Wednesday, 11 July 2018 00:00

Καλοκαιρινές γιορτές λήξης των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καλοκαιρινές γιορτές λήξης των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας


Έλαμψαν από χαρά, ικανοποίηση και περηφάνεια τα πρόσωπα των βρεφών και των νηπίων στις καλοκαιρινές γιορτές λήξης που πραγματοποιήθηκαν εντός του Ιουνίου στους 7 βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Νέας Σμύρνης.


Ο Α' παιδικός σταθμός διοργάνωσε ένα φεστιβάλ χορού, μέσα από ένα ιδιόμορφο παιχνίδι ισορροπίας στο χώρο και το χρόνο.


Ο Β' παιδικός σταθμός προσέγγισε βιωματικά τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και στόχευσε στην ανακύκλωση και την ανάγκη καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης.


Ο Γ' παιδικός σταθμός έκανε τον γύρο του κόσμου κάνοντας «βουτιά» στις παραδόσεις και τον πολιτισμό, ζωντάνεψε το καλοκαίρι και ταξίδεψε στον κόσμο του βυθού οργανώνοντας τη διάσωση των ψαριών από τα δίχτυα των ψαράδων, διασκεύασε τις περιπέτειες του πολυμήχανου Οδυσσέα, αφήνοντας τον καθένα ελεύθερο να αναζητήσει την δική του «Ιθάκη».


Ο Δ' παιδικός σταθμός σκιαγράφησε τις όμορφες αναμνήσεις, τη γλυκιά νοσταλγία από το «παλιό» σχολείο αλλά και την χαρά, την ανυπομονησία για το «καινούργιο». Αποκάλυψε ότι το μυστικό για ένα ευτυχισμένο σχολείο είναι η αγάπη.


Ο Ε' βρεφονηπιακός σταθμός στόχευσε στα οφέλη της υγιεινής διατροφής, επιλέγοντας ποιήματα που ανέδειξαν εμπνευσμένα μεγάλες αλήθειες, βούτηξε στη θάλασσα αλιεύοντας με τρόπο ποιητικό και μουσικοχορευτικό κοράλλια, αχινούς και αστερίες και φιλοτέχνησε εικαστικές δημιουργίες για το καλοκαίρι μέσα από το κοινό παιχνίδι βρεφών και γονέων.


Ο Στ' βρεφικός σταθμός δραματοποίησε μεθοδικά τον κύκλο του νερού, «ξεδίπλωσε» χαριτωμένα μία οπτικοκινητική δραστηριότητα για την ταύτιση χρωμάτων και σχημάτων, ανέλυσε το δέντρο των ευχών εκπαιδεύοντας στη συναισθηματική νοημοσύνη.


Ο Ζ' παιδικός σταθμός περιηγήθηκε στην Ελλάδα αναδεικνύοντας μέσα από χωρικές αναπαραστάσεις τη φυσική ομορφιά και τις γοητευτικές παραδόσεις των ελληνικών νησιών.


«Η στενή συνεργασία του ανθρώπινου δυναμικού των σταθμών, των βρεφών - νηπίων και των γονέων τους απέδωσε για άλλη μία φορά καρπούς και άφησε ισχυρό ...αποτύπωμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ή Πρόεδρος του Ν.Π. κ. Δήμητρα Νάνου!
Καλό καλοκαίρι!

Διαβάστηκε 166 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Wednesday, 11 July 2018 09:42
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αιδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικόυ και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Νέας Σμύρνης από το 2006, το 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το επάγγελμα του διαφημιστή.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Σύμβουλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθήκε Αντιπροεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος.

Έχει ιδρύσει το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο από το 2015 διατελεί Πρόεδρος.