Thursday, 17 May 2018 00:00

Εκθεσιακό περίπτερο Ένωσης Ποντίων "Η Μαύρη Θάλασσα" & εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκθεσιακό περίπτερο Ένωσης Ποντίων "Η Μαύρη Θάλασσα" & εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ένωση Ποντίων "Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ" μετά το εκθεσιακό-ενημερωτικό περίπτερο για 4 ημέρες στην κεντρική πλατεία Ν.Σμύρνης, πραγματοποίησε σε συνεργασία με το δήμο Ν.Σμύρνης, εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το Σάββατο 12 Μαΐου.

Στο μνημείο της στην πλατεία Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του δήμου και παρουσία του βουλευτή ΚΚΕ και μέλους της Ένωσης κ.Κατσώτη, της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου κ. Ανδρούτσου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ν.Σμύρνης κ.Τσιάπη, πολλών αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων Ν.Σμύρνης και Αγίου Δημητρίου, πολλών εκπροσώπων σωματείων, του τοπικού και ποντιακού τύπου και μελών και φίλων της Ένωσης.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε στο 3ο-13ο δημ.σχολείο εκδήλωση, με ομιλητή τον διδάκτορα δικαίου, συγγραφέα και μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Μελέτης Γενοκτονιών κ.Μεϊχανετσίδη, με ταυτόχρονη προβολή οπτικού υλικού. Ακολούθησε καλλιτεχνικό αφιέρωμα από τα πολιτιστικά τμήματα της Ένωσης και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό κέρασμα. Η εκδήλωση, όπως τόνισε η Πρόεδρος της Ένωσης κ.Ράνια Χρυσοχοΐδου-Κανάκη, ήταν αφιερωμένη στον αγώνα για την απελευθέρωση του δημοκράτη, αγωνιστή Ελληνοποντίου Γιάννη-Βασίλη Γιαλελί που κρατείται φυλακισμένος παράνομα στην Τουρκία, για πάνω από ένα χρόνο από το καθεστώς Ερντογάν.


Οι δράσεις της Ένωσης συνεχίζονται και τον Ιούνιο με: 1ον/Διήμερη εκδρομή στον Πόρο και γνωριμία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Γυναικών το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιουνίου 2ον/ Εκδήλωση στο δήμο Αγίου Δημητρίου (στον Ασύρματο), το Σάββατο 30 Ιουνίου στα πλαίσια του διήμερου " Άστυ και λαϊκή παράδοση".

Διαβάστηκε 534 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Thursday, 17 May 2018 15:30
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αιδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικόυ και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Νέας Σμύρνης από το 2006, το 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το επάγγελμα του διαφημιστή.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Σύμβουλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθήκε Αντιπροεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος.

Έχει ιδρύσει το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο από το 2015 διατελεί Πρόεδρος.