Saturday, 27 October 2018 00:00

Επιστημονικό Συνέδριο «Διοίκηση & Οργάνωση Ο.Τ.Α. μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» - Συμμετοχή αιρετών & εργαζομένων Δήμου Νέας Σμύρνης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Επιστημονικό Συνέδριο «Διοίκηση & Οργάνωση Ο.Τ.Α. μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» - Συμμετοχή αιρετών & εργαζομένων Δήμου Νέας Σμύρνης

Γράφει: Δημήτρης Πανταζής - Εκδότης Φωνής - Δημοτικός Σύμβουλος

Με στόχο την παροχή ενημέρωσης και τεχνογνωσίας των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διοργανώθηκε 3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο «Διοίκηση και Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», από την Πέμπτη ως το Σάββατο, 25 – 27 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης του Καρπενησίου.

Βασικό θέμα του Συνεδρίου αποτελούσαν οι αλλαγές και οι προκλήσεις που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1, εστίασε ωστόσο, και σε πληθώρα άλλων θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως διοίκηση, οικονομία, περιβάλλον, κοινωνική στήριξη, ψηφιακή διοίκηση, δια βίου μάθηση, χρηματοδοτήσεις, πολιτισμός και αθλητισμός.


Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης υπήρξε συντονιστής της συζήτησης στην πρώτη θεματική συνεδρία "Κατηγοριοποίηση Δήμων & νέα εκλογική διαδικασία για τους Ο.Τ.Α. ενώ βράβευσε και συγκεκριμένη ομάδα ομιλητών του συνεδρίου.

Στο Συνέδριο αυτό συμμετείχε ως ομιλητής ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής κ.Παναγιώτης Γιατζίδης. Η εισήγησή του αφορούσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους υπάλληλους του Δήμου μας και πως η καλή αυτή πρακτική, εντάσσεται στα πλαίσια ενδυνάμωσης και ανάπτυξης των δεξιοτήτων των υπαλλήλων και αναβαθμίζει τον ρόλο τους στην ψηφιακή εποχή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε η κοινωνική πολιτική του Δήμου Νέας Σμύρνης για τους ανέργους και την εκπαίδευσή τους στις νέες τεχνολογίες καλύπτοντας το κόστος της πιστοποίησης.

Επίσης ανάμεσα στους ομιλητές που συμμετείχαν από Δήμους όλης της χώρας από τον Δήμο μας ήταν ο Αντιδημάρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Νέας Σμύρνης Γιώργος Κρικρής με θέμα "Πολιτική ενεργοποίηση νέων επιστημόνων με προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου".


Αξιοσημείωτη ήταν η άρτια οργάνωση του συνεδρίου αυτού, τόσο όσο αφορά την υλικοτεχνική υποστήριξη και κάλυψη (συμμετείχαν άνω των 70 ομιλητών και εισηγητών προερχόμενοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πανεπιστημιακή Κοινότητα) όσο και την εκπλήρωση των σκοπών του και για αυτό οφείλονται πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» κ.Μιχαήλ Χρηστάκη.

Το συνέδριο παρακολούθησαν επίσης από τον Δήμο μας ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στάθης Κούπας και ο Δημοτικός Σύμβουλος - Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δημήτρης Πανταζής.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Πανταζής μαζί με τον Δημάρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Νέας Σμύρνης Μιχάλη Χρηστάκη στο συνέδριο "Οργάνωση και διοίκηση των Ο Τ.Α. μετά τον Κλεισθένη" στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Καρπενησίου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Πανταζής μαζί με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Διαβάστηκε 553 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Monday, 29 October 2018 17:55
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.