Saturday, 17 January 2015 00:00

Λευτέρης Παντερής: Ο τοπικός επιχειρηματίας μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο επιτηδευματίας μήνα Ιανουαρίου

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

Στους μήνες που περάσαμε μαζί αγαπητοί μου αναγνώστες είδαμε τις διάφορες κατηγορίες Επιχειρηματιών που κατά καιρούς φιλοξενεί η εν λόγω στήλη. Αυτές είχαν να κάνουν με κατηγορίες επαγγελμάτων όπως η Εκπαίδευση, η πώληση αγαθών και ειδών πολυτελείας, οι κοινωνικές υπηρεσίες, τα ειδή πρώτης ανάγκης και η εστίαση.


Πρόσωπο του Μήνα Ιανουαρίου ο κ. Λευτέρης Παντερής, ιδιοκτήτης του Ιχθυοπωλείου «Η Σκούνα» Ελευθερίου Βενιζέλου 49.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσα χρόνια δραστηριοποιήστε ως επιχειρηματίας στην Νέα Σμύρνη; "

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ΣΚΟΥΝΑ" Υπάρχει στο Παγκράτι από το 1968. Η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση του κόσμου, μας παρότρυνε να ανοίξουμε και άλλο κατάστημα το Μάρτιο του 2006 στην Νέα Σμύρνη, το οποίο με τη σειρά του ανταποκρίνεται άριστα στις απαιτήσεις των πελατών μας.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι θα αλλάζατε στον Δήμο που δραστηριοποιείται η επιχείρηση σας προκειμένου να την βοηθήσετε;

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το πρόβλημα δεν είναι το τι θα άλλαζα στο Δήμο για να βοηθήσω την επιχείρηση μου αλλά τι θα μπορούσε ο Δήμος να κάνει για τον εμπορικό κόσμο της Νέας Σμύρνης. Ένα μικρό παράδειγμα είναι το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργείται με το παρκάρισμα . Άλλη μια κίνηση καλής θέλησης από τον Δήμο είναι η μη αύξηση ή ακόμα και η μείωση των τελών στους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Ακόμα ο Δήμος, στην ευρύτερη έννοια, (οι δημότες) πρέπει να προτιμούν και να υποστηρίζουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας.

 


ΕΡΩΤΗΣΗ: Η επιχείρηση σας εδρεύει δίπλα στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Σμύρνης, θεωρείται ότι σας ευνόησε αυτό το «πέρασμα»;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν έλεγα ότι δεν είναι θετικό στοιχείο θα ήταν λάθος. Από την άλλη όμως η Πλατεία ευνοεί άλλου είδους επιχειρήσεις. Γιατί στην Πλατεία ο κόσμος κατεβαίνει το απόγευμα ή την Κυριακή να κάνουν την βόλτα τους να "χαζέψουν" τις βιτρίνες να πιούν τον καφέ τους. Το ψάρι που είναι το αντικείμενο τις επιχείρησης είναι προϊόν που πρέπει ο πελάτης να το δει τις πρωινές ώρες.

 


ΕΡΩΤΗΣΗ: Η ύφεση της Ελλάδας πόσο σας έχει επηρεάσει ως επιχείρηση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Όπως άλλωστε και όλο τον εμπορικό κόσμο. Υπάρχουν ημέρες που δεν καλύπτουν ούτε τα πάγια έξοδα. Τα ΜΜΕ έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο , γιατί το "τόσο" το κάνουν "ΤΟΣΟ", από την άλλη τα μέτρα που παίρνονται είναι θηλιά για τον κάθε εργαζόμενο οικογενειάρχη ή μη. Με αποτέλεσμα να είναι "κουμπωμένος" γιατί δεν γνωρίζει τι θα γίνει αύριο.

 


ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι ρόλο παίζει για εσάς η εξυπηρέτηση του πελάτη και με τι τρόπο προσελκύετε πελάτες την δύσκολη αυτή περίοδο;

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο πελάτης για εμάς είναι ο κινητήριος μοχλός της επιχείρησης μας. Ο καλύτερος τρόπος να προσελκύεις πελάτες είναι η φρεσκάδα η ποιότητα των προϊόντων μας και η ευγένεια .Αυτό εξασφαλίζεται με καθημερινή συνεργασία εδώ και πολλά χρόνια με καΐκια από Αργολίδα, Χίο, Κάρυστο και Σάμο, από την εμπειρία των χρόνων και από το μεράκι για την δουλειά μας.

Διαβάστηκε 2963 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 26 January 2018 16:55
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αιδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικόυ και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Νέας Σμύρνης από το 2006, το 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το επάγγελμα του διαφημιστή.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Σύμβουλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθήκε Αντιπροεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος.

Έχει ιδρύσει το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο από το 2015 διατελεί Πρόεδρος.