Monday, 21 November 2016 00:00

Δημήτρης Σκλιβάγκος: Ο Πρόεδρος Κοιν.Σ.Επ. “Δημαρέτη” μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνέντευξη Προέδρου Κοιν.Σ.Επ. "Δημαρέτη"Δημήτρη Σκλιβάγκου

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΔΗΜΑΡΕΤΗ; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΔΗΜΑΡΕΤΗ είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Κοινωνικής Φροντίδας που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2015 με έδρα τη Νέα Σμύρνη αποτελούμενη από μέλη/εργαζόμενους Νεοσμυρνιώτες στην πλειοψηφία τους και στην πορεία αναπτύσσοντας ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι είναι οι στόχοι της ΚΟΙΝΣΕΠ; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στόχος της ΚΟΙΝΣΕΠ είναι η συνεισφορά στην βελτίωση της καθημερινότητας και της Ψυχικής Υγείας των συνανθρώπων μας μέσα από την παροχή υπηρεσιών φροντίδας και συμβουλευτικής υποστήριξης, τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση ψυχοκοινωνικών περιστατικών, προάγοντας την κοινωνική ωφέλεια και αποβλέποντας στην δυναμική και υγιή επαναδραστηριοποίηση του κοινωνικού συνόλου, πάντα προτάσσοντας το άτομο ως απαραίτητο και αδιάσπαστο κρίκο της κοινωνικής αλυσίδας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ποιους απευθύνεστε; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, παιδιά, εφήβους, ενήλικες αλλά και ηλικιωμένους, ανεξάρτητα από τους κοινωνικούς τους ρόλους ή τις κοινωνικές τάξεις στις οποίες ανήκουν. Οι διαφορετικές αλλά και οι κοινές ιδιότητες των εξυπηρετούμενών μας μπορούν να οδηγήσουν στην διαμόρφωση εξατομικευμένων ή ομαδικών προγραμμάτων που προάγουν την ψυχική υγεία και την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρετε; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καθώς οι υπηρεσίες μας αφορούν κυρίως την προαγωγή της ψυχικής υγείας, στο σύνολο των προγραμμάτων μας περιλαμβάνονται η συμβουλευτική υποστήριξη και η προσωπική ανάπτυξη παιδιών εφήβων και ενηλίκων, σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο, συμβουλευτική γονέων και ομάδες γονέων. Ακόμα έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στην τρίτη ηλικία στις υπηρεσίες μας περιλαμβάνονται επίσης και προγράμματα φροντίδας ηλικιωμένων με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητάς τους στο επίπεδο που αυτό είναι εφικτό. Τέλος, οι δραστηριότητες μας περιλαμβάνουν επίσης δράσεις που αφορούν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας αλλά και κοινωνικών προβλημάτων. Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες παρέχονται από εξειδικευμένο και πλήρως καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό/μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει στα σχέδια σας προοπτική συνεργασίας με τοπικούς φορείς και συλλόγους; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καταστατικός σκοπός μας είναι η παροχή υπηρεσιών που αποβλέπουν κυρίως στο τοπικό και συλλογικό συμφέρον, οπότε θεωρώ ότι είναι επιτακτική η ανάγκη συνεργασίας με φορείς, συλλόγους και δομές της πόλης μας στον μέγιστο βαθμό, αν θέλουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον τόπο μας, τους συμπολίτες μας, την κοινωνία μας.

Διαβάστηκε 4493 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Wednesday, 30 August 2017 15:54
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.