Friday, 09 March 2018 00:00

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τον Δήμο Νέας Σμύρνης

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τον Δήμο Νέας Σμύρνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης διοργάνωσαν εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου στις 11π.μ. στον πολυχώρο Γαλαξία. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η επανατοποθέτηση των γυναικών στη συνείδησή μας, με εστίαση στην ιστορική, νομοθετική και ψυχολογική υπόστασή τους.


Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κύριος Σταύρος Τζουλάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων κύριος Παναγιώτης Γιατζίδης καθώς και κυρία Δήμητρα Νάνου, Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης οι οποίοι ευχαρίστησαν όλους όσοι τίμησαν και υποστήριξαν τη δράση: και ήταν πραγματικά πολλοί!

Την κυρία Χάρις Κατάκη Ψυχολόγο και ιδρύτρια του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, την κυρία Ντορέττα Αδαμάκη DEA Κοινωνιολόγο, Επιμελήτρια Κοινωνικής Αρωγής, τον κύριο Εμμανουήλ Σπυριδάκη Αναπληρωτή Καθηγητή Παν/μιου Πελοποννήσου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ και τον κύριο Βαγγέλη Γεροντάκη Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας.


Τα καίρια θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν: O φεμινισμός στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση, η έννοια της παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, η σημαντική βοήθεια της Συμβουλευτικής και της Ψυχοθεραπείας για τη γυναίκα της τρίτης ηλικίας και τέλος οι μεταμορφώσεις της γυναικείας ταυτότητας ως μοχλός αλλαγής της ελληνικής οικογένειας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Κονιδάρης Διονύσιος Αντιδήμαρχος Πράσινου, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, ο κ. Κούπας Ευστάθιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο κ. Συρίγος Πολύδωρος, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας, ο κ. Τσιάπης Παναγιώτης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Γρηγοράκης Μανώλης Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου, η κ. Δεληγιάννη Κλαίρη, Υπεύθυνη Δημοτική Σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Νέας Σμύρνης,, ο κ. Αθανασίου Αθανάσιος Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, ο κύριος Καστόρης Θεόδωρος, Δημοτικός Σύμβουλος και ο κ. Σιούτας Νικόλαος Δημοτικός Σύμβουλος.


Η κορύφωση ήλθε με την χορωδία των ΚΑΠΗ που τραγούδησε για τη γυναίκα υπό την καθοδήγηση του μαέστρου – μουσικού κ. Πασχάλη Τόνιου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη ανταπόκριση στη δράση αυτή, απέδειξε ότι στην αναζήτηση νοήματος των καιρών μας η πολυεπίπεδη ενημέρωση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα αυτοβελτίωσης και πραγματικής ανάπτυξης της κοινωνίας μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι γυναίκες έφυγαν με ένα λουλούδι στα χέρια και μια αγκαλιά συναισθημάτων στην καρδιά!

 

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής - Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων

 

 

Παναγιώτης Γιατζίδης

 

Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης ΝΠΔΔ

 

 

Δήμητρα Νάνου

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».