Sunday, 04 December 2016 00:00

Συνέντευξη Κατερίνας Λαμπαδαρίου, Προέδρου Συλλόγου Γονέων 12ου Δημοτικού Νέας Σμύρνης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνέντευξη Κατερίνας Λαμπαδαρίου, Προέδρου Συλλόγου Γονέων 12ου Δημοτικού Νέας Σμύρνης

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιά είναι τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζετε ως σχολικό συγκρότημα; Ανταποκρίνεται ο Δήμος στις ανάγκες του σχολείου; Συγκεκριμένα: Η συντήρηση των σχολείων αναμφισβήτητα χρειάζεται να γίνεται κάθε χρόνο. Ειδικότητες όπως Μπογιατζήδες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ξυλουργοί, μαραγκοί, μαρμαράδες παρέχονται από πλευράς Δήμου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα κτιριακά προβλήματα του 12ου Δημοτικού, όπως καταγράφηκαν στο πρόσφατο Σχολικό Συμβούλιο, έχουν ως εξής: Αναγκαιότητα ελαιοχρωματισμού αιθουσών, διαδρόμων, εξωτερικών και εσωτερικών χώρων (Έχει βαφτεί το εσωτερικό του κτιρίου στο ισόγειο και κάποιες τάξεις, αποκλειστικά μέσω χορηγιών και χρημάτων του Συλλόγου). Στέγαστρο της ανατολικής εισόδου, διότι το κτίριο πλημμυρίζει από νερά όταν βρέχει & στεγανοποίηση των τζαμιών της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, που επίσης πλημμυρίζει με τις βροχές. Τοποθέτηση καγκελόπορτας στις 2 εισόδους του Σχολείου.

Ελλείψεις στο φωτισμό του αύλειου χώρου. Πρόβλημα υδροδότησης με την πίεση του νερού & λοιπές ελλείψεις που αφορούν προμήθεια ηλεκτρονικού & αθλητικού υλικού, αλλαγή λαμπτήρων στο εσωτερικό κτίριο & αποκατάσταση φωτισμού οροφής της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.


Η συντήρηση γίνεται από τις ειδικότητες του Δήμου, αλλά όχι με την συχνότητα που χρειάζεται. Τα προβλήματα που αφορούν τη συντήρηση του κτιρίου αναφέρονται στο Δήμο και όσα μεν είναι μικρά αντιμετωπίζονται τις επόμενες μέρες ενώ τα μεγάλα έχουν καταγραφεί και αναμένεται να δοθούν εργολαβικά σε μειοδότες από το Δήμο.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ορισμένα σχολεία κάποιοι από τους σχολικούς φύλακες που πριν δύο χρόνια είχαν καταργηθεί έχουν επανέλθει. Στο δικό σας; Επίσης γνωρίζετε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για σύμπραξη με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Η περιπολία με το όχημα είναι από τις 10:00 μ.μ έως τις 6:00 π.μ. στην οποία περιλαμβάνονται και τα σχολεία! Θεωρείται ως σχολείο πως η νυχτερινή αυτή φύλαξη του χώρου σας είναι επαρκής ή μη; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το σχολείο μας, έχει σχολική φύλακα με ωράριο 14.00-22.00. Αναφορικά με την περιπολία δεν μας είναι γνωστό, αλλά εφόσον δεν έχουν πρόσβαση στον αύλειο χώρο καμία περιπολία δεν μπορεί να διαφυλάξει το σχολικό χώρο. Το σχολείο φυλάσσεται με σύστημα συναγερμού εδώ και καιρό λόγω της ιδιαιτερότητας των διαδραστικών πινάκων.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στο σχολικό συγκρότημα σας υπάρχει πρόβλημα μη δυνατότητας καθαρισμού από πλευρά μη ύπαρξης αρμόδιου προσωπικού; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα λόγω συνταξιοδότησης της μόνιμης 8ωρης καθαρίστριας. Η 4ωρη που έχει έρθει δεν καλύπτει καθόλου τις ανάγκες καθαρισμού. Έχουμε ζητήσει λύση από το Σεπτέμβριο και ακόμη περιμένουμε. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, δεδομένων και των πρόσφατων υποδείξεων της υγειονομικής επιτροπής.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε καλυφθεί από απαντήσεις που έχετε λάβει καθώς και λύσεις σε προβλήματα που έχετε κατά καιρούς απευθύνει στην διοίκηση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν ζητάμε απαντήσεις, αλλά άμεσες λύσεις. Συνήθως, πρέπει να επιμείνουμε για τα αυτονόητα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι υπάρχουσες αίθουσες διδασκαλίας ή δραστηριοτήτων στο σχολικό σας συγκρότημα καλύπτουν τις ανάγκες σας ή θεωρείται πως εφόσον υπήρχε η δυνατότητα επέκτασης του κτηρίου θα έπρεπε να γίνει κάποιο ανάλογο έργο. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι υπάρχουσες αίθουσες διδασκαλίας καλύπτουν τη λειτουργία των 14 τμημάτων που έχουμε σήμερα. Δεν υπάρχει δυνατότητα για περισσότερα τμήματα, δεδομένου ότι ήδη ένα τμήμα στεγάζεται μόνιμα σε προκατασκευασμένη αίθουσα στο προαύλιο & ένα άλλο σε μια πολύ μικρή αίθουσα χωρητικότητας 15 μικρών παιδιών. Χώροι δραστηριοτήτων δεν υπάρχουν παρά μόνο η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που χρησιμοποιείται και σαν θέατρο. Χρειάζεται αίθουσα καλλιτεχνικών, χώρος για το βεστιάριο & αίθουσα μουσικής.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όσον αφορά τον νέο θεσμό σε όλους μας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, τι επίσημη ενημέρωση έχετε ως ένα από τα τρία δημοτικά σχολεία στην πόλη που θα τα στεγάσει; Από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και το Γραφείο Παιδείας του Δήμου δηλώνεται ικανοποιημένη με τον τρόπο που μέχρι στιγμής χειρίζονται το ζήτημα αυτό; Αν έχετε επιφυλάξεις ως σχολείο ποιές είναι αυτές;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ως επίσημη ενημέρωση γνωρίζουμε ότι τα ΚΔΑΠ θα ξεκινήσουν εντός του τρέχοντος μηνός 16.00-20.00 και ημέρες Δευτέρα-Παρασκευή. Απευθύνονται σε ελάχιστα παιδιά που έχουν επιλεγεί μέσω ΕΣΠΑ & δεν γνωρίζουμε ακόμη το πρόγραμμα και τα μαθήματα που θα περιλαμβάνονται. Προσπαθούμε να συνεργαστούμε με το Γραφείο Παιδείας του Δήμου, ώστε να συνεχίσουμε τις επιτυχημένες απογευματινές δραστηριότητες του Συλλόγου μας για ΟΛΑ τα παιδιά του σχολείου μας. Αναφορικά με τις επιφυλάξεις μας, θεωρούμε ότι το πρόγραμμα έχει καθυστερήσει να ξεκινήσει και όλοι αναμένουμε την έναρξή του για να συντονιστούμε.


Είναι δύσκολο να γίνονται δραστηριότητες μέσα στις τάξεις των παιδιών που αφήνουν τα πράγματα τους & τα βιβλία τους χωρίς να υπάρξουν απώλειες. Εφόσον τα προγράμματα του ΚΔΑΠ υλοποιούνται στα σχολεία, θα έπρεπε να απευθύνονται σε όλα τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να στεγαστούν σε ανεξάρτητο κτίριο του Δήμου. Το σχολείο μας διαθέτει (μέσω χορηγίας) διαδραστικούς πίνακες σε όλες τις τάξεις που είναι μεγάλης αξίας & χρειάζονται ασφάλιση. Έχουμε ήδη στείλει τις σχετικές επιστολές από κοινού ο Σύλλογος Διδασκόντων & ο Σύλλογος Γονέων ώστε να προφυλαχθούν.

Διαβάστηκε 2488 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 05 May 2017 13:24
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

 

Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Νέας Σμύρνης από το 2006, το 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Σύμβουλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθήκε Αντιπροεδρός της ως μέλος της Αντιπολίτευσης, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την 3η Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος.