Wednesday, 27 June 2018 00:00

Συμμετοχή του Δήμου Νέας Σμύρνης στο "1ο θερινό σχολείο" που διοργάνωσε ο Δήμος Λάρισας

Συμμετοχή του Δήμου Νέας Σμύρνης στο "1ο θερινό σχολείο" που διοργάνωσε ο Δήμος Λάρισας

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ

ΘΕΜΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΟ «1ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Ο Δήμος μας συμμετείχε στο «1ο Θερινό Σχολείο», που διοργάνωσε ο Δήμος της Λάρισας, με σκοπό την διαμόρφωση μιας ισχυρής συμμαχίας των Πόλεων που μαθαίνουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και τη συνεργασία σε πληθώρα καινοτόμων προγραμμάτων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Ο Δήμος μας, όπως είναι γνωστό, αποτελεί από τον Μάρτιο του 2018 μέλος του παγκοσμίου δικτύου Πόλεων Μάθησης της UNESCO. Είναι η τρίτη Πόλη Μάθησης στην Αττική και μία από τις 650 σε παγκόσμια κλίμακα. Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχε στο «1ο Θερινό Σχολείο» που διοργάνωσε ο Δήμος της Λάρισας, της πρώτης ελληνικής πόλης που έγινε μέλος του Δικτύου «Learning Cities» της UNESCO.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η διαμόρφωση μιας ισχυρής συμμαχίας των Πόλεων που μαθαίνουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, η συνεργασία σε πληθώρα καινοτόμων προγραμμάτων για πολίτες κάθε ηλικίας και φύλου και ο συνδυασμός της μάθησης με την κοινωνική ευαισθητοποίηση.
Ο Δήμος Νέας Σμύρνης συμμετείχε στην συνεδρία με θέμα «Πόλεις που μαθαίνουν & Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα». Τον εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Τζουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μιχάλης Χρηστάκης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Πολύδωρος Συρίγος, οι οποίοι παρουσίασαν όλα τα προγράμματα που η πόλη μας παρέχει τόσο στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων όσο και στον ενήλικα πληθυσμό (φωτ.1). Ακολούθησε επίσκεψη στο Δήμο Καλαμπάκας και στον Δήμαρχο κ. Σινάνη, με τον οποίο ο Δήμος μας ανταλλάσσει συχνά ιδέες και καινοτομίες.
Λεζάντες:


1. O Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Πολύδωρος Συρίγος παρουσίασε τα προγράμματα εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων του Δήμου μας.


2. Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης απένειμε το μετάλλιο της πόλης μας στον κ. Ted Fleming, κεντρικό ομιλητή του συνεδρίου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Columbia.


3. Ο Δήμαρχος κ. Τζουλάκης τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον κ. Αλέξη Κόκκο, επιστημονικό υπεύθυνο του Πανεπιστημίου των Πολιτών Λάρισας. Οι εκπρόσωποι του Δήμου μας στη διοργάνωση: ο Δήμαρχος κ. Τζουλάκης, ο ΓΓ κ. Μιχάλης Χρηστάκης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κ. Πολύδωρος Συρίγος μαζί με τον κ. Αλέξη Κόκκο.

 

4. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Με αφορμή την επίσκεψη του Δημάρχου κ. Τζουλάκη, του ΓΓ του Δήμου μας κ. Χρηστάκη και του Αντιδήμαρχου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Συρίγου στη Λάρισα για το «1ο Θερινό Σχολείο, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δήμο Καλαμπάκας και στο Δήμαρχο κύριο Σινάνη, με τον οποίο ο Δήμος μας ανταλλάσσει συχνά ιδέες και δράσεις.

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».