Monday, 13 November 2017 00:00

Θέση Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νέας Σμύρνης για παραχώρηση σχολικών χώρων

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θέση Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νέας Σμύρνης για παραχώρηση των σχολικών χώρων

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Νέα Σμύρνη, 8/11/2017
ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ 32-34 17122 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
ΤΗΛ. 210941788 E-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Προς : Τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Κοιν : 1) Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων Α'βάθμιας & Β'βάθμιας Εκπαίδευσης


2) Εντυπο και Ηλεκτρονικό Τοπικό Τύπο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχοντας ενημερωθεί ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (25/10/2017) έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την παραχώρηση των σχολικών χώρων για την υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων, σας γνωστοποιούμε τη θέση του Δικοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας αναφορικά με το θέμα: Πάγια και διαχρονικά είμαστε υπέρ των ανοιχτών σχολείων στην κοινωνία και τη γειτονιά και υπέρ κάθε πρωτοβουλίας, που τα καθιερώνει στη συνείδηση του κόσμου ως πρότυπα κέντρα ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, της σκέψης, της ελεύθερης εκφράσης και του πολιτισμού, χώρους δηλαδή δημιουργίας και ουσιαστικής επένδυσης του ελεύθερου χρόνου.


Επιθυμούμε δε και επιδιώκουμε, μέσω και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που εκπροσωπούμε,τον εμπλουτισμό των προσφερόμενων δράσεων δημιουργικής απασχόλησης, εναλλακτικής εκπαίδευσης, άθλησης και ψυχαγωγίας για παιδιά, οι οποίες θα μπορούν να προσφερθούν μέσα στον ήδη οικείο χώρο του σχολείου, αλλά και θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, παιδιών και ενηλίκων. Αναμφισβήτητα σε κάθε τέτοια δράση πρέπει να εξασφαλίζεται άρτια οργάνωση, καθώς και να τηρούνται προϋποθέσεις καθαριότητας και ασφάλειας των χώρων διεξαγωγής τους. Θεωρούμε απαραίτητο τέλος, οι όποιες δομές υλοποιούν τις δράσεις, να λαμβάνουν και την απαιτούμενη ανατροφοδότηση, προκειμένου να ενισχύονται, να βελτιώνονται ή και να καταργούνται, αν δεν καλύπτουν πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού στον οποίο απευθύνονται.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Θωμάς Γιαννιώτης


Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αγγελική Λούγαρη – Λυμπεροπούλου

Διαβάστηκε 2007 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Monday, 13 November 2017 09:39
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος τα έτη 2014 και 2015.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.