Wednesday, 20 September 2017 00:00

Άννα Καρπουζά & Στέλλα Λαγουδάκη: Οι Κυανέρυθρες παίχτριες Βόλλευ μιλούν στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Άννα Καρπουζά & Στέλλα Λαγουδάκη: Οι Κυανέρυθρες νεαποκτηθείσες παίχτριες Βόλλευ

ερχόμενες από τον Παναθηναϊκό μιλούν στην «ΦΩΝΗ»

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μιλησέ μας για την ως τώρα αθλητική σου πορεία, έτσι ώστε να σε γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Ως νεαρή σε ηλικία αθλήτρια τι θα έλεγες σε ένα νεαρό κορίτσι έτσι ώστε να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον να ασχοληθεί με το Βόλλευ;


ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοί είναι οι προσωπικοί σου αγωνιστικοί στόχοι για τα επόμενα χρόνια;


ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο δύσκολο είναι για μια κοπέλα να αγωνίζεται σε ένα επίπονο για το σώμα της άθλημα σε επαγγελματικό επίπεδο όσον αφορά τους τραυματισμούς;


ΕΡΩΤΗΣΗ: Σχολίασε μας το φετινό επίπεδο των ομάδων που συναγωνίζεται ο Πανιώνιος στην γυναικεία Πετοσφαίριση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είσαι νέα στην ομάδα του Πανιωνίου, ερχόμενη από τον Παναθηναϊκό. Πως νιώθεις για αυτή την αλλαγή και πως βιώνεις ως τώρα το δέσιμο με τα υπόλοιπα κορίτσια μεταξύ σας κατά την διάρκεια των προπονήσεων καθώς και ποια σημεία βελτίωσης θεωρείς πως μπορεί να έχει η ομάδα;

 

Στέλλα Λαγουδάκη:


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ως γέννημα θρέμμα της Κρήτης και συγκεκριμένα Ρεθεμνιώτισσα ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα στο Ρέθυμνο και μετά αγωνίστηκα σε Άεκ, Βύρωνα, Μαρκόπουλο,Πανελλήνιο,Νάξο, Παναθηναϊκό και τώρα στον Πανιώνιο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το Βόλλευ θεωρώ είναι ένα γυναικείο άθλημα, ένα άθλημα που είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Δεν είναι καθόλου βαρετό, αντίθετα θεωρώ ότι είναι πολύ ενδιαφέρον, ακόμα και αν δεν έχεις την μπάλα στα χέρια σου. Ακόμα σε βοηθάει να γυμνάσεις όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος σου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι προσωπικοί μου στόχοι γενικά στην ζωή μου είναι να βελτιώνομαι και να εξελίσσομαι ως άνθρωπος και ως αθλήτρια σε καθημερινή βάση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όλα τα αθλήματα ειδικά σε επαγγελματικό επίπεδο είναι επίπονα. Οι τραυματισμοί εάν υπάρχουν, που δεν το εύχομαι σε κανέναν άνθρωπο και αθλητή, δυστυχώς κάποιες φορές είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αλλά για αυτό στις επαγγελματικές ομάδες υπάρχει και το ιατρικό επιτελείο για την αποφυγή αυτών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ακόμα δεν μπορώ να έχω μια πλήρη εικόνα για το επίπεδο των ομάδων γιατί το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 14 Οκτώβρη και τώρα όλες οι ομάδες βρισκόμαστε στο στάδιο προετοιμασίας. Θα έχω μια πιο ξεκάθαρη εικόνα στην αρχή του πρωταθλήματος αλλά θεωρώ ότι το πρωτάθλημα της pre league θα είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον γιατί έχουν πλαισιωθεί σχεδόν σε όλες τις ομάδες αθλήτριες που αγωνίζονταν στην Α1.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η αλλαγή είναι πολύ μεγάλη και αισθητή θα έλεγα. Όλες χρειαζόμαστε χρόνο αναγνώρισης και προσαρμογής μέσα στο γήπεδο. Η προετοιμασία μας άρχισε νωρίς και έτσι με τα κορίτσια δουλεύουμε καθημερινά για να γίνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε μια δεμένη ομάδα. Φέτος στην ομάδα υπάρχουν νεαρά και ταλαντούχα παιδιά με όρεξη για δουλειά και κάποιες πιο έμπειρες παίκτριες και θεωρώ ότι αυτή η συνταγή κρατάει τις ισορροπίες. Αυτή η αλλαγή λοιπόν για εμένα είναι μια πρόκληση και το μόνο που έχω να πω είναι να έχουμε την υγεία μας και όλα τα άλλα θα τα πούμε μέσα στο γήπεδο.

 

Άννα Καρπουζά:


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχω αγωνιστεί στις ομάδες του Παγχανιακού και Κένταυρου Χανίων από όπου ξεκίνησα και στη συνέχεια σε Παναθηναϊκό, Κτησιφών, Πανναξιακό, Α.Ο. Θήρας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα έλεγα ότι το Βόλλευ είναι ίσως το πιο ευγενές και έξυπνο άθλημα και ένας από τους καλύτερους και πιο διασκεδαστικούς τρόπους εκγύμνασης για τα νέα κορίτσια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Προσωπικός μου στόχος ήταν είναι και θα είναι να γίνομαι καλύτερη, μέρα με τη μέρα και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ νομίζω.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν θεωρώ ότι είναι λιγότερο ή περισσότερο δύσκολο για μια γυναίκα να ακολουθήσει τον επαγγελματικό αθλητισμό σε σχέση με έναν άντρα . Οι τραυματισμοί τώρα όσο και αν το απεύχομαι για όλους τους αθλητές, είναι ένα μέρος αυτής της δουλειάς .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το επίπεδο των ομάδων στην κατηγορία που θα αγωνιστούμε είναι αρκετά υψηλό θα έλεγα και με την τρέχουσα κατάσταση στην Α1 πολλές αθλήτριες έχουν πλαισιώσει ομάδες της pre league. Έτσι δεν θεωρώ ότι καμία ομάδα είναι "αμελητέα ποσότητα".


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η αλλαγή είναι σίγουρα μεγάλη και χρειάζεται περίοδος προσαρμογής . Τα περισσότερα κορίτσια είναι αρκετά νεαρά σε ηλικία και ακόμα προπόνηση, με προπόνηση βρίσκουμε τις ισορροπίες μας. Έχω πίστη σε αυτές και θεωρώ ότι όλες θα δώσουμε το κάτι παραπάνω για την ομάδα μας!

Φωτογραφία: Αριστερά Άννα Καρπουζά, δεξιά Στέλλα Λαγουδάκη.

Τοποθεσία: Καφέ Pop Up 25ης Μαρτίου 13, Πλατεία Νέας Σμύρνης (Οικονομικός Χορηγός ομάδας Βόλλευ Γυναικών Πανιωνίου).

Διαβάστηκε 2525 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 20 April 2018 20:39
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος τα έτη 2014 και 2015.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.