Monday, 02 April 2018 00:00

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Απριλίου Εστίας Νέας Σμύρνης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Απριλίου Εστίας Νέας Σμύρνης

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης
σας εύχονται Kαλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!

 

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 και ώρα 10:00
Προβολή Ντοκιμαντέρ: «Ιεροσόλυμα, η Αγία Πόλη.»
Ένα οδοιπορικό στην Ιερουσαλήμ, την Αγία Πόλη που δέχθηκε την παρουσία του Θεού. Στην Αγία Γραφή είναι γνωστή με το όνομα «Σαλήμ».
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον 3ο όροφο.

Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα 10:00
Τα Μέλη και οι Φίλοι της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης, πραγματοποιούν επίσκεψη στο «Μουσείο του Λυκείου των Ελληνίδων»,επί της οδού Δημοκρίτου 7 στο κέντρο της Αθήνας, όπου εκτίθενται φορεσιές και κεντήματα απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Πέμπτη 19 Απριλίου στη Γραμματεία της ΕΣΤΙΑΣ.
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 - 14:00. Τηλέφωνο: 210 9333702

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00
Λογοτεχνικό Σαλόνι.
Θα παρουσιαστεί το βιβλίο του κ. Πάρι Κατσίβελου με τίτλο «Με πυξίδα το ΦΩΣ». Μετά την επιτυχημένη ομιλία του τον μήνα Δεκέμβριο στην ΕΣΤΙΑ, ο συγγραφέας και καθηγητής Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης και ποιοτικής δημοσιογραφίας του Αυστριακού Πανεπιστημίου D.U.K., θα μας παρουσιάσει το βιβλίο του. Για τον συγγραφέα και το βιβλίο θα μιλήσουν: η Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος κα Νίνα Διακοβασίλη και η Εκδότρια κα Μάνια Μακρή.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη.

Σάββατο 28 Απριλίου 2018 και ώρα 08:00
Τα Μέλη και οι Φίλοι της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης, πραγματοποιούν επίσκεψη στο Μουσείο Κωτσιομύτη Φυσικής Ιστορίας, που βρίσκεται στο Λυγουριό Αργολίδας. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να ενημερωθούν για μια από τις πιο πλούσιες συλλογές εκθεμάτων της Ευρώπης. Θα υπάρξει πλήρης ξενάγηση σε 6.000 απολιθώματα, όστρακα, έντομα ακόμη και ολόκληρες συλλογές αμμωνιτών της περιοχής του Ασκληπιείου, που υπήρξαν 530.000.000 έως και 3.000.000 χρόνια πριν.
Στην ίδια περιοχή, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον κήπο των ΒΙΟΕΛΑΙΩΝ με ξενάγηση στους χώρους παραγωγής ελαιόλαδου και θα ακολουθήσει προαιρετικά ελαιογευσιγνωσία σε μπουφέδες με εδέσματα με ελιές και λάδι. (κόστος συμμετοχής 5 ευρώ.)
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Λυγουριό για φαγητό και θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για καφέ και περίπατο στην παραλία της Επιδαύρου.
Κόστος συμμετοχής επίσκεψης: 15 ευρώ (έξοδα μεταφοράς)
Γενική είσοδος στο Μουσείο: 2 ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Τετάρτη 25 Απριλίου στη Γραμματεία της ΕΣΤΙΑΣ.
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 - 14:00. Τηλέφωνο: 210 9333702

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00
Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – ομιλία με θέμα «Καππαδοκία». Ομιλήτρια θα είναι η κα Μαρία Βεϊνόγλου, η οποία σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και το Παρίσι. Ακόμη έχει ασχοληθεί με την εθνολογική έρευνα και μελέτη, με αντικείμενο την Ιστορική Λογοτεχνία και το αρχειακό υλικό που προέρχεται από τον Μικρασιατικό χώρο.
Συγχρόνως θα υποδεχθούμε και θα καλωσορίσουμε τον νεοεκλεγέντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρυούλων κ.κ. Παντελεήμονα.
Επίσης, στον χώρο της Πινακοθήκης θα λειτουργήσει Έκθεση Μικρασιατικού Ελληνικού Κεντήματος (Ι. Κερεστετζή) από το τμήμα Κεντήματος της ΕΣΤΙΑΣ.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα "Πάνος Χαλδέζος"

Διαβάστηκε 1092 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Monday, 02 April 2018 13:32
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος τα έτη 2014 και 2015.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.