Γράφει ο Δημήτρης Πανταζής, εκδότης της εφημερίδας & τ. Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης (2014 -2019)

Με ανάρτηση στις 27 Νοεμβρίου στην σελίδα της η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου μας ενημερώνει πως βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες αντιστήριξης του σκάμματος και εκσκαφής για την κατασκευή του νέου βιοκλιματικού - πολυδύναμου αθλητικού κέντρου Νέας Σμύρνης, δυναμικότητας 3.500 θέσεων. Οι φωτογραφίες είναι από την ίδια ανάρτηση. Η εφημερίδα μας υπενθυμίζει λεπτομέρειες που αφορούν το συγκεκριμένο οραματικό έργο με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης και γενικότερα της Αττικής.

Η εργολαβική σύμβαση υπογράφθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και την ανάδοχο εταιρεία ΤΟΜΗΣ ΑΤΕ στις 3 Ιουνίου, παρουσία του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη και της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Δήμητρας Νάνου. Έτσι μετά από 2 χρόνια διαβουλεύσεων δόθηκε το «πράσινο» φως για την έναρξη των έργων κατασκευής του νέου κλειστού γυμναστηρίου, βιοκλιματικό – πολυδύναμο αθλητικό κέντρο Δήμου Νέας Σμύρνης, δυναμικότητας 3.500 θέσεων με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τα 2 χρόνια και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής αρχικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 20.850.000,00 ευρώ και τελικής τιμής μετά την εργολαβική έκπτωση στα 10.850.000. Πρόκειται για ένα έργο που θα αποτελεί ένα «κόσμημα» για τον Δήμο Νέας Σμύρνης και θα είναι στη διάθεση των κατοίκων και των αθλητικών συλλόγων, λειτουργώντας ως αθλητικό κέντρο αλλά και ως κέντρο πολιτισμού.

Άλλα έργα στην πόλη μας τα οποία ήδη εκτελούνται, προγραμματίζονται ή ολοκληρώθηκαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής είναι:

Βελτίωση και Αποκατάσταση Υπερτοπικού άξονα οδών Αιγαίου – Κράτητος. Η εν εξελίξει αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της ΟΧΕ που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, περιλαμβάνει την δημιουργία ασφαλών και λειτουργικών κόμβων οδών, την πλήρη ανακατασκευή των πεζοδρομίων και διάστρωση νέου ασφαλτικού τάπητα με χρήση ψυχρών και φωτοκαταλυτικών υλικών για την βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής, την κατασκευή νέων οδεύσεων και ραμπών ΑμεΑ.

Βελτίωση και Ανακατασκευή του Υπερτοπικού Άξονα Αιγαίου. Ένα έργο προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ, που εντάχθηκε στο ΠΕΕ της Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2021, και το οποίο θα αποτελεί επέκταση του φυσικού αντικειμένου της εν εξελίξει ΟΧΕ, προσδίδοντας «ενιαία» ταυτότητα στα σημεία παρέμβασης.

Επισκευή (και εξοπλισμός) παιδικού σταθμού «Ακροβάτισσα». Ένα έργο, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, που εντάχθηκε στο ΠΕΕ της Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2020, με σκοπό τη στατική ενίσχυση του κτίσματος και την δημιουργία ενός άρτιου, λειτουργικά ασφαλούς και ενεργειακά αποδοτικού νέου πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού.

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση των οδών Ομήρου και Παλαιολόγου. Μία εκτεταμένη παρέμβαση, με εφαρμογή ψυχρών (για την μείωση της θερμοκρασίας) και φωτοκαταλυτικών υλικών (για την αποδόμηση ρύπων), η οποία αλλάζει την μορφή και λειτουργικότητα των εμπορικών δρόμων της Νέας Σμύρνης (νέα πεζοδρόμια αυξημένου πλάτους, επέκταση του ποδηλατόδρομου προς την Νικ. Πλαστήρα, νέες λωρίδες κυκλοφορίας με υπερυψωμένες από φυσικό κυβόλιθο διαβάσεις πεζών, δίκτυο νέου φωτισμού LED, λοιπός αστικός εξοπλισμός όπως παγκάκια, κάδοι κλπ., συμπλήρωση υποδομών αποχέτευσης ομβρίων).