Friday, 02 December 2016 00:00

Οι σχολικές ανάγκες παραμένουν διαιωνίζονται και διογκώνονται !!! Συνέντευξη Γιώργου Γουρναρόπουλου, Διευθυντή 7ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι σχολικές ανάγκες παραμένουν διαιωνίζονται και διογκώνονται !!!

Συνέντευξη Γιώργου Γουρναρόπουλου, Διευθυντή 7ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης

Γράφει ο εκδότης της εφημερίδας Δημήτρης Πανταζής

Βρισκόμαστε στην περιοχή της Άνω Νέας Σμύρνης, στην συμβολή των οδών Ευξείνου Πόντου και Αγίου Σαράντα στο ανά διετία άτυπα πιστό ραντεβού μας ως εφημερίδα με τον Διευθυντή του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης με στόχο την δημόσια ενημέρωση των αναγκών του σχολικού αυτού συγκροτήματος, καλησπέρα σας κ. Γουρναρόπουλε!


Χαίρομαι πάρα πολύ που μετά από δύο περίπου χρόνια η εφημερίδα σας δίνει πάλι την ευκαιρία να μιλήσουμε για θέματα του σχολείου. Ξέρω ότι παρακολουθείτε από κοντά τη δράση του συγκεκριμένου σχολείου, γνωρίζετε για την παρουσία του στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ευχαριστούμε για την συμπαράστασή σας.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Ξεκινώ με την ίδια ακριβώς ερώτηση που ξεκίνησα και την συνέντευξη τέτοια εποχή το 2014 στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς! Ποιά είναι τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζετε ως σχολικό συγκρότημα; Ανταποκρίνεται ο Δήμος στις ανάγκες του σχολείου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις και δεσμεύσεις των υπευθύνων για βάψιμο των χώρων του αυτό μέχρι και σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί! Έχουν ήδη περάσει δέκα χρόνια χωρίς να έχει βαφτεί έστω και ένας χώρος! Δεν μιλάμε για ομορφιά, αλλά για στοιχειώδεις λόγους υγιεινής των μαθητών και των εργαζομένων σε αυτό εκπαιδευτικών. Ήδη και κατά τον υγειονομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες σημειώθηκε από τους ελεγκτές δημόσιας υγείας.


Αν περιδιαβείτε τους χώρους –αίθουσες, διαδρόμους- του κτηρίου θα δείτε ότι υπάρχουν μάρμαρα τα οποία έχουν αποκολληθεί και δεν έχουν επανατοποθετηθεί. Οι πράσινες ταράτσες έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Το στέγαστρο στο οποίο χρειάζεται να αντικατασταθούν άμεσα κάποια πλαστικά έχει αφεθεί και εκείνο στην τύχη του. Η επικινδυνότητα για όλους μας είναι μεγάλη όταν έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα είτε βροχή είτε αέρα. Στο χώρο μπροστά από τις αίθουσες προκάτ όταν βρέχει το νερό λιμνάζει και αυτό δημιουργεί πρόβλημα για τους μαθητές των συγκεκριμένων τμημάτων και όχι μόνο. Άμεσα συντήρηση χρειάζονται οι εξωτερικές σιδερένιες πόρτες του κτηρίου και τα κάγκελα. Αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων! Καμία μέχρι στιγμής! Όλο λόγια και υποσχέσεις!


Ας είναι καλά οι γονείς και τους ευχαριστώ που βοηθάνε και σε αυτό το πρόβλημα. Για όλα αυτά δεν απαιτούνται μεγάλα κονδύλια αλλά προγραμματισμός από τις υπηρεσίες του δήμου. Είναι ένα σχετικά καινούργιο κτήριο που αν δε συντηρηθεί σωστά κάθε χρόνος που περνάει τα προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται και θα απαιτούνται μεγαλύτερα κονδύλια.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Δύο χρόνια μετά εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα με την έλλειψη πρωινής καθαρίστριας στο σχολείο;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όσον αφορά την καθαριότητα: τα έχω ξαναπεί, τα έχω επισημάνει εδώ και χρόνια: Είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα σχολεία. Αναφέρω μόνο ότι από το πρωί μέχρι και τη λήξη των μαθημάτων δεν υπάρχει καθαρίστρια στο σχολείο! Σε έναν χώρο που συνυπάρχουμε καθημερινά περίπου 400 άτομα! Και αυτό σημειώθηκε κατά τον υγειονομικό έλεγχο. Δεν ιδρώνει κανενός υπεύθυνου το αυτί! Μεσοβέζικες και περιστασιακές λύσεις. Ως πότε;

Είναι επιτακτική ανάγκη η παρουσία καθαριστριών στο χώρο του σχολείου από το πρωί! Γενικά, έχω να πω για πολλοστή φορά ότι δεν υπάρχει στοιχειώδης προγραμματισμός από τις υπηρεσίες του δήμου! Προτάσεις έχουμε κάνει πολλές, όποτε μας έχει ζητηθεί. Θέλουμε να βοηθήσουμε. Έχουμε κουραστεί να αναφέρουμε στους κατά καιρούς εργολάβους που έρχονται στο σχολείο να καταγράψουν τις ζημιές, ότι χρειάζεται να γίνει. Όλα μένουν στην καταγραφή και μόνο!


ΕΡΩΤΗΣΗ: Όσον αφορά τον νέο θεσμό σε όλους μας των ΚΔΑΠ, τι ενημέρωση έχετε ως Διευθυντής ενός από τα 3 σχολεία στην πόλη που θα τα στεγάσει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είχαμε την ανακοίνωση τον προηγούμενο Φλεβάρη, αν θυμάμαι καλά, από τον αντιδήμαρχο Παιδείας και τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε. Π.Ε., ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία τους, μοιράσαμε και συγκεντρώσαμε τις δηλώσεις των μαθητών, τις παραδώσαμε στο δήμο κι από εκεί και έπειτα... έχουμε μαύρα μεσάνυχτα. Καμία επίσημη ενημέρωση ή συζήτηση.

Όπως, επίσης, φέτος είναι η πρώτη χρονιά που ξεκίνησε το σχολείο και δεν έγινε καμία συνάντηση ούτε με τον υπεύθυνο παιδείας ούτε με το νομικό πρόσωπο της Ε.Σ.Ε. Π.Ε. Επίσης, παρά τις αμέτρητες υποσχέσεις των ανωτέρω υπεύθυνων δεν μας έχουν κοινοποιηθεί ακόμη οι απολογισμοί των σχολείων για το προηγούμενο οικονομικό έτος! Και βέβαια δεν έχουμε ιδέα για τον προϋπολογισμό του κάθε σχολείου για τη νέα σχολική χρονιά! Η υπομονή μας είναι μεγάλη αλλά σημειώνω ότι έχει ήδη εξαντληθεί. Μετά δυσκολίας καλύπτουμε τα απαραίτητα για τη λειτουργία του σχολείου και μάλιστα με πολύ κόπο.


Τέλος, θέλω να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση και κάθε υπεύθυνο ότι πρόθεσή μας ήταν και είναι πάντα η διάθεσή μας να βοηθήσουμε όπου και αν μας ζητηθεί. Θέλουμε να αναβαθμιστεί και να μπει προτεραιότητα η παιδεία στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Διαβάστηκε 3128 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Friday, 20 April 2018 20:29
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αιδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικόυ και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Νέας Σμύρνης από το 2006, το 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το επάγγελμα του διαφημιστή.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Σύμβουλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθήκε Αντιπροεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος.

Έχει ιδρύσει το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο από το 2015 διατελεί Πρόεδρος.