Άρης Μισαηλίδης: Ο Πρόεδρος του ερασιτέχνη Πανιωνίου μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Ρεπορτάζ: Κώστας Σαραντόπουλος

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποσά χρόνια ασχολείστε με τον Πανιώνιο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ασχολούμαι με τον Πανιώνιο περισσότερο από 55 χρόνια. Ξεκίνησα σαν αθλητής στίβου σε ηλικία περίπου 10 ετών από τον Βύρωνα όπου εγκαταστάθηκε ο πατέρας μου μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Πέρναμε το λεωφορείο, κατεβαίναμε στροφή Νέας Σμύρνης και από εκεί ερχόμασταν στον Πανιώνιο. Υπήρξα προπονητής στίβου στον σύλλογο και κάποια στιγμή με φώναξε η διοίκηση να γυμνάσω την ομάδα ποδοσφαίρου. Έχω δουλέψει με αρκετούς προπονητές όπως Σινέκοβιτς, Βούκοτιτς, Κυράστας, Γιόχανσον, Μπράμς. Αργότερα ανέλαβα έφορος ποδοσφαίρου και τα τελευταία πέντε χρόνια έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου. Επίσης διετέλεσα και προπονητής της Εθνικής Νέων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ως Πρόεδρος του ερασιτέχνη Πανιωνίου σε ποια τμήματα βλέπετε τα νέα παιδιά να έχουν καλύτερη κλίση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα περισσότερα παιδιά δοκιμάζουν στην αρχή τα πιο δημοφιλή αθλήματα, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Από εκεί και πέρα στην πορεία για κάποιο λόγο ένα παιδί μπορεί να αλλάξει άθλημα. Υπάρχουν παιδιά του μπάσκετ που πάνε πολύ καλά σε ένα άλλο άθλημα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η άποψη σας για τα προβλήματα στην ΚΑΕ Πανιώνιος και αν πιστεύετε πως μπορεί να βρεθεί λύση σε αυτά σε κοντινό χρόνο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια κατάφερε ένα μεγάλο ρεκόρ γιατί η ομάδα ήταν στην B κατηγορία, ανέβηκε στην A2 και αυτή την στιγμή είναι στην A1. Είναι κάτι σημαντικό γιατί δεν το έχουν καταφέρει μεγάλες ομάδες στο παρελθόν. Εκείνο που προέχει είναι η ομάδα να έχει ένα σταθερό διοικητικό σχήμα για να είναι στην A1 κατηγορία. Όταν η ομάδα πηγαίνει καλά προσελκύει και τα παιδιά να έρθουν στις ακαδημίες. Άλλωστε μην ξεχνάμε την τεράστια ιστορία που έχει το μπάσκετ του Πανιωνίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σχετικά με τα οικονομικά του ερασιτέχνη, επαρκούν οι χορηγίες ιδιωτών σε τμήματα του Συλλόγου, οι συνδρομές των μελών και η ετήσια επιχορήγηση του Δήμου μας ή τα έξοδα υπερβαίνουν όλα τα παραπάνω;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει σταματήσει να δίνει χρήματα στον Σύλλογο. Έχουμε κάποια βοήθεια από χορηγούς που θέλω και να τους ευχαριστήσω, και όπως καταλαβαίνετε τα έσοδα είναι από τις συνδρομές των παιδιών. Αν λάβετε υπόψιν σας ότι κάνουμε κοινωνική πολιτική και είμαστε κοντά στις ευπαθείς ομάδες τα έσοδα είναι περιορισμένα αλλά παρόλο που έχουμε και κάποια παλιά χρέη, έχουμε ρυθμίσει εφορία και ΙΚΑ και είμαστε συνεπείς στο υπαλληλικό προσωπικό. Θέλουμε ο Σύλλογος να βγάζει υγεία και να μην δημιουργούμε χρέη.