Sunday, 13 January 2019 00:00

Ανδρέας Προίσκος: Ο τοπικός επιχειρηματίας μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ανδρέας Προίσκος: Ο τοπικος επιχειρηματίας μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

Πιστό στην συχνότητα του ως στήλη και ως αρχές της εφημερίδας μας το επιχειρηματικό ρεπορτάζ βρίσκεται ξανά εδώ για να ενισχύσει την τοπική
επιχειρηματικότητα μέσω της αφιλοκερδούς προβολής της! Τοπικός επιχειρηματίας εστίασης σε αυτό το φύλλο είναι ο Ανδρέας Προίσκος, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Σμυρνέον στην οδό Ιωνίας 45.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως αποφασίσατε να επιλέξατε ως τόπο της επαγγελματικής σας δραστηριότητας τον Δήμο Νέας Σμύρνης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αποφάσισα να ανοίξω το πρώτο μου μαγαζί με τον συνέταιρο μου τον Άγγελο Πεξαρά στην Νέα Σμύρνη γιατί νομίζω ότι έλειπε από την περιοχή ένα εστιατόριο σαν το δικό μας. Δηλαδή να παντρέψει μαμαδίσια Ελληνικά πιάτα με μοντέρνα πινελιά και όλα αυτά σε έναν χώρο ζεστό μοντέρνο και παραδοσιακό παράλληλα που ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει όμορφη μουσική από jazz soul ακούσματα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η τοποθεσία της επιχείρησης σας πιστεύεται πως ευνοεί τον εντοπισμό αλλά και την πρόσβαση του καταναλωτικού κοινού που απευθύνεστε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το μαγαζί μας έτσι όπως το έχουμε στήσει αναβαθμίζει κατά πολύ την μικρή πλατεία της Ηρώων Πολυτεχνείου που για πολλούς είναι άγνωστη. Θέλαμε να είμαστε σε ένα ήσυχο μέρος να μπορεί να απολαύσει με ηρεμία το φαγητό του. Επίσης είναι προσβάσιμο εύκολα για όλο το κοινό.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η σημερινή οικονομική ύφεση της Ελλάδας πόσο εκτιμάτε ότι επηρεάζει τον κλάδο που επιλέξατε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σαφώς η ύφεση στην Ελλάδα έχει επηρεάσει όλους τους κλάδους και ειδικά τον δικό μας γιατί ο κόσμος μετράει αυστηρά τα χρήματα του και δεν τα καταναλώνει τόσο άνετα όπως πριν 10 χρόνια. Νομίζω όμως ότι η εστίαση είναι λιγότερο ζημιογόνα σε αντίθεση με άλλα επαγγέλματα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι ρόλο παίζει για εσάς η εξυπηρέτηση του πελάτη και με τι τρόπο προσελκύετε πελάτες την δύσκολη αυτή περίοδο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το μεγαλύτερο κομμάτι μιας επιτυχημένης επιχείρησης είναι η εξυπηρέτηση προς τον πελάτη. Θεωρώ ότι αν είσαι τίμιος ευθύς και καθαρός ως προς τον πελάτη δεν έχεις να φοβάσαι πραγματικά τίποτα. Οι καλές τιμές οι άριστες πρώτες ύλες και η άψογη εξυπηρέτηση είναι το μυστικό της επιτυχίας. Εμείς σαν νέο μαγαζί 3 μήνες μόνο προσελκύουμε νέους πελάτες μέσω της διαφήμισης από τα τοπικά μέσα και μέσω έντυπης διαφήμισης φυλλάδια και social media όπως το facebook και το Instagram.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ως νέος άνθρωπος με δραστηριότητα στο ελεύθερο επάγγελμα, τι συμβουλή θα δίνατε στους ανθρώπους παραπλήσιας ηλικίας που σκέφτονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Παροτρύνω τα νέα άτομα σαν εμένα να κάνουν το βήμα να τολμήσουν να κάνουν ένα νέο εγχείρημα και να μην φοβηθούν τίποτα. Πρέπει να τολμάμε να προχωράμε μπροστά και πηγαίνουμε κόντρα στον καιρό τον άσχημο που μας έχουν επιβάλει.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν μπορούσατε τι θα αλλάζατε στον Δήμο μας έτσι ώστε να δουλέψει καλύτερα ο κλάδος της επιχείρησης σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πραγματικά πιστεύω πως ο Δήμος Νέας Σμύρνης κάνει πράγματα θετικά ως προς την καλή βιωσιμότητα των πολιτών της. Θα ήθελα μόνο να κοιτάξει με προσοχή και άλλες περιοχές που είναι γύρω απ την κεντρική πλατεία και δίνουν ζωή στην περιοχή. Η Νέα Σμύρνη είναι μια περιοχή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής.

Διαβάστηκε 1035 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Sunday, 14 April 2019 21:46
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.