Friday, 26 January 2018 00:00

Αγγελική Ζαμπλάρα: Η τοπική επιχειρηματίας μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Αγγελική Ζαμπλάρα: Η τοπική επιχειρηματίας μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως αποφασίσατε να επιλέξατε ως τόπο της επαγγελματικής σας δραστηριότητας τον Δήμο Νέας Σμύρνης και πόσα χρόνια δραστηριοποιήστε ως επιχειρηματίας στην Νέα Σμύρνη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η επιλογή αυτή πραγματοποιήθηκε πριν από τριάντα χρόνια, από τους ιδρυτές της οικογενειακής επιχείρησης, τον πατέρα μου και το θείο μου, οι όποιοι θέλησαν να φύγουν από το κέντρο της Αθήνας και να εδραιωθούν στη δική τους περιοχή. Έτσι και εγώ ως Νεοσμυρνιά και ως δεύτερη γενιά, απλά ακολουθώ με χαρά τα δικά τους χνάρια.

Η οικογενειακή επιχείρηση πλησιάζει περίπου τον μισό αιώνα ύπαρξης στον εμπορικό κόσμο. Οι δεσμοί που έχουν δημιουργηθεί με τους πελάτες μας είναι ισχυροί. Η φύση των δραστηριοτήτων μας είναι πρωτίστως η χονδρική πώληση, ο σχεδιασμός των προϊόντων και εν συνεχεία η λιανική πώληση. Σαφώς και παίζει σημαντικό ρόλο η τοποθεσία. Πιστεύω όμως πως οι γεωγραφικές συντεταγμένες της επιχείρησης, ακόμα και αν δεν βρίσκονται στην καρδιά της πόλης προσδιορίζονται από την εικόνα που αποκομίζει ο πελάτης όταν επισκέπτεται το χώρο μας.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η σημερινή οικονομική ύφεση της Ελλάδας πόσο εκτιμάτε ότι επηρεάζει τον κλάδο που επιλέξατε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο κλάδος της ένδυσης στα χρόνια της οικονομικής κρίσης έχει καταβαραθρωθεί. Η δραματική μείωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός. Το σημαντικό είναι να διατηρούμε την πίστη και την αισιοδοξία μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τη συρρίκνωση της αγοράς. Δεν είναι εύκολο, είναι όμως εφικτό.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι ρόλο παίζει για εσάς η εξυπηρέτηση του πελάτη και με τι τρόπο προσελκύετε πελάτες την δύσκολη αυτή περίοδο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μεγάλωσα σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον με γνώμονα το σεβασμό προς τον πελάτη. Για εμάς, ξεκινώντας από το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας, δεν υπάρχει εύκολη και δύσκολη περίοδος. Φυσικά, λαμβάνοντας υπόψη τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, προσαρμοζόμαστε όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν, χωρίς όμως να θυσιάζουμε την ποιότητα μας. Πιστεύω πως ο καλύτερος πρεσβευτής της κάθε επιχείρησης είναι το αγοραστικό κοινό. Η αλήθεια και ο σεβασμός στη σχέση πελάτη και επιχείρησης, ακόμα και αν αυτή διαρκεί μόνο λίγα λεπτά είναι πάνω απ' όλα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν μπορούσατε τι θα αλλάζατε στον Δήμο μας έτσι ώστε να δουλέψει καλύτερα ο κλάδος της επιχείρησης σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θεωρώ πως οφείλουμε πρωτίστως να βελτιωνόμαστε εμείς οι ίδιοι ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησης μας και τη στάση του Δήμου απέναντι στον επιχειρηματικό κόσμο. Σίγουρα θα ήταν καλοδεχούμενη οποιαδήποτε ενέργεια, η οποία θα δημιουργούσε μία πιο «ζωντανή» σχέση, για παράδειγμα τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την καλύτερη γιορτινή βιτρίνα της Νέας Σμύρνης! Νομίζω πως είναι μια καλή ιδέα, χωρίς κόστος, αλλά γεμάτη φαντασία και αγάπη για δημιουργία. Με άλλα λόγια, πρέπει να εφευρίσκονται τρόποι για την προβολή του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου. Χρειάζεται να συνεργαζόμαστε όσο αυτό είναι εφικτό και να δημιουργούμε όμορφες εικόνες, ιδιαίτερα τώρα που διανύουμε μία τόσο δύσκολη περίοδο.

 

ΖΑΜΠΛΑΡΑ ΑΓΓ.& ΣΙΑ.ΟΕ ΕΜΠ/ΚΗ ΒΙΟΤ/ΚΗ ΕΠΙΧ ΣΗ

ΑΓ.ΦΩΤΕΙΝΗΣ 40 & ΑΓ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ


171.23 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

ΤΗΛ.: 210-9328282, 210-9337618

Διαβάστηκε 3532 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Tuesday, 30 January 2018 12:55
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.