Friday, 02 December 2016 00:00

Συνέντευξη Θεώνης Αλεξοπούλου, Προέδρου Συλλόγου Γονέων 4ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνέντευξη Θεώνης Αλεξοπούλου, Προέδρου Συλλόγου Γονέων 4ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιά είναι τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζετε ως σχολικό συγκρότημα; Ανταποκρίνεται ο Δήμος στις ανάγκες του σχολείου; Συγκεκριμένα: Η συντήρηση των σχολείων αναμφισβήτητα χρειάζεται να γίνεται κάθε χρόνο.Ειδικότητες όπως Μπογιατζήδες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ξυλουργοί, μαραγκοί, μαρμαράδες παρέχονται από πλευράς Δήμου;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο χώρος του σχολείου δεν είναι επαρκώς φραγμένος με αποτέλεσμα τις νυχτερινές ώρες να μπαινοβγαίνουν διάφοροι '' τύποι'' για να καπνίσουν ' ''ουσίες'' ή και να προβούν σε άλλες μη νόμιμες ενέργειες στον αύλιο χώρο που δεν είναι ορατός από το δρόμο. Πολλές φορές εμφανίζονται και διάφορα συνθήματα γραμμένα στους τοίχους. Αυτά τα σβήνουν μπογιατζήδες του Δήμου. 'Άλλα προβλήματα που αφορούν τη συντήρηση του κτιρίου αναφέρονται στο Δήμο και όσα μεν είναι μικρά αντιμετωπίζονται τις επόμενες μέρες ενώ τα μεγάλα έχουν καταγραφεί και αναμένεται να δοθούν εργολαβικά σε μειοδότες από το Δήμο.

Το βάψιμο του εσωτερικού χώρου έγινε πριν από τρία χρόνια από εθελοντές γονείς και τα χρώματα τα παραχώρησε ο Δήμος Για να ξαναγίνει θα πρέπει κατόπιν αιτήματος από το σχολείο να προγραμματιστεί το πότε και αφού ικανοποιηθούν ανάλογα αιτήματα από άλλα σχολεία κατά προτεραιότητα. Ειδικότητες που ο Δήμος μας διαθέτει είναι ηλεκτρολόγοι μόνο για μικρές εργασίες (π.χ. αλλαγή πριζών, λαμπτήρων κ.λ.π.), υδραυλικοί μόνο για μικρές εργασίες (π.χ. όταν στάζουν τα καζανάκια ή για ξεβούλωμα νιπτήρων κ.λ.π.). Ειδικότητες όπως ξυλουργοί, σιδεράδες, μαρμαράδες κ.λ.π. δεν διατίθενται.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ορισμένα σχολεία κάποιοι από τους σχολικούς φύλακες που πριν δύο χρόνια είχαν καταργηθεί έχουν επανέλθει. Στο δικό σας; Επίσης γνωρίζετε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για σύμπραξη με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Η περιπολία με το όχημα είναι από τις 10:00 μ.μ έως τις 6:00 π.μ. στην οποία περιλαμβάνονται και τα σχολεία! Θεωρείται ως σχολείο πως η νυχτερινή αυτή φύλαξη του χώρου σας είναι επαρκής ή μη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη ερώτηση, αν δεν έχουν πρόσβαση στον αύλιο χώρο καμία περιπολία δεν μπορεί να διαφυλάξει το σχολικό χώρο από βανδαλισμούς.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Στο σχολικό συγκρότημα σας υπάρχει πρόβλημα μη δυνατότητας καθαρισμού από πλευρά μη ύπαρξης αρμόδιου προσωπικού;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για τον καθαρισμό του σχολείου διατίθενται δύο καθαρίστριες. Ο καθαρισμός γίνεται μετά το πέρας της λειτουργίας του σχολείου και δεν υπάρχει επιστάτης για να ελέγχει αν και κατά πόσο γίνεται ουσιαστικός καθαρισμός.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε καλυφθεί από απαντήσεις που έχετε λάβει καθώς και λύσεις σε προβλήματα που έχετε κατά καιρούς απευθύνει στην διοίκηση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μετά από σοβαρότατες πιέσεις και αρκετή υπομονή, η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή ικανοποίησε κάποια από τα αιτήματα μας (π.χ. η προμήθεια φωτοτυπικού έγινε μετά από σχεδόν ένα χρόνο.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι υπάρχουσες αίθουσες διδασκαλίας ή δραστηριοτήτων στο σχολικό σας συγκρότημα καλύπτουν τις ανάγκες σας ή θεωρείται πως εφόσον υπήρχε η δυνατότητα επέκτασης του κτηρίου θα έπρεπε να γίνει κάποιο ανάλογο έργο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι υπάρχουσες αίθουσες διδασκαλίας καλύπτουν τη λειτουργία των 10 τμημάτων που έχουμε σήμερα. Δεν υπάρχει δυνατότητα για περισσότερα τμήματα. Χώροι δραστηριοτήτων δεν υπάρχουν παρά μόνο η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που μεταμορφώθηκε σε θεατράκι και γίνονται οι διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες της μονάδας. Ζητήθηκε από το Δήμο να δημιουργηθεί κλειστό γυμναστήριο και υπόγειο θέατρο στο χώρο μεταξύ του 4ου γυμνασίου και του 5ου λυκείου αλλά αυτό απορρίφθηκε.

Διαβάστηκε 3271 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 20 April 2018 20:31
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αιδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικόυ και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Νέας Σμύρνης από το 2006, το 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το επάγγελμα του διαφημιστή.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Σύμβουλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθήκε Αντιπροεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος.

Έχει ιδρύσει το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο από το 2015 διατελεί Πρόεδρος.