Monday, 10 December 2018 00:00

Πραγματοποιήθηκε το Open Day του Erasmus+ στο 4ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πραγματοποιήθηκε το Open Day του Erasmus+ στο 4ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης

Ολοκληρώθηκε το Open Day για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ , στο οποίο συμμετείχε για δεύτερη φορά το 4ο Δημοτικό σχολείο Ν.Σμύρνης. Η συνάθροιση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εκπαιδευτικών και συμμετεχόντων μαθητών από τρεις διαφορετικές χώρες πέραν της Ελλάδας, η Ισπανία, Πολωνία και Ιταλία. Συγκεκριμένα το 4ο Δημοτικό, συνεργάστηκε με το CEIP Ruperto Chapi από την Ισπανία, το Scuola secondaria di primo grado Alighieri - Tanzi της Ιταλίας και τοSzkoła Podstawowa w Kamieniu από την Πολωνία.

Οι μαθητές από κάθε χώρα με ενθουσιασμό παρουσίασαν τις ομορφιές και τις παραδόσεις του τόπου τους, καθώς και τα πολιτιστικά κέντρα και σήματα κατατεθέν του κράτους από το οποίο προέρχονται. Η κάθε ομάδα μαθητών από κάθε χώρα, προϊδέαζαν τους μαθητές από τα άλλα κράτη για τη μοναδική και διαφορετική εμπειρία που θα ζήσουν ενώ παράλληλα τους έδιναν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για διάφορα μέρη και πολιτισμικά χαρακτηριστικά της κάθε χώρας.

Στην συνέχεια οι εκπαιδευτικοί από τις υπόλοιπες τρεις χώρες παρέδωσαν στους δασκάλους του 4ου Δημοτικού, συμβολικά δώρα, κάποια εξ αυτών, δημιουργημένα από τους ίδιους τους μαθητές. Τα δώρα στην πλειοψηφία τους, ήταν παραδοσιακές λιχουδιές, βιβλία, συμβολικά αντικείμενα, κ.α.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, έλαβε μέρος για δεύτερη φορά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, Erasmus+. Οι αρμόδιοι ενημερώθηκαν για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην συμμετοχή τους, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Ή ένταξη αποφασίστηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων . Φυσικά, το κεντρικό θέμα του προγράμματος, αφορά τον αθλητισμό, συνδυαστικά με παραδόσεις και υγιεινή διατροφή. Κυριότερος στόχος του προγράμματος, αποτελεί να αγαπήσουν οι μαθητές την άσκηση και τον αθλητισμό.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα και την ανταπόκριση, προσφέρθηκε να δώσει η κ.Νάγια Χατζηεμμανουήλ, συντονίστρια του προγράμματος και γυμνάστρια του 4ου Δημοτικού.

Σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus+:

Το πρόγραμμα Erasmus+, είναι ένα πρόγραμμα συνεργασίας, μεταξύ ευρωπαϊκών σχολείων. Εμείς, ανήκουμε στην κατηγορία σύμπραξη ανταλλαγής μαθητών, που σημαίνει πως εκτός από τους εκπαιδευτικούς, στις δραστηριότητες του προγράμματος συμμετέχουν και οι μαθητές στις μετακινήσεις σε άλλες χώρες. Από εκεί και ύστερα δεν είναι μόνο μετακίνηση, μόνο το ταξίδι στο εξωτερικό και οι δραστηρίοτητες. Είναι δράσεις που κάνουμε κάθε μήνα, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα που έχει ήδη κατατεθεί και έχει πάρει έγκριση να υλοποιηθεί. Το πρόγραμμα είναι διετές και αυτό στους 24 μήνες θα κάνουμε περίπου 14 διαφορετικές δράσεις.

Υπήρχε ανταπόκριση από τους μαθητές και τους γονείς;

Εξαιρετικά μεγάλη. Είναι η δεύτερη φορά που το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+, αυτή τη φορά οι γονείς ήταν πιο δεκτικοί, η συνεργασία μαζί τους, είναι εξαιρετική,μας έχουν στηρίξει, μας έχουν βοηθήσει, τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα με τις ίδιες τις δραστηριότητες του προγράμματος αλλά και ειδικότερα τώρα γιατί είμαστε η πρώτη χώρα υποδοχής και περιμένουμε πως και πως τους εταίρους να έρθουν να τους φιλοξενήσουν σπίτι τους.

Στόχος του προγράμματος ποιος είναι;

Το πρόγραμμα μας έχει θέμα τον αθλητισμό και την διατροφή και την παράδοση της χώρας μας και των άλλων χωρών, προσπαθούμε να βρούμε ένα τρόπο να συνεργαστούν αυτά τα τρία στοιχεία μεταξύ τους. Δηλαδή πως η διατροφή επηρεάζει τον αθλητισμό, η παράδοση την διατροφή και πως αλληλεπιδρούν όλα μεταξύ τους, τόσο στη δική μας χώρα, όσο και στων εταίρων μας. Στο τέλος κάθε δραστηριότητας, τα αποτελέσματα της μελέτης που έχουμε κάνει, αναρτώνται σε κοινό μπλόγκ. Βλέπουμε η μία και η άλλη χώρα πως το δούλεψε. παίρνουμε ιδέες και απόψεις και αν βρούμε κάτι πολύ ενδιαφέρον σαν διαδικασία, το υιοθετούμε και το εφαρμόζουμε σαν σωστή πρακτική.

Ρεπορτάζ : Αλεξάνδρα Δημητριάδου

Διαβάστηκε 681 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Monday, 10 December 2018 21:25
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».