Monday, 10 December 2018 00:00

Πραγματοποιήθηκε το Open Day του Erasmus+ στο 4ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πραγματοποιήθηκε το Open Day του Erasmus+ στο 4ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης

Ολοκληρώθηκε το Open Day για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ , στο οποίο συμμετείχε για δεύτερη φορά το 4ο Δημοτικό σχολείο Ν.Σμύρνης. Η συνάθροιση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εκπαιδευτικών και συμμετεχόντων μαθητών από τρεις διαφορετικές χώρες πέραν της Ελλάδας, η Ισπανία, Πολωνία και Ιταλία. Συγκεκριμένα το 4ο Δημοτικό, συνεργάστηκε με το CEIP Ruperto Chapi από την Ισπανία, το Scuola secondaria di primo grado Alighieri - Tanzi της Ιταλίας και τοSzkoła Podstawowa w Kamieniu από την Πολωνία.

Οι μαθητές από κάθε χώρα με ενθουσιασμό παρουσίασαν τις ομορφιές και τις παραδόσεις του τόπου τους, καθώς και τα πολιτιστικά κέντρα και σήματα κατατεθέν του κράτους από το οποίο προέρχονται. Η κάθε ομάδα μαθητών από κάθε χώρα, προϊδέαζαν τους μαθητές από τα άλλα κράτη για τη μοναδική και διαφορετική εμπειρία που θα ζήσουν ενώ παράλληλα τους έδιναν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για διάφορα μέρη και πολιτισμικά χαρακτηριστικά της κάθε χώρας.

Στην συνέχεια οι εκπαιδευτικοί από τις υπόλοιπες τρεις χώρες παρέδωσαν στους δασκάλους του 4ου Δημοτικού, συμβολικά δώρα, κάποια εξ αυτών, δημιουργημένα από τους ίδιους τους μαθητές. Τα δώρα στην πλειοψηφία τους, ήταν παραδοσιακές λιχουδιές, βιβλία, συμβολικά αντικείμενα, κ.α.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, έλαβε μέρος για δεύτερη φορά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, Erasmus+. Οι αρμόδιοι ενημερώθηκαν για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην συμμετοχή τους, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Ή ένταξη αποφασίστηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων . Φυσικά, το κεντρικό θέμα του προγράμματος, αφορά τον αθλητισμό, συνδυαστικά με παραδόσεις και υγιεινή διατροφή. Κυριότερος στόχος του προγράμματος, αποτελεί να αγαπήσουν οι μαθητές την άσκηση και τον αθλητισμό.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα και την ανταπόκριση, προσφέρθηκε να δώσει η κ.Νάγια Χατζηεμμανουήλ, συντονίστρια του προγράμματος και γυμνάστρια του 4ου Δημοτικού.

Σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus+:

Το πρόγραμμα Erasmus+, είναι ένα πρόγραμμα συνεργασίας, μεταξύ ευρωπαϊκών σχολείων. Εμείς, ανήκουμε στην κατηγορία σύμπραξη ανταλλαγής μαθητών, που σημαίνει πως εκτός από τους εκπαιδευτικούς, στις δραστηριότητες του προγράμματος συμμετέχουν και οι μαθητές στις μετακινήσεις σε άλλες χώρες. Από εκεί και ύστερα δεν είναι μόνο μετακίνηση, μόνο το ταξίδι στο εξωτερικό και οι δραστηρίοτητες. Είναι δράσεις που κάνουμε κάθε μήνα, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα που έχει ήδη κατατεθεί και έχει πάρει έγκριση να υλοποιηθεί. Το πρόγραμμα είναι διετές και αυτό στους 24 μήνες θα κάνουμε περίπου 14 διαφορετικές δράσεις.

Υπήρχε ανταπόκριση από τους μαθητές και τους γονείς;

Εξαιρετικά μεγάλη. Είναι η δεύτερη φορά που το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+, αυτή τη φορά οι γονείς ήταν πιο δεκτικοί, η συνεργασία μαζί τους, είναι εξαιρετική,μας έχουν στηρίξει, μας έχουν βοηθήσει, τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα με τις ίδιες τις δραστηριότητες του προγράμματος αλλά και ειδικότερα τώρα γιατί είμαστε η πρώτη χώρα υποδοχής και περιμένουμε πως και πως τους εταίρους να έρθουν να τους φιλοξενήσουν σπίτι τους.

Στόχος του προγράμματος ποιος είναι;

Το πρόγραμμα μας έχει θέμα τον αθλητισμό και την διατροφή και την παράδοση της χώρας μας και των άλλων χωρών, προσπαθούμε να βρούμε ένα τρόπο να συνεργαστούν αυτά τα τρία στοιχεία μεταξύ τους. Δηλαδή πως η διατροφή επηρεάζει τον αθλητισμό, η παράδοση την διατροφή και πως αλληλεπιδρούν όλα μεταξύ τους, τόσο στη δική μας χώρα, όσο και στων εταίρων μας. Στο τέλος κάθε δραστηριότητας, τα αποτελέσματα της μελέτης που έχουμε κάνει, αναρτώνται σε κοινό μπλόγκ. Βλέπουμε η μία και η άλλη χώρα πως το δούλεψε. παίρνουμε ιδέες και απόψεις και αν βρούμε κάτι πολύ ενδιαφέρον σαν διαδικασία, το υιοθετούμε και το εφαρμόζουμε σαν σωστή πρακτική.

Ρεπορτάζ : Αλεξάνδρα Δημητριάδου

Διαβάστηκε 1634 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Monday, 10 December 2018 21:25
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.