Monday, 16 January 2017 00:00

Σάκης Χαλδαίος: Ο τοπικός επιχειρηματίας μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σάκης Χαλδαίος - Ο τοπικός επιχειρηματίας του μήνα μιλά στην ΦΩΝΗ

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

Πιστό στην συχνότητα του ως στήλη και ως αρχές της εφημερίδας μας το επιχειρηματικό ρεπορτάζ βρίσκεται ξανά εδώ για να ενισχύσει την τοπική επιχειρηματικότητα μέσω της αφιλοκερδούς προβολής της! Επιχειρηματίας του μήνα λοιπόν ο κ. Σάκης Χαλδαίος, ιδιοκτήτης του καταστήματος Donuts Time που βρίσκεται στην οδό Προσκόπων Αϊδινίου 3, Νέα Σμύρνη.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως αποφασίσατε να επιλέξατε ως τόπο της επαγγελματικής σας δραστηριότητας τον Δήμο Νέας Σμύρνης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ζω και εργάζομαι στον Δήμο Νέας Σμύρνης τα τελευταία χρόνια. Έχω αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου αποκλειστικά στον χώρο της μαζικής εστίασης και τροφίμων. Η φιλοσοφία μου πάντα ήταν πως για να καταφέρει μια επιχείρηση να εδραιωθεί αποκτώντας το προσωπικό της μερίδιο από το καταναλωτικό κοινό θα πρέπει εκτός από την σχέση εμπιστοσύνης με τον καταναλωτή να μπορεί να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες που θα τον κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Δημιουργήσαμε λοιπόν τα εργαστήρια μας τα οποία είναι εφοδιασμένα με υψηλής ποιότητας υλικά και τα στελεχώσαμε με έμπειρο προσωπικό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εφοδιάσουμε τα πρατήρια μας τα οποία θα δημιουργήσουμε με τον διακριτικό τίτλο "It's donuts time". Αρχής γενομένης από την Νέα Σμύρνη με τα δύο πρώτα μας πρατήρια σε Προσκόπων Αϊδινίου 3 και Νικομηδείας 14.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η επιλογή τοποθεσίας της επιχείρησης σας πιστεύεται πως εξυπηρετεί τους πελάτες σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βασική προϋπόθεση για την τοποθεσία της επιχείρησης είναι να βρίσκεται σε όσο το δυνατόν κεντρικότερο σημείο έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί ο καταναλωτής που θα έρθει και με το αυτοκίνητο του. Η τοποθεσία μας είναι ιδανική καθώς πληρεί τις δύο αυτές προϋποθέσεις.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η σημερινή οικονομική ύφεση της Ελλάδας πόσο εκτιμάτε ότι επηρεάζει τον κλάδο που επιλέξατε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σίγουρα η σημερινή ύφεση στην Ελλάδα δεν επηρεάζει μόνο τον δικό μας κλάδο αλλά όλους τους κλάδους γενικότερα. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν την σημερινή οικονομική κατάσταση και σεβόμενοι την οικονομική αδυναμία ενός μεγάλου ποσοστού πολιτών δημιουργήσαμε αυτά τα πρατήρια και χαμηλώσαμε τόσο το κέρδος μας για να μπορεί να εξυπηρετηθεί και αυτός που έχει 0,50 λεπτά διαθέσιμα. Οι τιμές μας ξεκινάνε από 0,20 έως 0,99 λεπτά στα γλυκά και αλμυρά είδη και 1,00 έως 1,20 στα ροφήματα καφέδες κτλ καθώς υπάρχει η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ που για 2 ώρες ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΔΗ από 20:00 έως 22:00 κοστίζουν 0,50 λεπτά!

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι ρόλο παίζει για εσάς η εξυπηρέτηση του πελάτη και με τι τρόπο προσελκύετε πελάτες την δύσκολη αυτή περίοδο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η εξυπηρέτηση του πελάτη είναι από τα πιο βασικά όχι μόνο στον δικό μας χώρο αλλά και σε όλους τους χώρους. Ειδικά αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές θεωρώ ότι ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ για κάθε επιχείρηση να αποκομίζει το κέρδος από οποιονδήποτε καταναλωτή είτε αυτό είναι μεγάλο, είτε μικρό γιατί πλέον μιλάμε για κέρδος που προέρχεται από ΥΣΤΕΡΗΜΑ του καθενός που έχει εργασθεί σκληρά για να το αποκομίσει.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν μπορούσατε τι θα αλλάζατε στον Δήμο μας έτσι ώστε να δουλέψει καλύτερα ο κλάδος που δραστηριοποιείται η επιχείρηση σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αναμφισβήτητα θα έκανα μείωση δημοτικών τελών! Ιδίως στις επιχειρήσεις που εκεί είναι ιδιαίτερα υψηλά! Η γνώμη μου είναι πως ο Δήμος θα πρέπει να γίνει αρωγός διεξόδου από την κρίση, συνεπώς η εύρεση τρόπου ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας θα έπρεπε να είναι μέσα στα πλαίσια της όποιας κοινωνικής πολιτικής εφαρμόζει...

Διαβάστηκε 5186 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Wednesday, 30 August 2017 15:54
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.