Sunday, 15 January 2017 00:00

Νησίδα στην συμβολή Σοφούλη & Βυζαντίου

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Νησίδα στην συμβολή Σοφούλη & Βυζαντίου

Τις τελευταίες ημέρες παρότι βρισκόμασταν σε περίοδο εορταστική δύο μίνι δημόσια έργα ξεκίνησαν στην Νέα Σμύρνη, με το πρώτο μάλιστα να έχει ολοκληρωθεί με ρυθμούς εξπρές ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονία... Αναφέρομαι στην νησίδα στη συμβολή των οδών Σοφούλη και Βυζαντίου στο ύψος της Λεοντείου που έχει ολοκληρωθεί και στην συμβολή Σοφούλη και Ελευθερίου Βενιζέλου στο ύψος του Ναού της Αγίας Παρασκευής που ακόμα διαμορφώνεται.

Τα έργα αυτά δεν ήταν πρόσφατη έμπνευση της Δημοτικής Αρχής καθώς είχαν ψηφιστεί από το καλοκαίρι του 2015 !!! Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 είχε γίνει συζήτηση πάνω στην απόφαση της Τετάρτης 1 Ιουλίου 2015 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την δημιουργία τεσσάρων νησίδων σε κεντρικούς κόμβους της Νέας Σμύρνης. Οι τέσσερις ξεχωριστές μελέτες για την κάθε νησίδα αναλύθηκαν από τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τεχνικών Έργων Κώστα Κλειδόπουλο και οι μελέτες για τις μελέτες για τέσσερις νέες κυκλοφοριακές νησίδες στην Νέα Σμύρνη εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία.

Τα συγκεκριμένα έργα θα γίνουν στις παρακάτω συμβολές όδων:
Α) Βυζαντίου και Θεμιστοκλή Σοφούλη
Β) Ανοίξεως και Ευξείνου Πόντου
Γ) Ελευθερίου Βενιζέλου και Σοφούλη
Δ) Ηρακλείου - Πέτρας και Καλλικρατείας

Έχοντας μελετήσει τότε τα εισηγητικά του θεμάτων που αφορούσαν τις αντίστοιχες μελέτες και σχεδιαγράμματα του μηχανικού που με απευθείας ανάθεση ανέλαβε την μελέτη ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΝΗΣΙΔΩΝ οι οποίες την ημέρα εκείνη παρουσίαστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από την Δημοτική Αρχή, έχοντας πρώτα συμβουλευτεί δικό μου μηχανικό θεώρησα σωστό ως Δημοτικός Σύμβουλος στην συγκεκριμένη συνεδρίαση να παρουσιάσω τις δικές μου εναλλακτικές προτάσεις για τις τρεις από τις τέσσερις νησίδες τα οποία και φυσικά ύστερα κατέθεσα επίσημα με τον υπ΄ αριθμό πρωτοκόλλου στον Δήμο. Παρακάτω παραθέτω τα σχόλια και τις προτάσεις που είχα κάνει για την συγκεκριμένη νησίδα.

Έγκριση κατασκευής νησίδων κυκλοφοριακής ρύθμισης επί του κυκλοφοριακού κόμβου που βρίσκεται επί των οδών Βυζαντίου και Θεμιστοκλή Σοφούλη.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

1) Με την προτεινόμενη ρύθμιση από έναν κόμβο που είναι τώρα στην διασταύρωση Βυζαντίου δημιουργείται με την τριγωνική νησίδα και ένας δεύτερος κόμβος. Δηλαδή αυτός που κινείται επί της οδού Βυζαντίου θα πρέπει να προσέξει στον πρώτο κόμβο τα οχήματα που έρχονται από την οδό Σοφούλη και μετά από 20 μέτρα να προσέξει τα οχήματα που έρχονται από την τριγωνική νησίδα της οδού Σοφούλη. ΕΠΟΜΕΝΩΣ: Η κυκλοφοριακή αυτή ρύθμιση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από τα υπάρχοντα.

2) Τα μάτια γάτας θα μπορούσανε να αντικατασταθούν με άλλη διαμόρφωση που να μην έχει αυτό το κόστος της ειδικής προμήθειας. Δηλαδή θα μπορούσε να διατηρηθεί η μια διασταύρωση μεταξύ Βυζαντίου και Σοφούλη αλλά όπως προτείνεται στην οδό Βυζαντίου η ίδια πρόταση με πλάτος οδοστρώματος 3,5 μέτρα να ακολουθηθεί και στους υπόλοιπους 3 δρόμους.

Επιπλέον με την νέα αυτή διαμόρφωση το ορθό θα ήταν να γίνουν οι αναγκαίες υπερυψώσεις κλίσεων από 8% έως 10% έτσι ώστε η διασταύρωση να υπερυψωθεί όπως η πρόταση σας στην αναμόρφωση της οδού Ομήρου. Με την πρόταση αυτή ο χώρος πεζοδρομίου μεταξύ Σοφούλη και Βυζαντίου στο οικοδομικό τετράγωνο 182 (αριστερά της σημερινής νησίδας όπως την έχεις κατεβαίνοντας την Σοφούλη) θα υπάρχει η δυνατότητα να διαμορφωθεί χώρος πρασίνου και να φυτευτεί ανάλογα.

Διαβάστηκε 5984 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 20 April 2018 20:57
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».