Monday, 04 September 2017 00:00

Mήνυμα Σεβασμ. Μητροπολίτου Ν. Σμύρνης Συμεών προς μαθητές & μαθήτριες Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Mήνυμα του Σεβασμ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης Συμεών προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως

Νέα Σμύρνη, Σεπτέμβριος 2017

 

Αγαπητά μου παιδιά, Μετά το καλοκαίρι, τις διακοπές, την ξεκούραση, οι πόρτες των Σχολείων άνοιξαν και πάλι. Βρισκόμαστε στο κατώφλι του νέου σχολικού έτους. Για άλλη μια χρονιά ξεκινάει ο όμορφος αγώνας για μόρφωση και κατάρτιση.


Πριν από λίγο τελέσαμε την ακολουθία του Αγιασμού. Για ποιο λόγο; Για να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας χαρίσει την ευλογία Του. Να σταθεί στο πλευρό όλων μας. Να φωτίσει και να ενισχύσει ολόκληρη την Εκπαιδευτική κοινότητα : καθηγητές, δασκάλους, μαθήτριες, μαθητές.


Καθώς, λοιπόν, σας βλέπω νοερά, ως Επίσκοπός σας, σάς απευθύνω τις πιο εγκάρδιες ευχές μου. Ὁ Κύριός μας Ιησούς Χριστός να σάς δίνει υγεία, φωτισμό, δύναμη, όρεξη για μελέτη, κουράγιο και ενθουσιασμό στην προσπάθειά σας για την κατάκτηση της γνώσης.


Να θυμάστε πάντοτε ότι κάθε επιτυχία στη ζωή μας και κάθε καλό απαιτούν να προσπαθήσουμε και να κοπιάσουμε. Αν τώρα κουραστείτε λίγο, αύριο θα απολαύσετε τους καρπούς του μόχθου σας. Άλλωστε, οι απαιτήσεις της εποχής μας, τα προβλήματα του τόπου μας, επιβάλλουν να εργαστούμε όλοι μας περισσότερο για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον τόσο για μας τους ίδιους όσο και για την πατρίδα μας.


Ο Θεός να σάς στηρίζει στο νέο ξεκίνημά σας. Σάς εύχομαι καλή χρονιά, ευλογημένη, χαρούμενη και δημιουργική!


Με πολλή πατρική ἀγάπη
ο Επίσκοπός σας
† Ο ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

Διαβάστηκε 1054 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Monday, 04 September 2017 20:20
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

 

Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Νέας Σμύρνης από το 2006, το 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Σύμβουλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθήκε Αντιπροεδρός της ως μέλος της Αντιπολίτευσης, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την 3η Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος.