Tuesday, 05 May 2015 00:00

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ανάπλαση Ομήρου - Παλαιολόγου, κόστους 3.650.000

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ανάπλαση Ομήρου - Παλαιολόγου, κόστους 3.650.000

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης την Δευτέρα 4 Μαΐου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ή έγκριση της μελέτης "Ανάπλαση οδών Ομήρου - Παλαιολόγου" συλλογικής ενδεικτικής προϋπολογισθέντα δαπάνης 3.650.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%.

Στην ίδια συζήτηση εγκρίθηκε ως θέμα χωριστό στην Ημερήσια Διάταξη αλλά άρτια συνδεδεμένο με το ζήτημα αυτό και η έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης του ιδίου έργου.

Η κυκλοφοριακή μελέτη αφορά αντιδρομήσεις συγκεκριμένων δρόμων της πόλης μας που με την αλλαγή της ροής κατεύθυνσης τους θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων και θα αποτελούν τρόπο αντιμετώπισης της κυκλοφοριακής συμφόρησης που ήδη βιώνει το κέντρο της πόλης μας και φυσικά θα διογκωθεί με την έναρξη των εργασιών του εν λόγου έργου...

Οι αντιδρομήσεις δρόμων είναι οι εξής: Η Μεγάλου Αλεξάνδρου στο ύψος της Ελευθερίου Βενιζέλου γίνεται έξοδος προς αντί για είσοδος που είναι από τον κεντρικότερο δρόμο της Νέας Σμύρνης. Οι διερχόμενοι από Αθήνα φτάνοντας στο ύψος του κινηματογράφου "Φιλιπ" θα μπορούν να στρίβουν δεξιά στην Μεγάλου Αλεξάνδρου και φτάνοντας στο ύψος της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου θα μπορούν ύστερα να συνεχίσουν την κατεύθυνση τους προς την Νικολάου Πλαστήρα. Έτσι θα υπάρχει άμεση έξοδος από την Ελευθερίου Βενιζέλου στην Νικολάου Πλαστήρα.

Η οδός Αϊδινίου η οποία ξεκινάει στην Μεγάλου Αλεξάνδρου όταν συναντά την Ομηρείου και την Ευαγγελικής Σχολής (το πάρκο απέναντι από το 1 Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης επί της οδού Κοραή) στρίβει αριστερά καθώς το υπόλοιπο της είναι αντίθετο με τα οχήματα να έρχονται από την δεξιά στροφή της Ελευθερίου Βενιζέλου στο ύψος της στάσης του τράμ (στάση Αγία Παρασκευή). Με την αλλαγή αυτή η Αϊδινίου θα συνεχίζει την πορεία της ερχόμενη από την Ελευθερίου Βενιζέλου και φτάνοντας στο πάρκο των οδών Ομηρείου και Ευαγγελικής Σχολής θα συνεχίζει ευθεία για να καταλήξει στην Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Επίσης το συγκεκριμένο πάρκο αλλάζει ροή, δηλαδή ευρισκόμενος στην Κοραή δεν θα μπορεί ο οδηγός πλέον να στρίψει αριστερά στην Ομηρείου για να βγει στην Δορυλαίου και από εκεί στην Ελευθερίου Βενιζέλου αλλά θα στρίβει αριστερά στην Ευαγγελικής Σχολής και μέσω αυτής θα καταλήγει στην Δορυλαίου.

Στην οδό Αγίου Ανδρέα ο οδηγός μπαίνει στρίβοντας αριστερά από την Βυζαντίου ή ανεβαίνοντας την Ιωάννου Χρυσοστόμου και αμέσως στρίβεις αναγκαστικά στην Κωνσταντίνου Παλαιολόγου καθώς το υπόλοιπο τμήμα της (μπροστά από το 1 Λύκειο) έρχεται από την Κοραή. Πλέον η στροφή από Κοραή στην Αγίου Ανδρέου δεν θα ισχύει και θα μπορεί ο οδηγός διασχίζοντας την Αγίου Ανδρέου από την Βυζαντίου ή την Ιωάννου Χρυσοστόμου να μπαίνει στην Κοραή και μέσω των Ευαγγελικής Σχολής και Δορυλαίου να βγαίνει στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

Επίσης η Βρυούλων θα αλλάξει ροή κατεύθυνσης και θα μπορεί ο οδηγός να στρίβει από την Ομήρου σε αυτή και να καταλήγει στην Δορυλαίου και από εκεί στην Ελευθερίου Βενιζέλου, αποσυμφορίζοντας ουσιαστικά το φανάρι της Ομήρου. Όπως επίσης θα μπορεί από Ομήρου μέσω Βρυούλων και Φλαβιανών πάλι να καταλήγει στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

Τέλος η Κυδωνιών αλλάζει και αυτή ροή. Πλέον ερχόμενος ο οδηγός από την είσοδο της πόλης φτάνοντας στο ύψος της Εστίας θα στρίβει δεξιά σε αυτή για να καταλήγει έτσι στην Νικολάου Πλαστήρα και από εκεί στην Συγγρού.

Τώρα όσον αφορά την ανάπλαση...

Από ενημέρωση που έκανε στην παράταξη Συμμαχία Πολιτών η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μαζί με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο της Δημοτικής Αρχής για Τεχνικά Έργα Κώστα Κλειδόπουλο (λίγες μόλις ώρες πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της ιδίας ημέρας στην οποία και ψηφιζόταν το έργο) ενημερωθήκαμε ότι τα έργα υπολογίζονται να ξεκινήσουν αρχές του 2016 με και να διαρκέσουν από 9 έως 12 μήνες. Ο προγραμματισμός είναι να κλείνει ο δρόμος ανά τρίμηνο έτσι ώστε να μην σταματήσει τελείως η κυκλοφορία των οχημάτων. Συγκεκριμένα το αριστερό τμήμα της Ομήρου θα εκτελεί έργα για τρεις μήνες, ύστερα το δεξιό τμήμα για τρεις μήνες και τέλος η Παλαιολόγου για τρεις μήνες.

Στο κέντρο της Ομήρου θα χτισθεί νησίδα η οποία θα ξεκινάει από το ύψος του εμπορικού κέντρου (Ομήρου 41 - 43) θα τελειώνει λίγο πριν τα φανάρια της Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο ηλεκτροφωτισμός θα γίνει υπόγειος, θα υπάρχουν βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων ενώ οι θέσεις στάθμευσης οχημάτων θα περιοριστούν κατά το 1/3 καθώς τα αυτοκίνητα πλέον θα παρκάρουν οριζόντια και όχι κάθετα.

Επίσης θα υπάρχει και ποδηλατόδρομος ο οποίος θα ξεκινάει από την Πλατεία Χρυστοστόμου Σμύρνης στο ύψος της Πλαστήρα και θα ανηφορίζει ολόκληρο το δεξιό τμήμα του "πάρκου του Παπά", θα περνάει μπροστά από την Εστία και θα συνεχίζει στην Παλαιολόγου για να στρίψει στην Ομήρου και να διασχίσει την αριστερή πλευρά της για να τερματίσει στα φανάρια της Ελευθερίου Βενιζέλου. Επίσης στην Παλαιολόγου οι θέσεις στάθμευσης θα μειωθούν. Το πάρκάκι μπροστά από την Εμπορική Τράπεζα (επί της Κυδωνιών) θα ενοποιηθεί με τον μικρό δρόμο στα δεξία του.

Από την Αντιπολίτευση η Παράταξη Ποιότητα Ζώης ψήφισε θετικά στην ανάπλαση και την κυκλοφοριακή μελέτη (άλλωστε η όλη ιδέα της ανάπλασης ξεκίνησε από την προηγούμενη ενιαία Δημοτική Αρχή) , διαφώνησε όμως στις αντιδρόμησεις της Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Αγίου Ανδρέου.

Η Παράταξη Στροφή ψήφισε ναι στην κυκλοφοριακή μελέτη και όχι στην ανάπλαση.

Η Παράταξη Συμμαχία Πολιτών ως συνήθως είχε διάσταση απόψεων των στελεχών της καθώς ο Μανώλης Γρηγοράκης ψήφισε ναι στην ανάπλαση, (δίνοντας για ακόμα μια φορά την στήριξη του στην Δημοτική Αρχή) και επίσης ναι στην κυκλοφοριακή μελέτη ενώ ο Δημήτρης Πανταζής ψήφισε ναι στην κυκλοφοριακή μελέτη και λευκό στην ανάπλαση.

Η Παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε λευκό και στην κυκλοφοριακή μελέτη και στην ανάπλαση.

Διαβάστηκε 7611 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 20 April 2018 20:58
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος τα έτη 2014 και 2015.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.