Saturday, 20 October 2018 00:00

Χατζατουριάν: «Εχει καθιερωθεί στη συνείδηση των δρομέων ο Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης»

Χατζατουριάν: «Εχει καθιερωθεί στη συνείδηση των δρομέων ο Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης»

Mε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή ο 4ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης, στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 7000 δρομείς, στα αγωνίσματα των 2.5, 5 και 10 χλμ.

Στην επιτυχία του αγώνα στάθηκε και ο Βαγγέλης Χατζατουριάν, Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, που διοργάνωσε και φέτος τον αγώνα:

«Φέτος ξεπεράσαμε κατά πολύ το στόχο μας για τη διοργάνωση, καθώς πάνω από 7.000 δρομείς έτρεξαν στον 4ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης. Η συμμετοχή ανθρώπων του πολιτισμού και του πνεύματος, όπως ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και ο σκηνοθέτης Τάκης Παπαγιαννίδης που βραβεύθηκαν για τη συνολική προσφορά τους στον πολιτισμό, απέδειξε για μία ακόμη χρονιά πως το Historic Run έχει στόχο να φέρει κοντά τον αθλητισμό με τον πολιτισμό, μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, κεντρίζοντας όμως παράλληλα και τη συλλογική μνήμη των κατοίκων της Νέας Σμύρνης, μιας πόλης με αδιαμφισβήτητη ιστορικότητα, αλλά και των κατοίκων όλης της χώρας».

Ο κ. Χατζατουριάν στάθηκε και στην καθιέρωση του Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης, στη συνείδηση των δρομέων:

«Ο Αγώνας Ιστορικής Μνήμης παραμένει σε κάθε περίπτωση ένα σημαντικό αθλητικό και δρομικό γεγονός, το σημαντικότερο μετά τον αυθεντικό Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο της Αθηνας, που πιστεύουμε ότι έχει καταξιωθεί πλέον στη συνείδηση των δρομέων για την ασφάλεια και την αρτιότητα στη διοργάνωση. Να σημειώσουμε ότι φέτος μας τίμησε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με 20 ευέλπιδες δρομείς, παρουσία του στρατηγού, διοικητή της Σχολής Ευελπίδων, κ. Χαράλαμπου Λαλούση ο οποίος έτρεξε μαζί τους. Επίσης, στον Αγώνα των 2,5 χιλιομέτρων έτρεξαν μαζί με τους μαθητές της πόλης μας τα παιδιά της Εθνικής Ομάδας Πόλο Εφήβων που μην ξεχνάμε ότι είναι πλέον Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Ανεβάζοντας λοιπόν τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, ελπίζω σε ένα χρόνο από τώρα να βρεθούμε όλοι μαζί και πάλι στην εκκίνηση, με ένα αγώνα ακόμη πιο δυναμικό, ακόμα πιο μεγάλο, ακόμα πιο επιτυχημένο».

Τα προσωρινά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.neasmirnihistoricrun.gr και πλέον το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για του χρόνου και τον 5ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης

Τους Αγώνες Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη από τον Πανιώνιος ΓΣΣ και τη Νεότητα του Ερυθρού Σταυρού.

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».