Thursday, 18 February 2016 00:00

Η ποδοσφαιρική ομάδα "Ανίκητος Νέας Σμύρνης" μιλάει στην ΦΩΝΗ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γνωρίστε την ποδοσφαιρική ομάδα "Ανίκητος Νέας Σμύρνης"

Συνέντευξη Κώστα Σαραντόπουλου, αρχηγού ερασιτεχνικής εφηβικής ποδοσφαιρικής ομάδας "Ανίκητος Νέας Σμύρνης"

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Αριστερά: Γιώργος Αθανασίου, Κέντρο: Κώστας Σαραντόπουλος, Δεξία: Κώστας Καναλιώτης

ΕΡΩΤΗΣΗ 1. Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία της ομάδας. Η δική σας ενασχόληση με την ομάδα πότε ξεκίνησε και με ποιες προοπτικές; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ομάδα ιδρύθηκε στα τέλη του 2012. Ήμουν ο πρώτος που έδωσε την ιδέα για την ίδρυση και την δημιουργία μιας ομάδας η οποία μπορεί να έχει πολλές προοπτικές στο μέλλον όπως να κατέβουμε για αρχή σε ένα τοπικό πρωτάθλημα. Μαζί με τους Γιώργο Αθανασίου και Κώστα Καναλιώτη αρχικά ξεκινήσαμε τρεις και σήμερα η ομάδα αριθμεί στους οχτώ παίχτες.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2. Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για το τρέχον έτος, πως σχεδιάζετε τα επόμενα έτη; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο στόχος της ομάδας για φέτος είναι να προσελκύσει άτομα και να τα εντάξει στο δυναμικό της ομάδας έτσι ώστε από του χρόνου να είμαστε έτοιμοι να κατέβουμε σε κάποιο πρωτάθλημα. Τα σχέδια μας για το μέλλον είναι πολλά, όλες οι ομάδες όπως και εμείς ονειρευόμαστε πάντα να παίξουμε σε κάποια μεγάλη κατηγορία. Με πίστη και θέληση πιστεύω θα τα καταφέρουμε!

ΕΡΩΤΗΣΗ 3. Για την Νέα Σμύρνη, από την οποία ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο, ποια είναι η γνώμη σου για τις ομάδες της; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στη Νέα Σμύρνη ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο σε ηλικία 7 ετών στο Μίλωνα που ήταν η πρώτη μου ομάδα. Ύστερα μεταγράφηκα στον Πανιώνιο όπου αγωνιζόμουν μέχρι και την περσινή χρονιά. Η γνώμη μου για τις ομάδες της Νέας Σμύρνης είναι εξαιρετική καθώς σε αυτήν την πόλη έχεις μια από τις ιστορικές ομάδες της Ελλάδας (Πανιώνιος), η οποία έχει βγάλει για μένα τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές και συνεχίζει μέχρι και σήμερα το έργο αυτό. Όμως και ο Μίλωνας από την άλλη είναι μια καλή ομάδα η οποία μπορεί να μην είναι τόσο δυνατή σαν τον Πανιώνιο αλλά προσπαθεί και εκείνη για το καλύτερο.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4. Ποιες είναι οι πρώτες συμβουλές που λάβατε ως νέοι σε ηλικία που ξεκινούν τώρα να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, να παίζουμε ποδόσφαιρο επειδή το αγαπάμε, να έχουμε μέσα μας την ευγενή άμιλλα και να διασκεδάζουμε κάθε παιχνίδι που παίζουμε ανεξάρτητος αντιπάλου. Αλλά κυρίως να έχουμε σεβασμό.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5. Θεωρείτε πως σε σχέση με παλαιότερα χρόνια πλέον τα νεαρά παιδιά έχουν περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες να προωθηθούν και να αναδειχθούν; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως και τα παιδιά έχουν περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες να προωθηθούν και να αναδειχτούν διότι υπάρχουν αρκετές ομάδες και πολύ περισσότερες ακαδημίες από τα παλαιότερα χρόνια. Ειδικά εδώ στην Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα η οποία έχει μια από τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα και έχουμε δει πόσους παίχτες έχει προωθήσει και αναδείξει παλαιότερα αλλά και τα τελευταία χρόνια.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6. Ποια είναι η άποψη σας για το Ελληνικό ποδόσφαιρο; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει χαλάσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι μεγάλο ρόλο παίζει και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας αυτή την στιγμή. Ένα άλλο θέμα είναι αυτό της συμπεριφοράς των οπαδών των ομάδων. Αυτό είναι κυρίως που έχει χαλάσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο και ότι οι νόμοι στην χώρα μας δυστυχώς δεν εφαρμόζονται σωστά. Προσωπικά εύχομαι να αλλάξουν όλα αυτά και να δούμε ένα πρωτάθλημα και όλα τα γήπεδα με οικογένειες και φιλάθλους των δύο ομάδων δίπλα δίπλα όπως στην Αγγλία, κάτι που είναι δύσκολο μεν αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Διαβάστηκε 11525 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Sunday, 22 September 2019 12:56
 Δημήτρης Πανταζής

 

τ. Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Γεννήθηκε στη Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία. Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα. Τον Ιανουάριο του 2011 ανέλαβε εκδότης στη 'Φωνή της Νέας Σμύρνης', την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964.

Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων. Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο 'Νέα Σμύρνη – Το Χρονικό μιας Πόλης'.

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 στην Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη" όπου και δύο μήνες μετά την έναρξη της πενταετούς θητείας στο Δημοτικό Συμβούλιο αναλαμβάνει επικεφαλής της μετά την παραίτηση του υποψηφίου Δημάρχου και ιδρυτή του συνδυασμού Νίκου Στέφου, δημοσιογράφου και συγγραφέα.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης (2014 – 2017) μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθηκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη). Από τον Μάρτιο του 2017 είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 δημιουργεί μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς την Ομάδα Εθελοντών « Νέα Σμύρνη - Όλοι Μαζί» την οποία έως σήμερα συντονίζει.

Το 2019 γράφει το πρώτο του βιβλίου με τίτλο "Η Απελευθέρωση της Σμύρνης".

Σήμερα (2020) διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στην Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης ως Γραμματέας.