Tuesday, 30 January 2018 00:00

Όλγα Ζαχαράκη: Η τοπική επιχειρηματίας μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Όλγα Ζαχαράκη: Η τοπική επιχειρηματίας μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως αποφασίσατε να επιλέξατε ως τόπο της επαγγελματικής σας δραστηριότητας τον Δήμο Νέας Σμύρνης και πόσο καιρό δραστηριοποιήστε ως επιχειρηματίας στην Νέα Σμύρνη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είμαι συνιδιοκτήτρια στον Ακάδημο Νέας Σμύρνης που άνοιξε πριν από 1 μήνα και ήδη έχουμε τα πρώτα μας τμήματα προετοιμασίας για Πρότυπα Σχολεία! Αποφασίστηκε μετά από παρότρυνση γονέων και μαθητών στα Νότια Προάστια! Η περιοχή της Νέας Σμύρνης είναι από τις ανερχόμενες περιοχές της Αττικής, πολυσύχναστη, πυκνοκατοικημένη και με ιδιαίτερη ιστορία! Δεν θα μπορούσαμε με 46 χρόνια ιστορίας να μην την επιλέξουμε! Πρόκειται για ένα χώρο υπερσύγχρονο, μοντέρνο, ο οποίος είναι έτοιμος να δώσει στους μαθητές κίνητρο και έναυσμα να αριστεύουν! Ετοιμαζόμαστε για τα τμήματα προετοιμασίας για Πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινώντας από τη Β Λυκείου!

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε τι υπερέχουν τα Φροντιστήρια Ακάδημος έναντι των υπολοίπων; Τι πιστεύετε ότι λείπει από τη σύγχρονη εκπαίδευση και εσείς το έχετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με βασικές αρχές το σεβασμό και την αγάπη προς τα παιδιά τον Ιανουάριο του 1972 ιδρύθηκε ο ΑΚΑΔΗΜΟΣ! Το πρώτο του κτήριο βρισκόταν στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Κάνιγγος. Ενδεικτικό και ιστορικό ρεκόρ που σημείωσε ο Ακάδημος στα 46 χρόνια λειτουργίας του είναι 1700 μαθητές!

Το 1996 μένοντας πιστός στις ίδιες αρχές ο Ακάδημος μεταφέρεται στο Μαρούσι, όπου 21 χρόνια τώρα ξεχωρίζει για τις επιτυχίες του! Το 2002 άλλος ένας Ακάδημος ανοίγει στο Μαρκόπουλο και το 2007 μεταφέρεται στο Πόρτο-Ράφτη! Τον Απρίλιο του 2016 στην οικογένεια του Ακάδημου προστέθηκε ένα ακόμα μέλος στην Παλλήνη. Φέτος το Δεκέμβριο άνοιξε το νέο μας Φροντιστήριο στη Νέα Σμύρνη!

46 χρόνια τώρα εκπροσωπούμε την εξατομικευμένη εκπαίδευση προσαρμόζοντας το πρόγραμμα σπουδών μας ανάλογα τις ανάγκες του εκάστοτε μαθητή! Στα Φροντιστήρια μας οι μαθητές δεν είναι απλοί αριθμοί! Βλέπουμε τις ανάγκες που έχουν και τους προτείνουμε αυτό που χρειάζονται για να γίνουν άριστοι!

Η εκπαίδευση ενός παιδιού ήταν και παραμένει ο πρωταρχικός σκοπός της οικογένειας! Προετοιμάζουμε μαθητές Α', Β' & Γ' προκειμένου να επιτύχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ξεχωρίζουμε για τις επιτυχίες μας. Επιπλέον μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας "Στοχεύω Πρότυπο" προετοιμάζουμε παιδιά Στ' Δημοτικού & Γ' Γυμνασίου για εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας αντίστοιχα! Ακόμα έχουμε τμήματα για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου προκειμένου τα παιδιά να αποκτήσουν τις κατάλληλες βάσεις για το Λύκειο! Διαθέτουμε τμήματα άριστων από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου και μέχρι το Λύκειο δίνοντας ετήσιες υποτροφίες.

Αυτό που πάντα κάνει τη διαφορά στην εκπαίδευση είναι οι καθηγητές μας! Το «όπλο» μας όπως το ονομάζουμε! Είναι εξειδικευμένοι ανά γνωστικό αντικείμενο και περνούν από ειδική εκπαίδευση πριν διδάξουν! Το μαθητοκεντρικό μάθημα είναι η βασική οδηγία που τους δίνουμε! Σε όλους τους μαθητές μας βάζουμε ένα διαγνωστικό τεστ προκειμένου να τους κατατάξουμε στο κατάλληλο τμήμα. Αυτό μας εξασφαλίζει την ομοιογένεια στα τμήματα μας!


Από τα θρανία του Ακάδημου έχουν περάσει σημερινοί Καθηγητές Πανεπιστημίου, Διοικητικά Στελέχη, Ιατροί, Δικηγόροι, Οικονομολόγοι, Δημοσιογράφοι, Ηθοποιοί και άλλοι διακεκριμένοι επαγγελματίες. Πολλοί από τους μαθητές μας σήμερα δουλεύουν στον Ακάδημο ως Καθηγητές πολλών ειδικοτήτων.

Διαβάστηκε 2410 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Wednesday, 31 January 2018 08:43
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.