Monday, 20 March 2017 00:00

Συζήτηση Ψηφίσματος Ένωσης Γονέων για σχολική καθαριότητα & φύλαξη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συζήτηση Ψηφίσματος Ένωσης Γονέων για σχολική καθαριότητα & φύλαξη στο Δημοτικό Συμβούλιο

>

>

Γράφει ο εκδότης - Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Πανταζής

Στις 15 Φεβρουαρίου έγινε συνάντηση εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων και Διευθυντών των σχολείων με θέμα «ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» όπου τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι του Δήμου.

Άμεσα με ψήφισμα η Ένωση Συλλόγων Γονέων αποφάσισε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να τεθεί προς συζήτηση το θέμα «ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ» και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για άμεση κάλυψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να καλύπτονται οι κανόνες υγιεινής και προστασίας όλων των δημόσιων σχολείων της πόλης μας σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς.

Όμως στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε 28 Φεβρουαρίου στα 35 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης δεν υπήρχε τίποτα που να αφορά τα παραπάνω... Έτσι μέλη Συλλόγων Γονέων και της Ένωσης Γονέων έδωσαν το παρόν καταθέτοντας στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου το ψήφισμα τους, θέτοντας το στην διάθεση όλων των Δημοτικών Παρατάξεων να το ψηφίσουν ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχετικά με το θέμα της καθαριότητας

Για λύση του προβλήματος της σχολικής καθαριότητας έγινε από πλευράς του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου τα ζητήματα Παιδείας Πολύδωρου Συρίγου μια αναφορά στον νέο νόμο 4452/14-2-17 (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Άρθρο 8 Ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας σχολικών μονάδων Παράγραφος 3, υποπεριπτώσεις ββ. Από την έναρξη του διδακτικού έτους 2018-2019 και εφόσον οι ανάγκες των δήμων για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων δεν καλύπτονται από το υπάρχον προσωπικό, μπορεί να καλυφθούν με συμβάσεις, που καταρτίζονται από τους οικείους δήμους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. γγ. Για το κόστος της απασχόλησης με συμβάσεις του προσωπικού της προηγούμενης υποπερίπτωσης, για το διδακτικό έτος 2018-2019 και εφεξής, εγγράφεται ειδική πίστωση στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία κατανέμεται με απόφαση του Υπουργού κατ' αναλογία στους οικείους δήμους.».) ΔΗΛΑΔΗ προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία σε ενάμισι έτος από το σήμερα, (ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι σαν να λέμε)...

Σχετικά με το θέμα της φύλαξης

Στο δεύτερο βίντεο του παρόντος ρεπορτάζ στην τοποθέτηση του Δημάρχου (στο 5 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα θα το δεις αυτο)αναφέρει ότι το αυτοκίνητο που γυρνάει 10 το βράδυ έως 6 το πρωί την πόλη από τις υπηρεσίες φύλαξης ΔΕΝ το πήραμε για τα σχολεία και πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα φύλαξης είναι πιλοτικό και ΑΝ αυτό πάει καλά και αποδώσει θα μπορέσουμε να το επεκτείνουμε την επόμενη χρονιά από τα 200.00 κόστος ίσως και στα 400.000 για όλα πλέον τα δημοτικά κτήρια, (άρα και τα σχολεία) !!!

Για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας όποιος ανατρέξει στην ιστοσελίδα της Φωνής της Νέας Σμύρνης στην κατηγορία βίντεο Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση που έγινε Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 στο θέμα 22 όπου εγκρίθηκε η µελέτη και εκτέλεση της υπηρεσίας µε τίτλο «Υπηρεσίες φύλαξης» Την έγκριση της υπ ́αρίθμ ́40/2016 μελέτης που αφορά τις << ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ>> Κ.Α.Ε. 00.6142.0002 οικονομικού έτους 2016, συνολικού ποσού 200.000,00€. με ΦΠΑ, στα 30 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα του βίντεο όπου ο Δήμαρχος Τζουλάκης διαβάζει την εισήγηση του θέματος αναφέρει ο ίδιος ξεκάθαρα ότι από 10 το βράδυ έως 6 το πρωί η εταιρία φύλαξης που θα αναλάβει το έργο θα φυλάει τα σχολεία !!! Αυτό αναγράφεται και στο δελτίο τύπου που ακόμα βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Νέας Σμύρνης με τίτλο "Ενισχύεται η ασφάλεια των δημοτών" όπου στο τέλος αναφέρει "Η πεζή περιπολία είναι σε 24ωρη βάση και περιλαμβάνει : Άλσος, Πλατεία Καρύλλου, Κεντρική Πλατεία και Πλατεία Χρυσοστόμου. Η περιπολία με το όχημα είναι από τις 10:00 μ.μ έως τις 6:00 π.μ. και περιλαμβάνει: σχολεία, παιδικές χαρές, δημοτικά κτήρια."

Η στιγμή της ψηφοφορίας

Αφού ακολούθησε συζήτηση για περίπου δύο ώρες, έχοντας πάρει τον λόγο Δημοτικοί Σύμβουλοι και τοποθετηθεί σε απόψεις και προτάσεις και από την Δημοτική Αρχή και από όλες τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης τελικά ήρθαν προς ψήφιση δύο εκδόσεις του ψηφίσματος που κατέθεσε η Ένωση Γονέων.

Η πλευρά της Δημοτικής Αρχής ζήτησε να αφαιρεθεί το σημείο που ανέφερε, ''έλλειψη πολιτικής βούλησης από την πλευρά του Δήμου να δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες'', μια πρόταση που ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής (με εξαίρεση την Νόρα Γαλανοπούλου που ψήφισε λευκό) καθώς φυσικά και ο Μανώλης Γρηγοράκης από την "Συμμαχία Πολιτών" (όπου στηρίζει πάντα την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, παρότι είναι μέλος της Αντιπολίτευσης) όπως και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης του Σύριζα "Στροφή Νέας Σμύρνης" ενώ το ακριβές ψήφισμα της Ένωσης Γονέων δίχως καμία απολύτως τροποποίηση ψήφισαν από την Παράταξη "Ποιότητα Ζωής" του Γιώργου Κουτελάκη και από την Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών" ο Δημήτρης Πανταζής, όπως και από την Πόλη Ανάποδα ο Γιάννης Φραγκούλης, ενώ από την Παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ Ο Άγγελος Βρεττός ψήφισε και τα δύο ψηφίσματα (ψήφος η οποία προκάλεσε γέλια σε ολόκληρη την αίθουσα καθώς φυσικά δεν βγάζει νόημα)...

 

Τοποθέτηση Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Πανταζή

Η τοποθέτηση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Φεβρουαρίου 2017 στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μαζί με τους εκπροσώπους των σχολείων της πόλης μας σχετικά με το ψήφισμα που κατέθεσε στη συνεδρίαση αυτή η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νέας Σμύρνης.

Σίγουρα σήμερα "δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική" και δεν πέφτουμε κάτω από τα σύννεφα! Όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα αυτά καθώς όλοι κυκλοφορούμε στην πόλη, έχουμε τα παιδιά μας στα σχολεία ή έχουνε τα παιδιά σας όσοι είστε μεγαλύτεροι, είτε έχετε φιλίες με μέλη Συλλόγων Γονέων, είτε κάποιοι όπως εγώ κάνετε ρεπορτάζ στους Συλλόγους Γονέων και γνωρίζετε τα προβλήματα, όλοι ξέρετε τα προβλήματα που υπάρχουν!

Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουμε εδώ σήμερα τους εκπροσώπους των σχολείων διότι αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα! Έπρεπε να είναι λυμένα τα προβλήματα για να μην έχουν απηυδύσει αυτοί οι άνθρωποι και να αφήνουν τις δουλειές τους, τις οικογένειες τους και όλες τις υποχρεώσεις τους για να έρχονται εδώ πέρα για να προσπαθούν να δούν αν βρίσκουμε λύση μεταξύ μας στο να υπάρξει μια πρόταση που να γίνει αποδεκτή από όλους και αν το πρόβλημα γενικότερα θα προχωρήσει.

Βλέπω ότι δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη προσοχή στον πολιτισμό και τον αθλητισμό σε αυτή την πόλη και σε αυτό κανένα πρόβλημα. Κάνουμε και μια σημαντική προσπάθεια στην κοινωνική πολιτική, λαμπρά! Τα σχολεία κατ'εμέ είναι το πιό σημαντικό πρόβλημα που έχει αυτή η πόλη. Η καθαριότητα και η φύλαξη είναι δύο ζητήματα τα οποία είναι καίρια, ειδικά όταν πρόκειται για μικρά παιδιά!

Πρέπει να είναι ασφαλείς οι χώροι που θα πάνε το πρωί να μαθητεύσουνε και φυσικά να είναι καθαροί έτσι ώστε να μην έχουνε διάφορα προβλήματα με ιώσεις που δεν γλιτώνονται και γενικότερα δεν μπορούμε όλοι οι γονείς να παρατάμε την καθημερινότητα μας πάντα για να τρέχουμε και να λύνουμε προβλήματα μέσω μιας συλλογικότητας ενός Συλλόγου Γονέων και να αντικαθιστούμε ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο τον όποιο Δήμο, όχι τον Δήμο της Νέας Σμύρνης, τον όποιο Δήμο, να μη το κάνω συγκεκριμένο...

Θα έπρεπε λοιπόν εδώ να υπάρχει μια προνόηση, μια προσπάθεια, μια προθυμία της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής να προβλέπει αυτά τα προβλήματα, να μην περιμένει να φτάσουμε στο αμήν για να μαζευτούμε να ανταλλάξουμε μερικά "ευχολόγια" μεταξύ μας και να φύγουμε από εδώ με "χαιδευμένα αυτιά" κάποιοι ή παραμυθιασμένοι έστω από κάποιους άλλους ότι για το ότι κάποτε με κάποιον τρόπο θα λυθούν τα προβλήματα κτλ...

Κλείνοντας δεν ξέρω αν νομικά μπορεί να γίνει αυτό στο θέμα της καθαριότητας, αλλά από ότι κατάλαβα στο θέμα της φύλαξης μπορεί να γίνει, οπότε αν νομικά είναι εφικτό δεν είναι κακό να μπεί ένας ιδιωτικός φορέας να κάνει ακόμα και καθαριότητα! Ας γίνει ένας διαγωνισμός για να βγεί μια εργολαβία Να μην είναι ταμπού τώρα εκτός από τους δημόσιους υπαλλήλους ή του Δήμου να μπεί μια ιδιωτική εταιρεία καθαριότητας στα σχολεία.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ Ψήφισμα της Ένωσης Γονέων για συνάντηση με εκπροσώπους Δήμου

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Σήμερα την 15η/2/2017 και ώρα 21.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης συγκεντρωθήκαμε όλοι οι φορείς της σχολικής κοινότητας, μετά από πρόσκληση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Σμύρνης, παρουσία των υπευθύνων εκπροσώπων του Δήμου και αφού διαπιστώσαμε την αδυναμία-αλλά πιθανώς και έλλειψη πολιτικής βούλησης από την πλευρά του Δήμου να δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες, για ανάληψη των κατάλληλων πρωτοβουλιών και επίλυση των χρόνιων ζητημάτων της καθαριότητας και της ασφάλειας των σχολικών χώρων, ζητάμε:

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Σμύρνης να τεθεί προς συζήτηση το θέμα: «ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ» και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για άμεση κάλυψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να καλύπτονται οι κανόνες υγιεινής και προστασίας όλων των δημόσιων σχολείων της πόλης μας σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς.

Εγκατάσταση συστημάτων φωτισμού και προστασίας κατά τις νυκτερινές ώρες, στοναύλειο χώρο των Σχολικών Συγκροτημάτων – άμεσα.

Πλήρη φύλαξη όλων των σχολικών κτιρίων και κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες, ούτως ώστε να διασφαλίζονται οι έννοιες της πρόληψης και καταστολής συμβάντων, οι οποίες εξ ορισμού εμπεριέχονται στον όρο «φύλαξη χώρων».

Άμεση εξεύρεση οριστικής λύσης με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας που θα καλύπτει πλήρως και αποτελεσματικά τις ανάγκες καθαρισμού κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου (συμπεριλαμβανομένου και του ολοήμερου) καθώς και μετά το πέρας αυτού, προκειμένου να παραδίδεται το σύνολο των σχολικών χώρων καθαρό την επόμενη ημέρα.

Το γονεϊκό κίνημα της Ν. Σμύρνης απαιτεί από τους αρμόδιους φορείς την ανάληψη της ευθύνης για καθαρά και ασφαλή σχολεία. Προτίθεται δε, να σταθεί υποστηρικτικά δίπλα τους, για διεκδίκηση άμεσης και οριστικής λύσης ή απέναντί τους στην αποποίηση των ευθυνών τους και τη διαιώνιση του προβλήματος, επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας και επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος, προκειμένου να διασφαλίσει την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών της πόλης μας.

Επίσης καλεί, τόσο το Δήμο όσο και τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς, σε συστράτευση για την άσκηση πίεσης, με κάθε πρόσφορο μέσο, για την εξεύρεση λύσεων σε ανώτερο θεσμικό επίπεδο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Θωμάς Γιαννιώτης

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αγγελική Λούγαρη - Λυμπεροπούλου

Διαβάστηκε 3567 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 20 April 2018 20:55
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αιδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικόυ και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Νέας Σμύρνης από το 2006, το 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το επάγγελμα του διαφημιστή.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Σύμβουλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθήκε Αντιπροεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος.

Έχει ιδρύσει το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο από το 2015 διατελεί Πρόεδρος.