Sunday, 13 January 2019 00:00

Άννα Κολοκυθά: Η τοπική επιχειρηματίας μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Άννα Κολοκυθά: Η τοπική επιχειρηματίας μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

Πιστό στην συχνότητα του ως στήλη και ως αρχές της εφημερίδας μας το επιχειρηματικό ρεπορτάζ βρίσκεται ξανά εδώ για να ενισχύσει την τοπική
επιχειρηματικότητα μέσω της αφιλοκερδούς προβολής της! Τοπική επιχειρηματίας σε αυτό το φύλλο είναι η Άννα Κολοκυθά, ιδιοκτήτρια του καταστήματος γυναικείας ένδυσης Marie στην οδό Ομήρου 33.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως αποφασίσατε να επιλέξατε ως τόπο της επαγγελματικής σας δραστηριότητας τον Δήμο Νέας Σμύρνης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Νέα Σμύρνη είναι ο τόπος μας! Καθώς οι γονείς μου κατοικούν από νεαρή ηλικία εδώ, έτσι κι εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα ως γνήσια Νεοσμυρνιά! Ήταν νομίζω αναπόφευκτο η επιχειρηματική μας δραστηριότητα να εδρεύει στο Δήμο που αγαπώ και έχω γεννηθεί.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η τοποθεσία της επιχείρησης σας πιστεύεται πως ευνοεί τον εντοπισμό αλλά και την πρόσβαση του καταναλωτικού κοινού που απευθύνεστε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η επιχείρηση μας ιδρύθηκε από την μητέρα μου Μαρί Αβσάρογλου. Δραστηριοποιείται εδώ και 27 χρόνια (από το 1992). Τα πρώτα μας καταστήματα είχαν έδρα την Άνω Νέα Σμύρνη. Στόχος των τελευταίων χρόνων ήταν να μεταβούμε στην κεντρική αγορά έτσι ώστε το ευρύτερο κοινό της περιοχής να γνωρίσει τόσο εμάς όσο και τα προϊόντα μας! Σίγουρα η οδός Ομήρου θεωρείται η καρδιά της Νέας Σμύρνης !

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της οδού Ομήρου, ένα έργο που αναμφισβήτητα αναβαθμίζει όχι μόνο την εικόνα του κέντρου της Νέας Σμύρνης σε καλαισθησία αλλά και την εμπορική αξία της! Πως βλέπετε ως σκέψη και μια μελλοντική ενδεχόμενη ανάπλαση και του κομματιού της Ομήρου μετά την Παλαιολόγου όπου βρίσκεται η επιχείρηση σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μας έχει βοηθήσει ιδιαίτερα την αναβάθμιση της περιοχής με τα έργα ανάπλασης που έχει ολοκληρώσει, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση της κεντρικής αγοράς. Περιμένουμε με προσμονή λοιπόν την επέκτασητου έργου και στο υπόλοιπο κομμάτι της Ομήρου καθώς η βόλτα για ψώνια θα είναι πλέον διασκέδαση για το αγοραστικό κοινό της Νέας Σμύρνης!

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η σημερινή οικονομική ύφεση της Ελλάδας πόσο εκτιμάτε ότι επηρεάζει τον κλάδο που επιλέξατε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δυστυχώς η ένδυση στα χρόνια της κρίσης έχει υποστεί μεγάλη ζημιά καθώς ο κόσμος δυσκολεύεται αρκετά να διαθέσει χρήματα σε αυτόν τον τομέα. Εμείς με τη σειρά μας προσπαθούμε να προσφέρουμε μια πολύ καλή ποιότητα σε συνδυασμό με προσιτές τιμές. Αυτό θεωρώ ότι είναι και το μεγάλο στοίχημα στις μικρές επιχειρήσεις (Boutique) να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ποιότητα μας σε μια εποχή που ο κόσμος αναγκαστικά στρέφεται στο φθηνό ρούχο των γνωστών πολυεθνικών καταστημάτων μαζικής ένδυσης.

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι ρόλο παίζει για εσάς η εξυπηρέτηση του πελάτη και με τι τρόπο προσελκύετε πελάτες την δύσκολη αυτή περίοδο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όπως προανέφερα το κατάστημα μας υπάρχει εδώ και 27 χρόνια .Η εκκίνηση της επιχείρησης έγινε από τη μητέρα μου, όπου ως γνήσια Πολίτισσα είχε αγάπη για το καλό ρούχο και ιδιαίτερη επικοινωνία με τον κόσμο. Αυτό είναι το μυστικό μας! Προσπαθούμε να διατηρούμε μια πιο φιλική σχέση με τον πελάτη έτσι ώστε να προσφέρουμε μια πιο προσωπική εξυπηρέτηση. Σημασία δεν έχει η πώληση, όσο το να φύγει μια γυναίκα από το μαγαζί μας και να έχει ξανά αγαπήσει την εικόνα της μέσα από τα ρούχα μας!

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ως νέος άνθρωπος με δραστηριότητα στο ελεύθερο επάγγελμα, τι συμβουλή θα δίνατε στους ανθρώπους παραπλήσιας ηλικίας που σκέφτονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχει η άποψη στην Ελλάδα ότι η επιχειρηματικότητα στην εποχή μας και ιδιαίτερα στη χώρα μας θεωρείται ηρωισμός! Σίγουρα εν μέρει ισχύει. Είναι αρκετά δύσκολο κάθε νέο ξεκίνημα αλλά αν κάποιος έχει ένστικτο και αγάπη για αυτό που ονειρεύεται εγώ θα πω ''γιατί όχι;''. 'Όλα είναι θέμα συνδυασμού, να γνωρίζεις καλά τον τομέα δραστηριότητας σου, να αγαπάς αυτό που κάνεις και να μπορείς να ρισκάρεις!

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Παράλληλα με την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία - εμπόρου είστε και μαία, πως είναι για μια νέα γυναίκα ο συνδυασμός αυτών των δύο διαφορετικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν το σκεφτείς καλά φαίνονται αλλά δεν είναι και πολύ διαφορετικές δραστηριότητες, καθώς το κοινό σημείο ενασχόλησης είναι η γυναίκα για εμένα. Από τη μια πλευρά ασχολούμαι με την εξωτερική της εμφάνιση και από την άλλη υποστηρίζω την πιο σημαντική φάση της ζωής της - την εγκυμοσύνη. Δεν θα πω ψέματα είναι λίγο δύσκολο πρακτικά γιατί δεν μένει ιδιαίτερος χρόνος για εμένα αλλά αν κάτι το αγαπάς φροντίζεις να το προσαρμόσεις! Κάποια πράγματα σε διαλέγουν νομίζω κι εσύ απλά πρέπει να τα συνδυάσεις στη ζωή σου!

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν μπορούσατε τι θα αλλάζατε στον Δήμο μας έτσι ώστε να δουλέψει καλύτερα ο κλάδος της επιχείρησης σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Δήμος Νέας Σμύρνης θεωρώ ότι έχει εξελιχθεί σε μια ιδανική περιοχή για να ζει κάποιος. Αυτό που θα μας βοηθούσε αρκετά στον επιχειρηματικό τομέα είναι μια προσφορά στις τιμές πάρκινγκ έτσι ώστε να έχουν μειωμένη χρέωση οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες που θέλουν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους στην περιοχή!

Διαβάστηκε 1546 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 30 August 2019 14:25
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.