Thursday, 14 June 2018 00:00

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η 14η Ιουνίου

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η 14η Ιουνίου

Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Αττικής

Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Νέα Σμύρνη, 14/6/18
Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής
και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων

Ταχ. Δ/νση: Ελευθερίου Βενιζέλου 18
Ταχ. Κώδικας: 171 21 – Ν. Σμύρνη
Τηλ.: 213 2025882
Αριθ. Fax: 210 9373534
Ηλεκ. Δ/νση: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

Η ημέρα αυτή επιλέχθηκε με αφορμή την ημέρα γέννησης του γιατρού Καρλ Λαντστάινερ ο οποίος ανακάλυψε τις ομάδες αίματος και αργότερα τα ρέζους και τιμήθηκε μετέπειτα με βραβείο Nobel για αυτή του την ανακάλυψη.

Για το έτος 2018 η Ελλάδα έχει αναλάβει τη διοργάνωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη. Σκοπός της ημέρας αυτής είναι ο εορτασμός και η αναγνώριση της προσφοράς και του αλτρουισμού των ανώνυμων εθελοντών αιμοδοτών που με ανιδιοτέλεια προσφέρουν το αίμα τους σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η καθιέρωση της Ημέρας αυτής στοχεύει μεταξύ άλλων στην εξάλειψη των προκαταλήψεων γύρω από τη δωρεά αίματος, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες και να προωθήσει και να εμπνεύσει το αίσθημα της συνεισφοράς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων διοργάνωναν σε σταθερή βάση κάθε 6 μήνες εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, για την ενίσχυση της Δημοτικής Δανειστικής Τράπεζας Αίματος. Την αιμοδοσία πλέον πλαισιώνουν όλο και περισσότεροι φορείς της πόλης μας με αποτέλεσμα στο εξής αυτή να πραγματοποιείται 3 φορές το χρόνο αντί για 2, κάθε 4 μήνες.

Η πρωτοβουλία αυτή βρίσκει κάθε φορά όλο και περισσότερους αποδέκτες, καθώς ενισχύεται συνεχώς ο αριθμός των ήδη υπαρχόντων εθελοντών αιμοδοτών. Η ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της δωρεάς αίματος αυξάνεται διαρκώς και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα κάθε φορά μέσω της συμμετοχής στην αιμοδοσία.

Υπενθυμίζουμε πως η δωρεά αίματος είναι μία απλή, ανώδυνη και ασφαλής διαδικασία η οποία διαρκεί 10 λεπτά της ώρας ενώ ο όγκος αίματος που προσφέρεται είναι το 1/20 του συνολικού όγκου αίματος του οργανισμού του ανθρώπου, του οποίου η αναπλήρωση γίνεται ταχύτατα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, προτρέπουμε όλους να γίνουν μέτοχοι της εθελοντικής προσφοράς αίματος βοηθώντας έτσι τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται κάποια στιγμή της ζωής τους μετάγγιση αίματος. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να μη λείψει ποτέ από κάποιον συνάνθρωπο μας το πολύτιμο αυτό αγαθό.

«Να είσαι εκεί για τον Άλλο. Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη ζωή.»

Ο Δήμαρχος

Τζουλάκης Σταύρος

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος
Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης


Γιατζίδης Παναγιώτης

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.