Wednesday, 28 September 2016 00:00

Ειρήνη Τόλια: Η τοπική επιχειρηματίας μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Συνέντευξη με την τοπική επιχειρηματία Ειρήνη Τόλια

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

 

Η Ειρήνη Τόλια είναι ρεφλεξολόγος και από το Δεκέμβρη του 2014, έχει ανοίξει το Εργαστήριο Ρεφλεξολογίας "Μind Your Feet" στη Νέα Σμύρνη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ειρήνη, πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τη Ρεφλεξολογία;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γνωρίστηκα με τη ρεφλεξολογία σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου, που αναζητούσα τρόπους να ισορροπήσω και να αποσυμπιεστώ. Ωφελήθηκα πραγματικά πολύ, μετά από κάποιο διάστημα ήρθε και η πολυπόθητη εγκυμοσύνη. Κάπως έτσι, αποφάσισα να παρακολουθήσω τη διετή εκπαίδευση στη ρεφλεξολογία και με τη γέννηση της κόρης μου, έκανα επαγγελματική στροφή 180 μοιρών. Για μένα, τελικά, είναι ουσιαστικό να συμβάλω στην ποιότητα ζωής του συνανθρώπου μου. Έως τότε δούλευα στο κομμάτι της οικονομικής διαχείρισης εταιρικών πελατών σε διαφημιστική εταιρία και πολλά χρόνια σε εταιρία πληροφορικής.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι τα οφέλη της ρεφλεξολογίας και πως δουλεύει;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από τη δεύτερη κιόλας συνεδρία, η αίσθηση ευεξίας και ενδυνάμωσης που βιώνει ο δέκτης είναι χαρακτηριστική! Η βαθιά χαλάρωση και η μείωση των εντάσεων σε σωματικό αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο, επιτρέπει στο δέκτη να διαχειριστεί τις ανισορροπίες του και να βιώσει αρμονία και εξισορρόπηση. Στα χρόνια που ασκώ τη ρεφλεξολογία, έχω δει θαυμάσια αποτελέσματα σε ορμονικές ανισορροπίες, υπογονιμότητα, δυσμηνόρροια, εμμηνόπαυση, δυσκοιλιότητα, ημικρανίες, μυοσκελετικά. Το πιο υπέροχο όμως είναι, όταν γίνεσαι μάρτυρας μιας βαθύτερης αλλαγής, όταν το άτομο έρχεται σε επαφή με τον εσωτερικό εαυτό του. Το επικρατέστερο αποτέλεσμα αυτής της σύνδεσης είναι η υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού μοντέλου διατροφής και γενικότερα τρόπου ζωής. Με κάποιο μαγικό τρόπο, ο άνθρωπος ξεκινάει να φροντίζει περισσότερο τον εαυτό του! Και αυτό είναι το πιο σπουδαίο. Επίσης η ρεφλεξολογία είναι μια ασφαλής και ωφέλιμη αγωγή για την έγκυο, που την υποστηρίζει με διαφορετικό τρόπο, σε όλα τα τρίμηνα της κύησης.


Τώρα πως δουλεύει η ρεφλεξολογία...Τα πέλματά μας είναι ένας τέλειος μικρόκοσμος, ένας χάρτης ολόκληρου του σώματος. Σύμφωνα με τη θεωρία της ζωνοθεραπείας, υπάρχουν δέκα κάθετες ζώνες που διατρέχουν το σώμα μας, από το κεφάλι μέχρι τα δάκτυλα χεριών και ποδιών. Ο ρεφλεξολόγος ασκώντας πιέσεις, έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει το συγκεκριμένο όργανο, σύστημα αλλά και την αντίστοιχη ζώνη στην οποία εντοπίζεται η ανισορροπία. Στη συνέχεια, οι φυσικές διεργασίες του οργανισμού κάνουν την υπόλοιπη δουλειά!


ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορούν όλοι να δεχτούν ρεφλεξολογία;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εντελώς όλοι! Από το βρέφος που η μαμά του θα έχει μάθει κάποια βασικά σημεία για να το ηρεμεί, μέχρι τον ηλικιωμένο που δεν περπατάει πια πολύ. Το μόνο που αλλάζει στις διάφορες ομάδες πληθυσμού, είναι η διάρκεια της συνεδρίας καθώς και η ένταση της δαχτυλοπίεσης. Εννοείται ότι η κάθε περίπτωση προσεγγίζεται εξατομικευμένα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Με την οικονομική κρίση κάνει ο κόσμος ρεφλεξολογία;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ειδικά σε τέτοιες δύσκολες εποχές, που το άγχος χτυπάει κόκκινο, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για φυσικές αφάρμακες θεραπείες. Μην ξεχνάμε ότι καταπολεμώντας το στρες ενισχύουμε την άμυνα του οργανισμού, θωρακίζουμε την υγεία μας. Επίσης στα περισσότερα Κοινωνικά Ιατρεία των Δήμων υπάρχουν ρεφλεξολόγοι που προσφέρουν συνεδρίες ρεφλεξολογίας εθελοντικά στους συνανθρώπους μας. Εγώ, τα τελευταία δύο χρόνια προσφέρω δωρεάν συνεδρίες στο Κοινωνικό Ιατρείο Ηλιούπολης ενώ τις Τετάρτες, οι συνεδρίες στο εργαστήριό μου έχουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Σήμερα υπάρχει ανάγκη όλοι να προσφέρουμε από τον ελεύθερο χρόνο μας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση τους.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχουν προτάσεις ή συμβουλές για υγιή πόδια;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι κάτι που λέω σε όλους όσους έρχονται στο εργαστήριο. Περπατάτε όσο μπορείτε με γυμνά πέλματα στη γη. Είτε αυτό είναι γρασίδι, χώμα ή στην παραλία. Το περπάτημα στα βότσαλα είναι μια υπέροχη παθητική ρεφλεξολογία. Η σύνδεσή μας με τη Γη – γείωση - έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε χρόνιους πόνους, σε φλεγμονές, αλλά και στην ποιότητα του ύπνου. Εμείς οι γυναίκες, ας μην ταλαιπωρούμε τα πόδια μας με ψηλά τακούνια. Το ξέρω, είναι πολύ κομψά, αλλά και πολύ βλαβερά για τα πέλματα, τα γόνατα και τη σπονδυλική στήλη. Η επιλογή ενός καλού και ποιοτικού παπουτσιού, είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΛΙΑ
Δ/ΝΣΗ ΘΡΑΚΗΣ 17 & ΠΕΡΓΑΜΟΥ, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
www.mindyourfeet.gr
ΤΗΛ. 216 7001670 & 6937 166217

Διαβάστηκε 3494 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Wednesday, 30 August 2017 15:54
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

 

Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Νέας Σμύρνης από το 2006, το 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Σύμβουλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθήκε Αντιπροεδρός της ως μέλος της Αντιπολίτευσης, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την 3η Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος.