Friday, 12 October 2018 00:00

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα “Το διαζύγιο: χωρισμένοι σύζυγοι, ενωμένοι γονείς”

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα "Το διαζύγιο: χωρισμένοι σύζυγοι, ενωμένοι γονείς"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Το διαζύγιο: χωρισμένοι σύζυγοι, ενωμένοι γονείς"

Στο πλαίσιο των δράσεών της η Τοπική Ομάδα Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργάνωσε με επιτυχία την Ημερίδα με θέμα: "Το διαζύγιο: χωρισμένοι σύζυγοι, ενωμένοι γονείς" χθες Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 στις 18:30 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ν. Σμύρνης (2ας Μαΐου 8, 3ος όροφος, Πλατεία Ν. Σμύρνης) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Η Τοπική Ομάδα Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας συνίσταται από:


1. Την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου

2. Τη Σχολική Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου

3. Το Γραφείο Πρόληψης και Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου

4. Το Κέντρο Πρόληψης «Ήλιος»

5. Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νέας Σμύρνης

6. Το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Νέας Σμύρνης - ΚΟΚΕΨΥΠΕ

7. Το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων για την παρακολούθηση των ψυχικά ασθενών που διαβιούν στην κοινότητα της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας

8. Το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Νέας Σμύρνης

9. Το Κέντρο Ημέρας για τη Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας (Επιλόχεια Διαταραχή) - Η Φαιναρέτη

10. Το Συμβουλευτικό-Θεραπευτικό Κέντρο Ημέρας για Ενήλικες με Ψυχικές Διαταραχές «Ανέλιξη», του Φορέα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας «Ξένιος Ζευς»

11. Το Συμβουλευτικό-Θεραπευτικό Κέντρο Ημέρας για Ενήλικες με Ψυχικές Διαταραχές «Άνοδος», του Φορέα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας «Άνοδος»

Στη χθεσινή ημερίδα ανέπτυξαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις οι κυρίες:

• Μαρία Τσαλματζά, Ψυχολόγος MSc, Συμβουλευτικό-Θεραπευτικό Κέντρο Ημέρας για Ενήλικες με Ψυχικές Διαταραχές «Άνοδος», του Φορέα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας «Άνοδος» "Από το Μαζί στο Χωριστά"

• Γιώτα Δαραμούσκα, ΠΜΣ Επισκέπτρια Υγείας, από το ΚΟΚΕΨΥΠΕ: Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας "Διαζύγιο και Παιδιά, Κατευθύνσεις στους γονείς για τη διευκόλυνση της προσαρμογής των παιδιών"

• Νεκτάρ Τουμανιάν, Ψυχολόγος MSc από την Σχολική Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Νέας Σμύρνης "Και ζήσαν αυτοί καλά... ίσως και καλύτερα..."

Συντονίστρια ήταν η κυρία Χιονάτη Στυλιανού, Κοινωνική Λειτουργός από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων Δήμου Νέας Σμύρνης.

Παρεμβάσεις έκαναν ο Προϊστάμενος της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Κοινωνικός Λειτουργός κύριος Γεώργιος Ιωακειμίδης, και η Ψυχολόγος κυρία Θεώνη Φωτιάδη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κύριος Σταύρος Τζουλάκης, και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Ισότητας των Φύλων, κύριος Παναγιώτης Γιατζίδης, υποσχέθηκε ότι η Κοινωνική Υπηρεσία, μέσα από όλες τις δομές της, θα συνεχίσει να συμβάλλει στην επίλυση των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, πραγματοποιώντας τους επόμενους μήνες και νέες επιστημονικές εκδηλώσεις και ημερίδες, ενισχύοντας έτσι τους δεσμούς της με την κοινωνία των πολιτών.

Ευχαριστούμε που μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».