Friday, 24 March 2017 00:00

Συνέντευξη Σωτηρίας Μπακολιά, Πρόεδρου Συλλόγου Γονέων 13ου Δημοτικού Νέας Σμύρνης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνέντευξη Σωτηρίας Μπακολιά, Πρόεδρου Συλλόγου Γονέων 13ου Δημοτικού Νέας Σμύρνης

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιά είναι τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζετε ως σχολικό συγκρότημα; Ανταποκρίνεται ο Δήμος στις ανάγκες του σχολείου; Συγκεκριμένα: Η συντήρηση των σχολείων αναμφισβήτητα χρειάζεται να γίνεται κάθε χρόνο. Ειδικότητες όπως μπογιατζήδες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ξυλουργοί, μαραγκοί, μαρμαράδες παρέχονται από πλευράς Δήμου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μας δίνετε να αναφερθούμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο σχολικό μας συγκρότημα που βρίσκεται επί της Αρτάκης και αφορούν το 13ο Δημοτικό.


Πριν δύο χρόνια λοιπόν που μας ζητήθηκε να καταγράψουμε τα προβλήματα, ενημερώσαμε ότι υπάρχει έντονη έως και ανυπόφορη δυσοσμία στις τουαλέτες του σχολικού μας συγκροτήματος. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με το αποχετευτικό σύστημα στην περιοχή, ως εκ τούτου λοιπόν μιας και δεν μπορούσε να δοθεί άμεση λύση μας ενημέρωσαν από το Δήμο ότι θα τοποθετήσουν ένα παράθυρο που να ανοίγει για να φεύγει η δυσοσμία... Το παράθυρο αυτό φυσικά ακόμη το περιμένουμε. Μια ράμπα που ζητήσαμε για να μπορούν τα παιδιά, ειδικά τα μικρά, να ανεβάζουν μέχρι ένα σημείο την τσάντα τους, ακόμη την περιμένουμε...


Ζητήσαμε την αλλαγή των αντιολισθητικών ταινιών στα σκαλιά του σχολείου (τα οποία σημειωτέον είναι πολλά και εξωτερικά, χωρίς σκέπαστρο), τους αναφέραμε ότι σ΄ ένα σημείο του σχολείου μας δίπλα στις σκάλες υπάρχει χώρος για να ανεβαίνουν τα παιδιά και ότι είναι επικίνδυνο να το κλείσουν και μας είπαν ότι αυτό είναι ευθύνη των δασκάλων να προσέχουν τα παιδιά.


Ενταχθήκαμε σε ένα πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου από το οποίο 2 μήνες μετά την παράδοση του, παρατηρήθηκε ότι στην πίσω πλευρά του σχολείου όλη η ενεργειακή κάλυψη, ξεφλουδίζει και φεύγουν κομμάτια...Τα παράθυρα έχουν αρχίσει και δεν κλείνουν. Οι κλειδαριές μαγκώνουν κ.τ.λ. Ο Σύλλογος μας το επισήμανε στην διεύθυνση του σχολείου η οποία άμεσα έστειλε γραπτώς τα προβλήματα και προς το παρόν μόνο προφορικές απαντήσεις παίρνει χωρίς τα προβλήματα να έχουν φτιαχτεί και με κίνδυνο να παρέλθει το 18μηνο από την παράδοση του έργου από τον κο Ρούτση που το είχε αναλάβει. Έχουμε επισημάνει ότι χρειάζεται ένας προβολέας γιατί είναι κακός ο φωτισμός αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.


Σημαντικότατο πρόβλημα επίσης είναι ότι παρά το γεγονός ότι η Τραπεζούντος είναι πεζόδρομος, αυτό δείχνει να μην προβληματίζει καθόλου τα μηχανάκια τα οποία κινούνται κανονικά και με ταχύτητα επάνω στον πεζόδρομο ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες που τα παιδιά πάνε στο σχολείο ή τις μεσημεριανές που αποχωρούν από αυτό.


Προ ημερών για να καταλάβετε υπάλληλος του Δήμου προσπαθούσε να περάσει με το μηχανάκι του ανοίγοντας με αυτό δρόμο ανάμεσα στα παιδιά και στις τσάντες τους λες και τον ενοχλούσαν κιόλας. Μάλιστα σε παρατήρηση που του κάναμε μας είπε «Μα είμαι υπάλληλος του Δήμου, αλλά τέλος πάντων θα σας κάνω το χατίρι» Δεν γνωρίζαμε ότι ο ΚΟΚ εξαιρεί τους υπαλλήλους του Δήμου και τους επιτρέπει να κινούνται με το μηχανάκι τους σε πεζόδρομο...


Πρέπει λοιπόν όπως αντιλαμβάνεστε να τοποθετηθούν κάγκελα για να μπορούν τα μηχανάκια να κινούνται στον πεζόδρομο. Έχουμε σχολική τροχονόμο επί της οδού Αρτάκης και τα παιδιά μας κινδυνεύουν επάνω στον πεζόδρομο.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ορισμένα σχολεία κάποιοι από τους σχολικούς φύλακες που πριν δύο χρόνια είχαν καταργηθεί έχουν επανέλθει. Στο δικό σας; Περίπου έναν χρόνο πριν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για σύμπραξη με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Εδώ και λίγους μήνες ξεκίνησε να γίνεται νυχτερινή περιπολία με ένα όχημα από τις 10:00 μ.μ έως τις 6:00 π.μ. στην οποία είχε αρχικά ειπωθεί πως θα περιλαμβάνονται και τα σχολεία. Βέβαια στο Δημοτικό Συμβούλιο που ο Δήμαρχος αντιμετώπισε την αγανάκτιση της σχολικής κοινότητας βρέθηκε να λέει ότι το όχημα security τελικά δεν ήταν για τα σχολεία και πως αν το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα πάει καλά την επόμενη χρονία πιθανώς να ενισχύσει με αυτό την σχολική φύλαξη... Θα ήθελα λοιπόν τον σχολιασμό σας για το αν αυτό πιστεύεται ότι θα ενίσχυε την σχολική σας φύλαξη!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το δικό μας σχολικό συγκρότημα από όσο γνωρίζουμε έχει μια φύλακα την οποία μοιραζόμαστε με το συγκρότημα Νικομήδειας και την οποία βλέπουμε κατά καιρούς και μας υποδεικνύει πια παράθυρα έχουν μείνει ανοιχτά ώστε να τα κλείσουμε.
Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του σχολείου αποτελεί δέλεαρ για κλοπές. Κάθε αίθουσα είναι κατάλληλα εξοπλισμένη με Η/Υ, ηχεία και προτζέκτορα ώστε να γίνεται καλύτερα η διδασκαλία. Φυσικά δεν κοστίζει στον Δήμο η κλοπή τους γιατί και να συμβεί κάτι πάλι οι γονείς θα τα αντικαταστήσουν με δικά τους χρήματα, όπως γίνεται μέχρι σήμερα ακόμη και για Η/Υ που έχουν χαλάσει.

Το πρόβλημα στο δικό μας συγκρότημα είναι ότι στον πεζόδρομο της Τραπεζούντος γίνεται χρήση ουσιών κατά τις απογευματινές ώρες, όπου το σχολείο μπορεί να μην λειτουργεί, αλλά κυκλοφορούν παιδιά λόγω των απογευματινών δραστηριοτήτων, ή παιδιά που έρχονται απλά για να παίξουν στο σχολείο τους. Έχουμε ζητήσει να μπει φωτισμός και να κοπούν τα δέντρα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει ορατότητα. Μας έχουν απαντήσει ότι όλα είναι εντάξει

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στο σχολικό συγκρότημα σας υπάρχει πρόβλημα μη δυνατότητας καθαρισμού από πλευρά μη ύπαρξης αρμόδιου προσωπικού;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο θέμα της καθαριότητας, στο οποίο για άλλη μια φορά δόθηκε μια προσωρινή λύση που είχε δοθεί και παλιότερα αλλά χρειάστηκε μια αναμόχλευση και ένα ψήφισμα για να συζητηθεί με ζέση στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Καθαρίστρια με 4ωρη παρουσία στο σχολείο (12:00-16:00) προσπαθεί να φέρει σε πέρας μια «επικίνδυνη αποστολή». Να καθαρίσει 8 αίθουσες, τουαλέτες, τραπεζαρία, γραφεία και ενίοτε και την αίθουσα εκδηλώσεων. Σε συνεργασία με το 3ο δημοτικό που συστεγαζόμαστε οι διευθυντές μοιράζονται τις παραπάνω ώρες που διαθέτει η δική τους καθαρίστρια.


Με την έξτρα καθαρίστρια που μας παραχώρησε ο κος Κρικρής θα μπαλώσουμε κάποια κενά καθαριότητας αλλά σίγουρα δεν θα έχουμε καθαρό σχολείο όπως αρμόζει στα παιδιά μας. Το πιο απλό παράδειγμα για να δει κάποιος πόσο σοβαρό είναι το ωράριο καθαριότητας των σχολείων είναι ότι αν ρωτήσουν την γυναίκα τους πόσες ώρες κάνει να καθαρίσει ένα μέσο σπίτι 80τμ θα λάβουν την απάντηση ότι θέλουν ένα οχτάωρο !!!!!! Για ολόκληρο το σχολείο πόσες ώρες χρειάζονται;


Άρα καταλαβαίνεται ότι η λύση στην οποία είμαστε πολύ κοντά είναι το άδειασμα των καλαθιών, ένα σκούπισμα και οι τουαλέτες ως εκεί. Τα υπόλοιπα μια φορά το μήνα και βλέπουμε. Θα μπούμε στην αίθουσα εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου, τα χνούδια και η σκόνη θα είναι περισσότερη από τα παιδιά...

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε καλυφθεί από απαντήσεις που έχετε λάβει καθώς και λύσεις σε προβλήματα που έχετε κατά καιρούς απευθύνει στην διοίκηση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου; Γενικότερα ανταποκρίνονται και είναι εύκολη η προσεγγισή τους για να θέσετε τις όποιες σας ανάγκες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σε αυτό το ερώτημα δεν υπάρχει λόγος να απαντήσω διότι απλά αισθάνομαι ότι αστειεύεστε... Ούτε η επικοινωνία είναι εύκολη με το σύστημα ούτε η κάλυψη των αναγκών μας αν καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε με τους αρμόδιους που τους ψάχνουμε.

Πολλές φορές χρειάζεται να φέρουμε κάποια ειδικότητα τεχνικού για να λύσουμε άμεσα το πρόβλημα που παρουσιάζεται και καλύπτουμε μέρος της δαπάνης και κάπου εκεί ξεκινά και ο γολγοθάς του εκάστοτε τεχνικού... Χάθηκε η απόδειξη, πότε μας την έστειλε το σχολείο; Περάστε μετά από έξι μήνες, και άλλα τέτοια. Φυσικά μετά από τέτοια συμπεριφορά από έναν Δήμο εύρωστο κατά τ' άλλα μόνο αν ο Σύλλογος μας πληρώσει εξ ολοκλήρου δέχονται να κάνουν την οποιαδήποτε εργασία.

Γενικά αποφεύγουν να τοποθετηθούν γραπτά σε ότι γραπτά τους στέλνουμε είτε σαν Σύλλογος είτε σαν διεύθυνση του σχολείου...Δεν την λες καλή, δεν την λες ούτε καν επικοινωνία αυτή.


Πώς να καλυφθούμε όταν δεν έχουν λύσει ποτέ ολοσχερώς κανένα από τα προβλήματα που προκύπτουν, τα περισσότερα προβλήματα (αν φυσικά αυτό είναι δυνατόν) λύνονται μέσω του Συλλόγου, των γονέων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ο Δήμος απλά μας χλευάζει με τις απαντήσεις του. Να σκεφτείτε προ διετίας, είχαμε ένα κάγκελο που είχε σπάσει και έπρεπε να κολληθεί, και ο Δήμος μας απάντησε επίσημα μέσω της Ένωσης Γονέων το εξής: «Για το κάγκελο μπορείτε να απευθυνθείτε στον αλουμινά μας» Χαρούμενοι και εμείς ρωτήσαμε ποιος είναι ο αλουμινάς τους και μας είπαν : «Δυστυχώς φέτος δεν έχουμε κάνει κάποια σύμβαση οπότε ο Δήμος δεν διαθέτει αλουμινά» Οπότε για ποιο πράγμα συζητάμε εδώ; Οι άνθρωποι είναι απλά απαράδεκτοι!

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι υπάρχουσες αίθουσες διδασκαλίας ή δραστηριοτήτων στο σχολικό σας συγκρότημα καλύπτουν τις ανάγκες σας ή θεωρείται πως εφόσον υπήρχε η δυνατότητα επέκτασης του κτηρίου θα έπρεπε να γίνει κάποιο ανάλογο έργο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Νομίζω ότι οι αίθουσες μας είναι εντάξει για την δυναμικότητα του σχολείου μας, το μόνο που θα μπορούσε να βελτιωθεί αν γίνεται είναι η τραπεζαρία μας επειδή την μοιραζόμαστε με το άλλο σχολείο και τα παιδιά τρώνε τμηματικά και δεν έχουν τον ανάλογο χρόνο. Επίσης αν υπήρχε χώρος για μια δανειστική.

Διαβάστηκε 2920 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 20 April 2018 20:37
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αιδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικόυ και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Νέας Σμύρνης από το 2006, το 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το επάγγελμα του διαφημιστή.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Σύμβουλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθήκε Αντιπροεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος.

Έχει ιδρύσει το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο από το 2015 διατελεί Πρόεδρος.