Saturday, 25 August 2018 00:00

Ντάνιελ Καψής & Δημήτρης Κακούρος: Οι τοπικοί επιχειρηματίες μιλούν στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ντάνιελ Καψής & Δημήτρης Κακούρος:
Οι τοπικοί επιχειρηματίες μιλούν στην «ΦΩΝΗ»

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Πανταζής

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ξεκινώντας κάντε για τους αναγνώστες μας μια σύντομη εισαγωγή για το ποιοι ακριβώς είστε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ονομάζομαι Δημήτρης Κακούρος και είμαι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος. Δραστηριοποιούμαι τα τελευταία τρία χρόνια στην Αθήνα έχοντας δουλέψει εκτός των άλλων στο κομμάτι της ρύθμισης του βάρους, τον διαβήτη, την παιδική παχυσαρκία άλλα και με αθλητικές ομάδες. Στο παρελθόν έχω συνεργαστεί με το διαιτολογικό τμήμα στο λαϊκό νοσοκομείο, καθώς και σε αρκετές κλινικές των Αθηνών. Αυτή την εποχή συμμετέχω σε ένα πρόγραμμα αθλητικής διατροφής για ελίτ αθλητές, του ομώνυμου Πανεπιστημίου της Μπαρτσελόνα. 

Ονομάζομαι Ντάνιελ Χρήστος Καψής, είμαι και εγώ Διαιτολόγος - Διατροφολόγος. Πραγματοποίησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Οξφόρδη με θέμα την Αθλητική Διατροφή και αποτελώ μέλος του παγκόσμιου οργανισμού SENr. Είχα τη δυνατότητα μέχρι τώρα να συνεργαστώ με μεγάλα νοσοκομεία και κλινικές όπως το ΝΙΜΤΣ, το 251 ΓΝΑ και αρκετά ακόμα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως αποφασίσατε να επιλέξατε ως τόπο της επαγγελματικής σας δραστηριότητας τον Δήμο Νέας Σμύρνης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Δημήτρης: Για εμάς η Νέα Σμύρνη συνδυάζει ένας ξεχωριστό αίσθημα σταθερότητας, καλαισθησίας αλλά και πρωτοπορίας. Σε προσωπικό επίπεδο η Νέα Σμύρνη αποτελεί αγαπημένη αγορά αλλά και σημείο συνάντησης με φίλους και γνωστούς.

Ντανιελ: Να προσθέσω επίσης ότι η Νέα Σμύρνη έχει μια ξεχωριστή δυναμική όσον αφορά τους νέους της πόλης, οι οποίοι και αποτελούν βασικό πυλώνα του κοινωνικού της ιστού.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Η τοποθεσία της επιχείρησης σας πιστεύεται πως ευνοεί τον εντοπισμό αλλά και την πρόσβαση του καταναλωτικού κοινού που απευθύνεστε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ντανιελ: Το ελπίζουμε. Η αλήθεια είναι πως η επιλογή της Ομήρου αποτελεί για εμάς μία μορφή επένδυσης, δεδομένου της προβολής που μπορεί να έχει η επιχείρηση μας. Δημήτρης: Επιπλέον, ελπίζουμε πως η ανάπλαση του δρόμου αυτού αλλά και της γύρω περιοχής θα κάνει την Ομήρου ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι ξεχωριστό θεωρείται ότι θα προσδώσει αυτή η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα στον Δήμο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ντανιελ: Το Nutri Hall αποτελεί μία νέα ολιστική προσέγγιση που προάγει την ευζωία, δημιουργεί διατροφική αγωγή/ συνείδηση καθώς και έχει την δυνατότητα να ρυθμίζει αποτελεσματικά την σύσταση του σώματος. Για παράδειγμα δίνουμε πολύ βάση σε εξεζητημένες ανθρωπομετρικές μετρήσεις και καλούμε τον κόσμο να σπάσει τον φαύλο κύκλο της εξάρτησης του από την ζυγαριά, που συχνά οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

Δημήτρης: Επίσης όντας δύο που απαρτίζουμε το Nutri Hall, έχουμε τη δυνατότητα να διαχωρίζουμε τις ειδικότητες μας. Για παράδειγμα ένας από τους δύο έχει περισσότερο επαγγελματική εμπειρία με παιδιά άλλος μπορεί να έχει με επαγγελματίες αθλητές. Έτσι μπορούμε να παρέχουμε μια εξατομικευμένη διατροφική παρέμβαση στο υψηλότερο επίπεδο για τον/την κάθε ενδιαφερόμενο ή ενδιαφερόμενη.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι ρόλο παίζει για εσάς η εξυπηρέτηση του πελάτη και με τι τρόπο προσελκύετε πελάτες την δύσκολη αυτή περίοδο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δημήτρης: Εδώ επίσης θέλω να σταθούμε μιας και η εξυπηρέτηση του πελάτη αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Θέλουμε να παρέχουμε μια εμπειρία υψηλότατων προδιαγραφών στον πελάτη τόσο όσον αφορά τον χώρο, την πιο σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, αλλά εννοείται και την διαιτολογική υπηρεσία αυτή κάθ αυτή. Η εμπειρία η οποία διαθέτουμε, σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας μας, δημιουργούν έναν συνδυασμό αποτελεσματικότητας και αξιοπιστίας, πάντα όμως κάτω από νέες και πιο σύγχρονες προσεγγίσεις.

Ντανιελ: Πράγματι, είμαστε και οι δύο υπέρμαχοι του moto ότι «σαφώς και δεν υπάρχει μια διατροφική προσέγγιση που να ταιριάζει σε όλους, αλλά σίγουρα υπάρχει τουλάχιστον μια διατροφική επιλογή που μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας. Για παράδειγμα, δεν είναι λίγες οι φορές στις οποίες πελάτες μας ακολουθούν εντελώς διαφορετικά διατροφικά πρωτόκολλα. Σε αυτά συγκαταλέγονται η μεσογειακή διατροφή, η δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, paleo diets, vegan προσεγγίσεις και πολλές ακόμα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ως νέοι άνθρωποι που μόλις ξεκινήσατε δραστηριότητα στο ελεύθερο επάγγελμα, τι συμβουλή θα δίνατε στους νέους της ίδιας ηλικίας που σκέφτονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δημήτρης: Αυτό που θα συμβούλευα όσους θέλουν να ανοίξουν τα επαγγελματικά τους φτερά είναι να κάνουν τα πράγματα γύρω τους καλύτερα. Να έχουν υπομονή και μόνο με αγάπη και αφοσίωση σε αυτό που κάνουν θα καταφέρουν να πετύχουν!

Ντάνιελ: Όπως λένε "Όλα κόποις κτώνται" έτσι και εγώ με τη σειρά μου έχω να αναφέρω ότι όποιος επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στον κλάδο του να μη διστάζει και να θέτει μικρούς και εφικτούς στόχους. Έτσι και εμάς όλα αυτά τα μικρά χαρακτηριστικά μας ώθησαν στο να συλλάβουμε την ιδέα του "The Nutri Hall" με απώτερο σκοπό να προάγουμε ορθά και δεοντολογικά την επιστήμη της διατροφής.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τρόπος επικοινωνίας των ενδιαφερομένων μαζί σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: The Nutri Hall - Υπηρεσίες Οδηγιών Διατροφής, Ομήρου 43 Νέα Σμύρνη. Τηλέφωνο: 698 62 44 635 & 698 66 09 596.

Διαβάστηκε 8035 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 30 August 2019 14:25
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.