαι κάποια στιγμή να επικρατήσει η λογική και να σταματήσει το «Θέατρο του παραλόγου» με αυτούς τους συλλόγους. Είναι το μοναδικό σημείο για το οποίο ο Δήμος μας πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική του, διότι ο ίδιος αδικεί την προσφορά του.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιά η σχέση του Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων με τους άλλους αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι σχέσεις του ΜΙΛΩΝΑ με τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ Γ.Σ.Σ. βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο και η προσωπική μου προσπάθεια για την συνεχή βελτίωση τους είναι συνεχής. Σεβόμαστε απόλυτα την ιστορία του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ. και τον ειδικό συμβολισμό που έχει για την πόλη μας. Οι δύο Σύλλογοι έχουν ιστορική και συμβολική θέση στη Νέα Σμύρνη. Με τους υπόλοιπους συλλόγους η σχέση μας είναι τυπική γιατί δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Σέβομαι απόλυτα τις προσπάθειες τους, αλλά, γνωρίζοντας την ιστορία ίδρυσης και δημιουργίας τους, έχω την άποψη ότι η συνολική προσφορά τους στην πόλη μας δεν ανταποκρίνεται καθόλου σε αυτά που η πόλη τους προσφέρει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιό είναι το όραμα σας ως Πρόεδρος του Συλλόγου για το επίπεδο που επιθυμείτε να βρίσκετε στην συμπλήρωση των 100 ετών ύπαρξης του;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στόχος μας είναι, η όσο δυνατόν πιο άμεση ενασχόληση νέων ανθρώπων με τα ζητήματα του Μίλωνα και μάλιστα είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος καθώς, όσο καιρό είμαι Πρόεδρος, το στοίχημα της ανανέωσης φαίνεται να το κερδίζουμε, καθώς νέοι εγκολπίζονται στην οικογένεια του Μίλωνα με μόνο πρόταγμα την προσφορά. Θέλουμε και άλλους νέους στον Σύλλογό μας και είναι κάτι που το έχω θέσει ως στόχο της θητείας μου.


Ο στόχος είναι να υπάρχει ένας οικονομικά εύρωστος σύλλογος με ανανεωμένος στελεχικό δυναμικό, με αθλητικές ομάδες, ανταγωνιστικές και σε μεγάλες κατηγορίες, καθώς και ανακαινισμένες εγκαταστάσεις, ώστε να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες.

Διαβάστηκε 8467 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Sunday, 22 September 2019 13:01
 Δημήτρης Πανταζής

 

τ. Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Γεννήθηκε στη Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία. Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα. Τον Ιανουάριο του 2011 ανέλαβε εκδότης στη 'Φωνή της Νέας Σμύρνης', την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964.

Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων. Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο 'Νέα Σμύρνη – Το Χρονικό μιας Πόλης'.

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 στην Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη" όπου και δύο μήνες μετά την έναρξη της πενταετούς θητείας στο Δημοτικό Συμβούλιο αναλαμβάνει επικεφαλής της μετά την παραίτηση του υποψηφίου Δημάρχου και ιδρυτή του συνδυασμού Νίκου Στέφου, δημοσιογράφου και συγγραφέα.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης (2014 – 2017) μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθηκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη). Από τον Μάρτιο του 2017 είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 δημιουργεί μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς την Ομάδα Εθελοντών « Νέα Σμύρνη - Όλοι Μαζί» την οποία έως σήμερα συντονίζει.

Το 2019 γράφει το πρώτο του βιβλίου με τίτλο "Η Απελευθέρωση της Σμύρνης".

Σήμερα (2020) διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στην Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης ως Γραμματέας.