Tuesday, 17 January 2017 00:00

Συνέντευξη Νάνσυς Δρόλια, Προέδρου Συλλόγου Γονέων 5ου Λυκείου Νέας Σμύρνης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνέντευξη Νάνσυς Δρόλια, Προέδρου Συλλόγου Γονέων 5ου Λυκείου Νέας Σμύρνης

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιά είναι τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζετε ως σχολικό συγκρότημα; Ανταποκρίνεται ο Δήμος στις ανάγκες του σχολείου; Συγκεκριμένα: Η συντήρηση των σχολείων αναμφισβήτητα χρειάζεται να γίνεται κάθε χρόνο. Ειδικότητες όπως Μπογιατζήδες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ξυλουργοί, μαραγκοί, μαρμαράδες παρέχονται από πλευράς Δήμου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Φαντάζομαι πως είναι σε όλους μας γνωστό, πως όλα τα σχολεία μας βρίσκονται σε μία κατάσταση που θα μπορούσε κανείς να την χαρακτηρίσει από κακή έως χείριστη, δυστυχώς. Τα προβλήματα συνεπώς είναι από πολλά έως άπειρα. Το δικό μας σχολείο συγκεκριμένα έχει να βαφτεί 4 με 5 χρόνια. Όπως καταλαβαίνετε η ανάγκη δεν είναι απλά αισθητική αλλά υγειονομική. Υπάρχουν χαλασμένες πρίζες και λαμπτήρες σε αίθουσες διδασκαλίας και κοινόχρηστους χώρους. Η μία καγκελόπορτα είναι σε άθλια κατάσταση. Ο ανελκυστήρας, σύμφωνα με την γνώμη του συντηρητή, είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Οι ανεμιστήρες που είναι τοποθετημένοι στις αίθουσες διδασκαλίας είναι πλέον επικίνδυνοι ακόμα και χωρίς να τεθούν σε λειτουργία, γι' αυτό κι έχει ζητηθεί τουλάχιστον η απεγκατάσταση τους πριν προκύψει κάποιο ατύχημα.

Φαντάζομαι πως δεν χρειάζεται να συνεχίσω στην καταγραφή περεταίρω προβλημάτων για να αντιληφθείτε την υπάρχουσα κατάσταση. Ο Δήμος δείχνει πρόθυμος να ανταποκριθεί, αλλά μάλλον δεν έχει την δυνατότητα, πράγμα που δεν με ενδιαφέρει μιας και το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Και το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που αρμόζει στην παιδεία μας αναμένοντας το 2017.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πέρασαν πάνω από δύο χρόνια που καταργήθηκαν οι σχολικοί φύλακες, φέτος το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για σύμπραξη με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Η περιπολία με το όχημα είναι από τις 10:00 μ.μ έως τις 6:00 π.μ. στην οποία περιλαμβάνονται και τα σχολεία! Θεωρείται ως σχολείο πως η νυχτερινή αυτή φύλαξη του χώρου σας είναι επαρκής ή μη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχει ένας φύλακας στο ΕΠΑΛ που έχει αναλάβει την επιτήρηση του αύλειου χώρου του σχολείου μαζί με άλλα 3, (συνολικά 5 σχολεία) μέχρι της 10 το βράδυ. Η περιπολία γίνεται τις μετέπειτα ώρες. Όμως ο, ας μου επιτραπεί η έκφραση, «κοινόχρηστος» φύλακας, όσο πρόθυμος κι αν είναι, δεν είναι δυνατόν να μπορεί να ανταπεξέρχεται στα δέοντα, Οι βραδινές περιπολίες καλές είναι, αλλά εφόσον δεν έχουν πρόσβαση στο χώρο του Σχολείου. Δεν μπορούν να παρέχουν πραγματική φύλαξη του χώρου.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στο σχολικό συγκρότημα σας υπάρχει πρόβλημα μη δυνατότητας καθαρισμού από πλευρά μη ύπαρξης αρμόδιου προσωπικού;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με την καθαριότητα θα μπορούσαμε να πούμε πως είμαστε σχετικά καλυμμένοι. Μην φαντάζεστε βέβαια «πολυτέλειες». Υπάρχουν δυο καθαριστές μετά την λήξη του ωραρίου του σχολείου οι οποίοι κάνουν ότι είναι δυνατόν σύμφωνα με τον χρόνο που έχουν και τα χρήματα που παίρνουν.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε καλυφθεί από απαντήσεις που έχετε λάβει καθώς και λύσεις σε προβλήματα που έχετε κατά καιρούς απευθύνει στην διοίκηση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ίδια κατάσταση επικρατεί και εδώ... Το πνεύμα πρόθυμο, αλλά η σάρκα ασθενεί... Το σχολείο μας , όπως ίσως και πολλά, άλλα αν αυτό μας παρηγορεί, έχει έλλειψη από αθλητικό υλικό. Πολυτέλεια να έχει μπάλες για κάθε άθλημα;;; Πολυτέλεια να έχει ρακέτες;;; Πολυτέλεια να έχει ακόμα κι ένα σύγχρονο cd player;;; Ίσως.....Πολυτέλεια που ζητάμε να αντικαταστήσουμε τους πίνακες κιμωλίας, γιατί τέτοιοι είναι όλοι οι πίνακές μας, με αυτούς των μαρκαδόρων;;; Πολυτέλεια ένας ενισχυτής ήχου;;; Πολυτέλεια η αντικατάσταση δύο πανάρχαιων υπολογιστών και δύο laptops;;; Πολυτέλεια η εγκατάσταση συναγερμού τουλάχιστον σε κάποιους χώρους που είναι απαραίτητος;;; Αν όλα αυτά δεν είναι πολυτέλεια, τότε σίγουρα πολυτέλεια θα είναι το αίτημα μας για τουλάχιστον ΕΝΑ διαδραστικό πίνακα στο Σχολείο μας εν έτη 2017.....


ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι υπάρχουσες αίθουσες διδασκαλίας ή δραστηριοτήτων στο σχολικό σας συγκρότημα καλύπτουν τις ανάγκες σας ή θεωρείται πως εφόσον υπήρχε η δυνατότητα επέκτασης του κτηρίου θα έπρεπε να γίνει κάποιο ανάλογο έργο;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σαφώς και όχι. Δεν μας καλύπτουν. Σοβαρότατο πρόβλημα δημιουργείται από την έλλειψη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Έχουν γίνει διάφορες προτάσεις για να λυθεί το πρόβλημα εδώ και χρόνια αλλά πάντα ναυαγούσαν. Μία από αυτές ήταν και η δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου και υπόγειου θεάτρου μεταξύ του Σχολείου μας και του 4ου γυμνασίου, αλλά και αυτή απορρίφθηκε. Δεν θα σας πω, πως όταν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν να βρίσκονται τα παιδιά στο αύλειο χώρο και να πραγματοποιούν το μάθημα φυσικής αγωγής πως στιβάζονται στους διαδρόμους. Ούτε πως οι συγκεντρώσεις για την ενημέρωση γονέων αλλά και οι Σχολικές μας γιορτές γίνονται επίσης σε διαδρόμους του Σχολείου.

Θα σας πω όμως πως το Σχολείο μας συμμετέχει σε πάρα πολλά προγράμματα ανταλλαγής μαθητών με διάφορες άλλες χώρες και έχει μεγάλη δραστηριότητα και εμπειρία και παράδοση πάνω σε αυτόν τον τομέα, κυρίως χάρη των δραστήριων καθηγητών μας, αλλά και την θερμή συμμετοχή μαθητών και γονέων Εμείς, τα ελληνόπουλα το 2016-17, έχουμε φιλοξενήσει έχουμε φιλοξενήσει και ξεναγήσει επάξια του χαρακτηρισμού μας, πολλά παιδιά από διάφορες χώρες οικονομικά και πολιτισμικά ανώτερες αλλά και κατώτερες.

Σε πολλά διαφέρουμε και αυτό είναι το νόημα αυτών των ανταλλαγών. Σε καμία χώρα όμως δεν μας υποδέχτηκαν σε διαδρόμους! Όσο φτωχές σε άλλα θέματα κι αν ήταν κάποιες χώρες που φιλοξένησαν τα παιδιά μας, στα Σχολειά τους έχουν επενδύσει και τα Ελληνόπουλα μας θαύμασαν τα Σχολεία τους.

Διαβάστηκε 3858 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 20 April 2018 20:31
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αιδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικόυ και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Νέας Σμύρνης από το 2006, το 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το επάγγελμα του διαφημιστή.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Σύμβουλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθήκε Αντιπροεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος.

Έχει ιδρύσει το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο από το 2015 διατελεί Πρόεδρος.