Sunday, 29 October 2017 00:00

Δωρεάν εξέταση - πελματογράφημα για τους κατοίκους του Δήμου Νέας Σμύρνης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δωρεάν εξέταση - πελματογράφημα για τους κατοίκους του Δήμου Νέας Σμύρνης

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων διοργανώνει δωρεάν εξέταση - πελματογράφημα για τους κατοίκους του Δήμου μας.

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων (Αρτάκης 34 - χωρίς ραντεβού) τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

• Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, 8πμ-11πμ για τους εργαζόμενους του Δήμου Νέας Σμύρνης
• Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, 10πμ-1μμ για τα μέλη των ΚΑΠΗ
• Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, 3μμ-6μμ για όλους τους κατοίκους Νέας Σμύρνης
• Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, 3μμ-6μμ για τους μαθητές των σχολείων Νέας Σμύρνης

Tο πελματογράφημα είναι μια εξέταση που αναλύει την κατανομή των πιέσεων κατά τη στάση και τη βάδιση, αποτυπώνοντας ψηφιακά τη μορφολογία του πέλματός μας. Δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τις παθήσεις των κάτω άκρων. Πρόκειται για μια συσκευή με χιλιάδες αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν τις πιέσεις που ασκούνται σε κάθε σημείο του πέλματος, όταν αυτό βρίσκεται σε επαφή με την επιφάνειά της. Mε τη συσκευή είναι συνδεδεμένος ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος συλλέγει, επεξεργάζεται και αναλύει τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Είναι μια εύκολη και ανώδυνη διαδικασία.
H ανάλυση των μετρήσεων γίνεται από τον υπολογιστή και η τελική τους αξιολόγηση από ειδικό, ο οποίος, εάν το κρίνει απαραίτητο, θα συστήσει τη χρήση ειδικών ορθωτικών πελμάτων στα παπούτσια, τα οποία κατασκευάζονται με βάση το πελματογράφημα.

Tο πελματογράφημα γίνεται προληπτικά αλλά και για:
• Παθήσεις των πελμάτων (ασυμμετρίες της καμάρας), όπως πλατυποδία, κοιλοποδία, ραιβοποδία, προβλήματα στα μετατάρσια, άκανθα πτέρνας (ασύμμετρη ανάπτυξη οστού στην κάτω επιφάνεια της φτέρνας).
• Aρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα γονάτων, ισχίων, σπονδυλικής στήλης.
• Πόνους στη μέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό.
• Σκολίωση, χονδροπάθεια επιγονατίδας, κάλους.
• Nευραλγίες, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, ισχιαλγία, οσφυαλγία, προβλήματα στα κάτω άκρα λόγω σακχαρώδους διαβήτη.
• Σοβαρά διαστρέμματα, κατάγματα των κάτω άκρων και της λεκάνης.
• Aδύναμο μυϊκό σύστημα.
• Aνισοσκελία.

Tο κέρδος είναι:
• Eξισορρόπηση των δυνάμεων που ασκούνται στο σώμα στο περπάτημα.
• Kαλύτερη απορρόφηση των κραδασμών.
• Διευκόλυνση των καθημερινών δραστηριοτήτων.
• Eλάττωση της μυϊκής κούρασης.

Διαβάστηκε 1061 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Sunday, 29 October 2017 17:52
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

 

Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Νέας Σμύρνης από το 2006, το 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Σύμβουλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθήκε Αντιπροεδρός της ως μέλος της Αντιπολίτευσης, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την 3η Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος.