Saturday, 03 December 2016 00:00

Συνέντευξη Έρης Κοντογούρη, Προέδρου Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Νέας Σμύρνης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνέντευξη Έρης Κοντογούρη, Προέδρου Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Νέας Σμύρνης

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στο σχολικό συγκρότημά σας υπάρχει πρόβλημα μη δυνατότητας καθαρισμού από πλευρά μη ύπαρξης αρμόδιου προσωπικού; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στο σχολείο μας υπάρχουν δύο καθαρίστριες μόνιμες, οι οποίες όμως το καλοκαίρι βγαίνουν στη σύνταξη, οπότε από τον Ιούνιο και μετά θα έχουμε σοβαρό θέμα με την καθαριότητα του σχολείου, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο σχολείο της Νέας Σμύρνης.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ορισμένα σχολεία κάποιοι από τους σχολικούς φύλακες που πριν δύο χρόνια είχαν καταργηθεί έχουν επανέλθει. Στο δικό σας; Επίσης γνωρίζετε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για σύμπραξη με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Η περιπολία με το όχημα είναι από τις 10:00 μ.μ έως τις 6:00 π.μ. στην οποία περιλαμβάνονται και τα σχολεία! Θεωρείται ως σχολείο πως η νυχτερινή αυτή φύλαξη του χώρου σας είναι επαρκής ή μη;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό είναι αστείο. Τι είδους περιπολία; Αυτό που χρειάζεται το σχολείο είναι η φυσική παρουσία φύλακα μέσα στο σχολείο ώστε να αποφεύγονται τα φαινόμενα που παρουσιάζονται σήμερα. Σήμερα, έχουμε σχολικό φύλακα ο οποίος όμως δεν επαρκεί, δεδομένου ότι είναι υπεύθυνος για τρία σχολεία ταυτόχρονα (!!!), ήτοι το 1ο Δημοτικό, το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο. Μέχρι να κάνει το γύρο του ενός σχολείου, οι εξωσχολικοί έχουν μπει σε κάποιο άλλο σχολείο και έχουν όλη την άνεση να κάνουν ζημιές, ζωγραφιές ανάρμοστες στους τοίχους και ό,τι άλλο τους έρθει εκείνη την ώρα στο μυαλό. Σημειωτέον ότι το σχολείο μας βρίσκεται πίσω από τις εγκαταστάσεις του Πανιωνίου, οπότε τα άτομα που πηδούν τα κάγκελα και μπαίνουν στο σχολείο είναι πολλά.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιά είναι τα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζετε ως σχολικό συγκρότημα; Ανταποκρίνεται ο Δήμος στις ανάγκες του σχολείου; Η συντήρηση των σχολείων αναμφισβήτητα χρειάζεται να γίνεται κάθε χρόνο. Ειδικότητες όπως Μπογιατζήδες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ξυλουργοί, μαραγκοί, μαρμαράδες παρέχονται από πλευράς Δήμου;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι ανάγκες του σχολείου είναι πολλές. Το ένα εκ των δύο κτιρίων είναι πολύ παλιό και οι φθορές που έχει υποστεί είναι μεγάλες. Επίσης, το σύστημα αποχέτευσης του πιο νέου κτιρίου (πρώην 10ο) είναι προβληματική, βγάζει δυσοσμία και αρκετές φορές έχει πλημμυρίσει η αυλή από ακαθαρσίες... Άλλο μεγάλο θέμα είναι το βάψιμο του σχολείου, το οποίο ξεκίνησε πέρυσι και ξαφνικά σταμάτησε γιατί ο μπογιατζής του δήμου έπρεπε να πάει αλλού. Αποτέλεσμα; Έμεινε το μεγαλύτερο μέρος του σχολείου και παραπάνω από τις μισές αίθουσες άβαφες και είχαμε επί μήνες όλο τον εξοπλισμό του μπογιατζή παρατημένο σε έναν όροφο. Οι σχολικές αίθουσες αλλά και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χρειάζονται άμεσα βάψιμο, για την αίθουσα πολλαπλών δε, χρειάζεται συνεργείο με σκαλωσιές κλπ. λόγω του μεγάλου ύψους.

Η αίθουσα πολλαπλών επιπροσθέτως χρειάζεται μια νέα τεχνική μελέτη για τις εργασίες που χρειάζονται για τη βελτίωση του ήχου. Υπάρχουν κάποιες ειδικότητες που παρέχει ο δήμος, όπως οι ηλεκτρολόγοι, αλλά και αυτοί δεν επαρκούν για όλα τα σχολεία λόγω έλλειψης προσωπικού. Επίσης, μείζον θέμα είναι και η λειτουργία του ασανσέρ που έχει το σχολείο, το οποίο δεν λειτουργεί και μάθαμε ότι υπάρχει θέμα με την επισκευή και λειτουργία του γιατί ακριβώς από κάτω υπάρχει ένα υπόγειο το οποίο πλημμυρίζει με τις βροχές και μπλοκάρει το ασανσέρ.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε καλυφθεί από απαντήσεις που έχετε λάβει καθώς και λύσεις σε προβλήματα που έχετε κατά καιρούς απευθύνει στην διοίκηση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σε μερικά θέματα υπήρξε ανταπόκριση και σε άλλα όχι. Νιώθουμε ότι υπάρχει μια κωλυσιεργία στη λύση των προβλημάτων που θέτουμε κατά καιρούς. Είναι πολλές οι φορές που ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει συνδράμει οικονομικά ώστε να λυθούν επείγοντα θέματα που αλλιώς δεν θα λύνονταν ποτέ ή θα αργούσαν πάρα πολύ.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι υπάρχουσες αίθουσες διδασκαλίας ή δραστηριοτήτων στο σχολικό σας συγκρότημα καλύπτουν τις ανάγκες σας ή θεωρείτε πως εφόσον υπήρχε η δυνατότητα επέκτασης του κτηρίου θα έπρεπε να γίνει κάποιο ανάλογο έργο;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό που λείπει από το σχολείο είναι μια μεγαλύτερη αίθουσα μουσικής και ένας ξεχωριστός χώρος για τη βιβλιοθήκη μας. Θεωρώ όμως πως δεδομένου του μεγάλου αριθμού μαθητών δεν είναι δυνατή η επέκταση κανενός κτιρίου, γιατί αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του χώρου της αυλής.

Διαβάστηκε 4047 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 20 April 2018 20:31
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αιδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικόυ και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Νέας Σμύρνης από το 2006, το 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το επάγγελμα του διαφημιστή.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Σύμβουλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθήκε Αντιπροεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος.

Έχει ιδρύσει το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο από το 2015 διατελεί Πρόεδρος.