Wednesday, 17 October 2018 00:00

Γιώργος Κρικρής: Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Γιώργος Κρικρής: Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Ο Γιώργος Κρικρής διατελεί Αντιδήμαρχος στον Δήμο Νέας Σμύρνης, ενώ διετέλεσε πρόσφατα για σύντομο χρονικό διάστημα και χρέη Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Στην πορεία του έχει συμμετάσχει σε ερευνητικές ομάδες ευρωπαϊκών προγραμμάτων ενώ έχει υπάρξει και στενός συνεργάτης του υφυπουργού Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη. Είναι Απόφοιτος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πλέον ασχολείται αποκλειστικά με την Αυτοδιοίκηση και έχει ενεργό ρόλο στα κοινά της πόλης.

Πως αναλάβατε την θέση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας;

Ήταν μια τιμητική πρόταση να βοηθήσω στο συγκεκριμένο Υπουργείο, που ασχολείται τόσο με την Ενημέρωση αλλά και με τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Την αποδέχτηκα γιατί ήταν μια πρόκληση για εμένα και θεωρώ ότι η χώρα είναι σε μια κρίσιμη καμπή που οι καλύτεροι από όλους τους πολιτικούς χώρους πρέπει να συνεργαστούν για να αρπάξουμε κάθε ευκαιρία για την βελτίωση της καθημερινότητας. Ωστόσο, οι συνθήκες δεν ευνόησαν ώστε να μπορέσω να συμμετέχω και να συμβάλλω στην προσπάθεια αυτή που κάνει η κυβέρνηση και με μεγάλη χαρά έχω επιστρέψει και αφοσιώνομαι στον Δήμο Ν. Σμύρνης και στην Αυτοδιοίκηση.

Πιστεύετε ότι η νέα γενιά αδιαφορεί για την πολιτική;

Όσον αφορά την νέα γενιά, θεωρώ ότι βασικό πρόβλημα είναι ότι οι τρεις από τους πέντε κολλητούς μου, αυτή την στιγμή είναι στο εξωτερικό για να εργαστούν και να σπουδάσουν. Όταν η επικαιρότητα καθημερινά, αναδεικνύει το πρόβλημα των συντάξεων, τότε η νέα γενιά αναζητά διέξοδο στο εξωτερικό. Οι νέοι και του χρόνου θα έχουμε, υψηλή ασφαλιστική εισφορά και θα είμαστε σε μια δύσκολη φορολογική θέση. Άρα η αναλογία εργαζομένων και συνταξιούχων, θα επιδεινώνεται όπως διαπιστώνεται από ερευνητικά στοιχεία, οδηγώντας το ασφαλιστικό σύστημα σε ακόμα χειρότερη θέση. Αυτό μαζί με το δημογραφικό πρόβλημα (δηλ. την συνεχόμενη μείωση γεννήσεων και την αύξηση των θανάτων) δημιουργεί σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που καλούμαστε να το διαχειριστούμε. Δίνοντας κίνητρα σε ανθρώπους κάτω από 40 ετών να βρουν δουλειά και να δημιουργήσουν επιχειρήσεις.

Έχετε προσφέρει πλούσιο έργο στο τομέα της Καθαριότητας και της Ανακύκλωσης. Ποιοι παράγοντες σας έχουν βοηθήσει ώστε να γίνει μια σωστή δουλειά πάνω σε αυτό τον τομέα;

Όσο αφορά τον τομέα της Καθαριότητας θεωρώ ότι με την συνεργασία των εργαζομένων έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά, έχουμε προχωρήσει σε πάνω από 10 διαφορετικά συστήματα ανακύκλωσης και είμαι περήφανος για την δουλειά που έχει γίνει στα σχολεία. Από τα Νηπιαγωγεία έως τα Λύκεια της πόλης μας, κάνουμε εκπαιδευτικές ημερίδες για την διαχείριση των απορριμάτων και για τους τρόπους ανακύκλωσης που πρέπει να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητα μας. Θεωρώ ότι αν καταφέρουμε τα παιδιά, να βάλουν στην καθημερινότητα της, την ανακύκλωση, τότε θα μπορέσουμε να δούμε μια αλλαγή νοοτροπίας σταδιακά. Βήμα - βήμα θα μπορέσουμε να δούμε την αλλαγή αυτή.

Σχετικά με τις δημοτικές υποχρεώσεις της πόλης ποια είναι τα βήματα; Υπάρχει ανταπόκριση των άλλων παρατάξεων στα οράματα της διοίκησης για την πόλη;

Είμαι αισιόδοξος πως ο Σταύρος Τζουλάκης, θα είναι ξανά Δήμαρχος. Υπάρχει ένας Δημοτικός Συνδυασμός με ανθρώπους από όλους τους επαγγελματικούς χώρους αλλά και τους κομματικούς. Τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης δεν έχουν κομματική ταμπέλα. Το παγκάκι, η παιδική χαρά ή η καθαρή γειτονιά δεν είναι ούτε πράσινη, ούτε μπλε, ούτε ροζ, άρα όλοι πρέπει να συνεργαστούμε με μοναδικό κόμμα την Νέα Σμύρνη.

 

 

Ομιλήτής στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της Δημιουργικής Απασχόλησης

 

Συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή για το συνέδριο με θέμα Αναπτυξιακή Πορεία της Λεωφόρου Συγγρού

 

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Δημητριάδου

Διαβάστηκε 2048 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Monday, 04 March 2019 23:35
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.