Saturday, 27 October 2018 00:00

Επιστημονικό Συνέδριο «Διοίκηση & Οργάνωση Ο.Τ.Α. μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» - Συμμετοχή αιρετών & εργαζομένων Δήμου Νέας Σμύρνης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Επιστημονικό Συνέδριο «Διοίκηση & Οργάνωση Ο.Τ.Α. μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» - Συμμετοχή αιρετών & εργαζομένων Δήμου Νέας Σμύρνης

Γράφει: Δημήτρης Πανταζής - Εκδότης Φωνής - Δημοτικός Σύμβουλος

Με στόχο την παροχή ενημέρωσης και τεχνογνωσίας των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διοργανώθηκε 3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο «Διοίκηση και Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», από την Πέμπτη ως το Σάββατο, 25 – 27 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης του Καρπενησίου.

Βασικό θέμα του Συνεδρίου αποτελούσαν οι αλλαγές και οι προκλήσεις που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1, εστίασε ωστόσο, και σε πληθώρα άλλων θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως διοίκηση, οικονομία, περιβάλλον, κοινωνική στήριξη, ψηφιακή διοίκηση, δια βίου μάθηση, χρηματοδοτήσεις, πολιτισμός και αθλητισμός.


Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης υπήρξε συντονιστής της συζήτησης στην πρώτη θεματική συνεδρία "Κατηγοριοποίηση Δήμων & νέα εκλογική διαδικασία για τους Ο.Τ.Α. ενώ βράβευσε και συγκεκριμένη ομάδα ομιλητών του συνεδρίου.

Στο Συνέδριο αυτό συμμετείχε ως ομιλητής ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής κ.Παναγιώτης Γιατζίδης. Η εισήγησή του αφορούσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους υπάλληλους του Δήμου μας και πως η καλή αυτή πρακτική, εντάσσεται στα πλαίσια ενδυνάμωσης και ανάπτυξης των δεξιοτήτων των υπαλλήλων και αναβαθμίζει τον ρόλο τους στην ψηφιακή εποχή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε η κοινωνική πολιτική του Δήμου Νέας Σμύρνης για τους ανέργους και την εκπαίδευσή τους στις νέες τεχνολογίες καλύπτοντας το κόστος της πιστοποίησης.

Επίσης ανάμεσα στους ομιλητές που συμμετείχαν από Δήμους όλης της χώρας από τον Δήμο μας ήταν ο Αντιδημάρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Νέας Σμύρνης Γιώργος Κρικρής με θέμα "Πολιτική ενεργοποίηση νέων επιστημόνων με προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου".


Αξιοσημείωτη ήταν η άρτια οργάνωση του συνεδρίου αυτού, τόσο όσο αφορά την υλικοτεχνική υποστήριξη και κάλυψη (συμμετείχαν άνω των 70 ομιλητών και εισηγητών προερχόμενοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πανεπιστημιακή Κοινότητα) όσο και την εκπλήρωση των σκοπών του και για αυτό οφείλονται πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» κ.Μιχαήλ Χρηστάκη.

Το συνέδριο παρακολούθησαν επίσης από τον Δήμο μας ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στάθης Κούπας και ο Δημοτικός Σύμβουλος - Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δημήτρης Πανταζής.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Πανταζής μαζί με τον Δημάρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Νέας Σμύρνης Μιχάλη Χρηστάκη στο συνέδριο "Οργάνωση και διοίκηση των Ο Τ.Α. μετά τον Κλεισθένη" στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Καρπενησίου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Πανταζής μαζί με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Διαβάστηκε 2136 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Monday, 29 October 2018 17:55
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.