Sunday, 21 February 2016 00:00

Μαρία Ελευθεριάδη: Η Προέδρος Κοιν.ΣΕ.π. ΜΑΜΑΜΑ μιλάει στην «ΦΩΝΗ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Συνέντευξη Μαρίας Ελευθεριάδη, Προέδρου ΚοινΣΕπ ΜΑΜΑΜΑ

Γράφει ο εκδότης Δημήτρης Πανταζής

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως αποφάσισες να δημιουργήσεις την συγκεκριμένη Κοινσεπ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αρχικά αποφοίτησα από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά το 2001 και το 2009 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκα ως τραπεζικός υπάλληλος από το 1999 σε διάφορες τράπεζες μέχρι τον Ιούλιο 2013, οπότε και παραιτήθηκα οικειοθελώς από τον βαθμό της τμηματάρχη προκειμένου να αλλάξω εντελώς επαγγελματικό προσανατολισμό. Σε αυτή την απόφαση αλλά και στην μέχρι τώρα πορεία μου, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι διαφορετικές εμπειρίες που απέκτησα από τον ερχομό των παιδιών μου.Τώρα είμαι Ασκούμενη Μαία, Βοηθός Μητρότητας(CBD,CPD), Διεθνώς πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ (IAIM), Διεθνώς πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Γιόγκα προετοιμασίας τοκετού, βρεφικής και νηπιακής Γιόγκα (Birthlight) και διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού CBC (CBI).


Το 2015 δημιουργήθηκε στη Νέα Σμύρνη η ΚοινΣΕπ ΜΑΜΑΜΑ, μια φωλία που έχει ως βασικό στόχο να συμβάλλει στο Ευ Ζήν της εγκύου, της νέας μητέρας, του βρέφους και του παιδιού.Το βασικότερο μου κίνητρο ως ιδρύτριας και προέδρου της ΚοινΣΕπ ήταν η επιθυμία μου να βοηθήσω τις μέλλουσες και νέες μητέρες να περάσουν την περίοδο της εγκυμοσύνης και της γονεϊκότητας απαλλαγμένες από τον φόβο και την ανασφάλεια που προκαλεί η ελλειπή ενημέρωση και η παραπληροφόρηση.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως ακριβώς εξελίσσεται ως Κοινσεπ τις υπηρεσίες σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ΚοινΣΕπ ΜΑΜΑΜΑ μέσα από συνεργασίες με επαγγελματίες και συλλόγους που έχουν ανάλογο μεράκι και στόχους προσπαθεί να βελτιώνει τις υπηρεσίες που προσφέρει στις οικογένειες που τις χρειάζονται, διότι πιστεύει ακράδαντα πως κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να απολαύσει την μοναδική εμπειρία της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας όπως η ίδια επιθυμεί και όπως πραγματικά της αξίζει, με απόλυτο σεβασμό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μια μητέρα η οποία θα έρθει στην Κοινσέπ ανάμεσα σε ποιά σειρά προγραμμάτων μπορεί να επιλέξει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτή τη στιγμή στο ΜΑΜΑΜΑ πραγματοποιείται σειρά προγραμμάτων για εγκύους, μητέρες με μωρά και παιδιά: Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας από την ομάδα Μαιών του Ευτοκία-Σύλλογος για την προαγωγή του φυσικού τοκετού. Ομάδες Γιόγκα Εγκυμοσύνης και Τοκετού. Ομάδες Βρεφικής και Νηπιακής Γιόγκα από 3 μηνών έως και 4 ετών. Ομάδες κιναισθητικής & δημιουργικού παιχνιδιού για παιδιά άνω των 4 ετών. Ομάδες ενημέρωσης Μητρικού Θηλασμού. Ομάδες μαθημάτων Βρεφικού Μασάζ (ΙΑΙΜ). Ομάδες κιναισθητικής για βρέφη Child'Space. Ομάδες Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά άνω των 3 ετών. Ομάδες μαθημάτων Ρεφλεξολογίας για βρέφη. Ατομικές συνεδρίες Ρεφλεξολογίας για εγκύους. Ατομική Συμβουλευτική για τον Μητρικό Θηλασμό.

Διαβάστηκε 6116 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Wednesday, 30 August 2017 15:56
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αιδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικόυ και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Νέας Σμύρνης από το 2006, το 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το επάγγελμα του διαφημιστή.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Σύμβουλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθήκε Αντιπροεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) εκπροσωπώντας την Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη".

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Συμμετέχει ως μέλος στους τοπικούς Συλλόγους και Σωματεία της Νέας Σμύρνης "Εστία" (Σωματείο Μικρασιατικής Μνήμης) και στον "Φοίνικα" (Εξωραϊστικός Ψυχαγωγικός και Πνευματικός Σύλλογος) στο όποιο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος.

Έχει ιδρύσει το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο από το 2015 διατελεί Πρόεδρος.