Wednesday, 06 December 2017 00:00

Χρύσα Μαυρογιάννη: Η Νεοσμυρνιά εκπαιδεύτρια πολεμικής τέχνης Krav Maga μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Χρύσα Μαυρογιάννη: Η Νεοσμυρνιά εκπαιδεύτρια πολεμικής τέχνης Krav Maga μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

 

Η Χρύσα Μαυρογιάννη διδάσκει στην σχολή Fighting Zone Piraeus στον Πειραιά!www.fzp.gr info 6942787421

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι ακριβώς είναι το Krav Maga, πότε ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πόσο διαδεδομένο είναι στη χώρα μας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το Κράβ Μαγκά είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας που διδάσκει πώς να αποφεύγονται, να αντιμετωπίζονται και να ξεπερνιούνται όλων των ειδών οι επιθέσεις και η βία.Προετοιμάζει τους εκπαιδευόμενους στα αντικείμενα της αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, στις ικανότητες της μάχης και της αναμέτρησης, όπως επίσης και στην ικανότητα να υπερασπίζονται άλλους, με έναν μοναδικό και κατανοητό τρόπο διδασκαλιών.
Οι τεχνικές του Κράβ Μαγκά διαφέρουν από αυτές των υπολοίπων πολεμικών τεχνών επειδή πρώτα και πάνω απ' όλα είναι μακράν πολύ πιο πρακτικές και εφαρμόσιμες σε αληθινές συνθήκες. Στο Κράβ Μαγκά η εκπαίδευση είναι δομημένη πάνω σε πραγματικά σενάρια επιθέσεων κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (στο δρόμο, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο χώρο εργασίας κ.ά.)

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες είναι οι διαφορές του με άλλες παρεμφερείς πολεμικές τέχνες, όπως το τζούντο και το καράτε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το Κράβ Μαγκά δεν είναι πολεμική τέχνη, είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας. Βασίζεται σε ρεαλιστικές επιθέσεις στον δρόμο, από έναν ή περισσότερους επιτιθέμενους, είτε άοπλους είτε ένοπλους. Έχοντας ασχοληθεί και με διάφορα είδη πολεμικών τεχνών, μπορώ να πω ότι η διαφορετικότητα του Κράβ Μαγκά έγκειται στο ότι σε εκπαιδεύει για καταστάσεις που μπορούν να συμβούν στο δρόμο. Δεν είναι ένα άθλημα με κανόνες και περιορισμούς. Έχει να κάνει με την προστασία της ζωή σου και - πιθανόν - την προστασία τρίτου προσώπου.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο καιρό ασχολείσαι με το Krav maga και γιατί επέλεξες να μάθεις την συγκεκριμένη πολεμική τέχνη και όχι κάποια άλλη;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με το Κράβ Μαγκά ασχολούμαι τα τελευταία 6 χρόνια. Με τις πολεμικές τέχνες ασχολούμαι από πολύ μικρή ηλικία και συνεχίζω ακόμη και σήμερα να εξασκούμαι σε κάποιες από αυτές. Το Κράβ Μαγκά όμως είναι αυτό που αγαπώ και επέλεξα ως δουλειά μου. Μέσα από το Κράβ Μαγκά μου έχει δοθεί η ευκαιρία να φτιάξω μια ομάδα που θα τολμούσα να τη χαρακτηρίσω οικογένεια. Οι μαθητές μου, από τα μικρότερα τμήματα μέχρι και τους ενήλικες, καθημερινά εξασκούνται σε κάτι που τους δίνει αυτοπεποίθηση και τους βοηθάει στο να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν κάποια πιθανή επίθεση. Μου αρέσει γιατί είναι ρεαλιστικό και δεν έχει κανόνες...Ο μόνος στόχος είναι να αποτρέψει τον κίνδυνο και να επιβιώσεις.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι συμβουλή θα έδινες σε γυναίκες που σκέφτονται να ασχοληθούν με το Krav Maga; Τι βαθμό δυσκολίας θα συναντήσει μια γυναίκα στην προσπάθεια της να διδαχθεί αυτή την σκληρή πολεμική τέχνη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα συμβούλευα τις γυναίκες, αλλά και οποιονδήποτε σκέφτεται να ασχοληθεί, να παρακολουθήσει ένα μάθημα σε κάποια σχολή. Μπορεί κάνεις να βρει από το site της IKMF (www.kravmaga.gr) ποια σχολή βρίσκεται στην περιοχή που τον εξυπηρετεί. Ας κάνει κάποια δοκιμαστικά μαθήματα ώστε να αξιολογήσει ο ίδιος τη χρησιμότητα των τεχνικών και των μεθόδων που διδάσκονται. Επίσης, οφείλω να τονίσω ότι το Κράβ Μαγκά είναι προσαρμοσμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται σε κάθε σωματότυπο, φυσική κατάσταση και ηλικία. Παράλληλα, γυμνάζει και βελτιώνει τη φυσική κατάσταση του ασκούμενου.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει όριο ηλικίας για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μπορεί να ασχοληθεί ο οποιοσδήποτε από 4 έως 104 χρονών.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύεις πως πρέπει να διδάσκεται στις σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι, και σε κάποιες σχολές Σωμάτων Ασφαλείας ήδη διδάσκεται. Όπως επίσης σε αρκετές σχολές Κράβ Μαγκά υπάρχουν τμήματα Law Enforcement και VIP protection.

Διαβάστηκε 1117 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Tuesday, 12 December 2017 15:39
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

 

Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Νέας Σμύρνης από το 2006, το 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Σύμβουλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθήκε Αντιπροεδρός της ως μέλος της Αντιπολίτευσης, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την 3η Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος.