Thursday, 18 October 2018 00:00

Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης - Δελτίο τύπου για Παράσταση Κίνας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης - Δελτίο τύπου για Παράσταση Κίνας

Στα πλαίσια των Ιωνικών γιορτών που διεξάγονται κάθε χρόνο στο άλσος του Δήμου Νέας Σμύρνης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, μια ξεχωριστή παράσταση από την Καλλιτεχνική ομάδα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του North Minzu University της Κίνας.

Η Καλλιτεχνική ομάδα του Πανεπιστημίου, αποτελούμενη από μουσικούς και χορευτές, κυρίως φοιτητές και καθηγητές, μετέφερε στο Ελληνικό κοινό την πολυπολιτισμική παράδοση από διάφορες εθνότητες της Κίνας. Σκοπός της ομάδας ήταν η ανταλλαγή εμπειριών μέσα από τους πολιτιστικούς δρόμους των δυο χωρών.

Οι πέντε συνολικά παραστάσεις που διεξήχθησαν από την ομάδα του Πανεπιστημίου στην Ελλάδα, περιελάμβαναν τη συμμετοχή ενός διαφορετικού Ελληνικού μουσικοχορευτικού συγκροτήματος κάθε φορά.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης παρουσιάστηκαν χοροί της Κρήτης από το μουσικοχορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης, το οποίο επελέγη για την υλοποίηση της συγκεκριμένης παράστασης.

Την επιμέλεια της παράστασης είχε ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, Δρ Κοινωνιολογίας του χορού

Με την υποστήριξη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO.

Κινέζικη αποστολή:

Επικεφαλής: ZHANG ZHIWEN.
Υπεύθυνος Τμήματος χορού: QIN WEI.
Μουσικοί: BU FANSHU και WEI YUXUAN.
Τραγούδι: LI PENGFEI και LIU SHUANGLE.
Χορός: Καλλιτεχνική ομάδα της Ακαδημίας του North Minzu University.

Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης:

Πρόεδρος: Περαθωράκης Νικήτας

Χοροδιδάσκαλοι: Ντούλας Στέφανος και Λαγουδάκη Κυριακή

Μουσική - Τραγούδι: Κεχαγιαδάκης Αντώνης, Λαδουκάκης Αδαμάντιος Φετοκάκης Μανώλης

Χορός από το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης

 

Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης

Δαρδανελλίων 36

17124 - Νέα Σμύρνη

Tηλ: 210-9345 660

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Website: www.kritesns.org

 

Follow us on:

FACEBOOK: www.facebook.com/pg/kritesns

INSTAGRAM:www.instagram.com/kritesns

YOUTUBE: www.youtube.com/user/kritesns/featured

Διαβάστηκε 1118 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Monday, 04 March 2019 23:09
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».