Tuesday, 03 October 2017 00:00

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Οκτωβρίου Εστίας Νέας Σμύρνης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Οκτωβρίου Εστίας Νέας Σμύρνης

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 1 Οκτωβρίου και ώρα 20:00
Θεατρική παράσταση «Ευγενείς Αγωνίες» του Σωτήρη Σαμπάνη. Γυναικείος μονόλογος.
Α' Κρατικό βραβείο 2009.
Σκηνοθεσία, Ανδρέας Ζάκας. Ερμηνεία, Στέλλα Θανοπούλου
Η παράσταση θα δοθεί στη πειραματική σκηνή.
Είσοδος από Αγίας Φωτεινής.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Είσοδος ελεύθερη.

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και ώρα 19:00
Η θεατρική ομάδα Κοινωνικής επανένταξης 18 Άνω παρουσιάζει, στην ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης την θεατρική παράσταση «Ωσάν Μήδεια». Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιατρείου Ταξικής Αλληλεγγύης της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης και του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Αλληλεγγύης Νέας Σμύρνης.
Λίγα λόγια για την παράσταση: Μια τραγική ηρωίδα και η θεατρική ομάδα του 18 Άνω συναντιούνται επι σκηνής. Η Μήδεια και εμείς. Ο τρόπος, ο χώρος, ο χρόνος...Ο τρόπος να εκφράσουμε συναισθήματα και βιώματα καλά κρυμμένα. Ο χώρος να μοιραστούμε την απόγνωση, την απελπισία και την οργή της Μήδειας, την αλαζονεία και τον εγωισμό του Ιάσονα, την ματαιοδοξία του Κρέοντα, τον τρόμο του άγγελου τον καιροσκοπισμό του Αιγέα. Ο χρόνος να μείνουν τα παιδιά ζωντανά. Να μείνουμε εμείς ζωντανοί. Να κλείσουμε τις πληγές. Να μιλήσουμε. Να εκφραστούμε. Να ζήσουμε.
Είσοδος ελεύθερη.

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 08:00
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, επισκέπτεται την Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο «Κτήμα Τσατίρη» στον Μαραθώνα όπου γίνεται οικολογική καλλιέργεια διαφόρων λαχανικών. Στο κτήμα υπάρχει ειδικός χώρος όπου μπορούμε να κάνουμε πικ νικ ή και να παραγγείλουμε κάτι από τα δικά τους προϊόντα.
Κόστος συμμετοχής 15 ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο τηλέφωνο 210 9333702 (10:00 – 14:00)

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00
Λογοτεχνικό Σαλόνι.
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, παρουσιάζει το βιβλίο του συγγραφέα Αρταβάνη Πέτρου « Σινώπη με τη μάνα γύρω από το μαγκάλι» του εκδοτικού οίκου "Ινφογνώμων". Ομιλητές θα είναι ο κ. Κοντογιαννίδης Αναστάσιος δημοσιογράφος, ο κ. Καλεντερίδης Σάββας εκδότης και ο ίδιος ο συγγραφέας.
Την παρουσίαση συντονίζει η κα Χριστίνα Χαφουσίδου.

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10:00
Προβολή Ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Η καρδιά της θάλασσας». Σπογγαλιεία.
Η προβολή θα γίνει στον 3ο όροφο.

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου και ώρα 18:00
Ο αγαπημένος Chef, Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει στην ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης σε φιλανθρωπική εκδήλωση μαζί με τα παιδιά του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας. H εκδήλωση επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις!

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, διοργανώνει αφιέρωμα στον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης. Ομιλήτρια η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλαγα Μπετίνα με θέμα «Η κοινωνία της Σμύρνης στον λόγο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης». Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Αντωνίου Παπαδόπουλου.

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης σε συνδιοργάνωση με την εταιρεία Μελέτης Έργου «Ιωάννη Καποδίστρια» τιμά τον πρώτο Κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους στην επιστημονική ημερίδα με θέμα «ο Ιωάννης Καποδίστριας και η συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους». Ομιλητές θα είναι (με αλφαβητική σειρά), η κα Δημητριάδου Μαργαρίτα – Ιστορικός, ο κ. Κούκος Ανδρέας – Νομικός & Ιστορικός, η κα Μωραϊτη Σοφία – καθηγήτρια ΕΚΠΑ, ο κ. Παπαφλωράτος Ιωάννης – Νομικός, Ιστορικός & Διεθνολόγος, ο κ. Τόμορος Νικόλαος – καθηγητής Νεότερης Ιστορίας, ο κ. Τσιριγώτης Διονύσιος – Επίκουρος καθηγητής τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Σάββατο 21 και ώρα 15.00 & Κυριακή 22 Οκτωβρίου και ώρα 10:00
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, φιλοξενεί το 3ο Πανγεροντιανό Συμπόσιο, όπου οι απόγονοι των προσφύγων Μικρασιατών από τον Γέροντα Μαιάνδρου θα ανταμώσουν, ερχόμενοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ιστορικοί – ερευνητές θα παρουσιάσουν την Ιστορία του Γέροντα 1919 – 1922 (Ιταλοκρατία και Διωγμός), ενώ θα προβληθούν και βίντεο με προσωπικές μαρτυρίες προσφύγων πρώτης γενιάς.

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00
Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης τιμά τους Μικρασιάτες που έλαβαν μέρος στον αγώνα του 1940. Ομιλήτρια η συγγραφέας – ερευνήτρια της εταιρείας Πολιτισμού και Παράδοσης κα Έφη Γρηγοριάδου, με θέμα « Η συμμετοχή των Μικρασιατών Προσφύγων στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο». Την επετειακή εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης, υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Σταύρου Πιοτόπουλου.
Θα πραγματοποιηθεί απονομή τιμητικού διπλώματος μετά Μεταλλίου, στα Μέλη που συνεπλήρωσαν 15ετία.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και ώρα 09:00
Το 8ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης, θα πραγματοποιήσει στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων "Πάνος Χαλδέζος" της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης, σχολική γιορτή για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα "Πάνος Χαλδέζος"

Διαβάστηκε 2622 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Tuesday, 03 October 2017 12:39
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος τα έτη 2014 και 2015.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.