Thursday, 08 November 2018 00:00

Φεστιβάλ παιδείας - Δράση Πρωτοβάθμιας: Εικαστική ανακύκλωση

Φεστιβάλ παιδείας - Δράση Πρωτοβάθμιας: Εικαστική ανακύκλωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 16, 17121 Νέα Σμύρνη
Τηλ: 213-20.25.831 – 833 - 840
Fax: 213-20.25.913
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΡΑΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ: ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης εισάγει στο 1ο Φεστιβάλ Παιδείας νέο πρόγραμμα «Εικαστικής Ανακύκλωσης» για τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 1/11/2018 μέχρι 23/12/2018 και θα περιλαμβάνει:

• την υιοθέτηση ενός φυσικού δένδρου από κάθε σχολική μονάδα προκειμένου να αποτελέσει την Χριστουγεννιάτικη εικαστική πρόταση του από ανακυκλώσιμα υλικά και στολίδια.
• τον διαγωνισμό ανάδειξης της καλύτερης εικαστικής παρέμβασης.
• τον διαγωνισμό καλύτερης αξιοποίησης ανακυκλώσιμων οικιακών υλικών για την δημιουργία χριστουγεννιάτικων στολιδιών.

Η δράση εκτός από την εικαστική δημιουργία περιλαμβάνει και την «Ημέρα Ανακύκλωσης» όπου το κάθε σχολείο σε ένα ειδικό event θα στολίσει το δικό του δέντρο σε κεντρικά σημεία που θα υποδείξει ο Δήμος Νέας Σμύρνης.

Τα προτεινόμενα σημεία θα είναι: Η πλατεία Άνοιξης, η πλατεία Σταδίου, η πλατεία Ζαρίφη, η Πλατεία Βασιλείου Γεωργίου, η πλατεία Ιωνίας, η πλατεία Ειρήνης, το πάρκο επί των οδών Παρασκευοπούλου και Βυζαντίου.

Συμμετοχή θα δηλώσουν τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας. Σκοπός της δράσης είναι η βιωματική εκπαίδευση των μαθητών στην οικολογία και την ανακύκλωση ενισχύοντας την εκφραστικότητα του παιδιού μέσα από υλικά που μέχρι σήμερα τα αντιμετωπίζαμε ως απορρίμματα.
Ενισχύουμε την δημιουργία και την εκφραστικότητα των μαθητών συνδέοντας την τέχνη με την ανακύκλωση αναδεικνύοντας την καλλιτεχνική δημιουργία.

Το άχρηστο γίνεται χρήσιμο. Τα παιδιά, μέσα από τη δημιουργική επαναχρησιμοποίηση φαινομενικά «άχρηστων» υλικών, κατανοούν στην πράξη την έννοια της ανακύκλωσης, αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος και καλλιεργούν αρετές όπως η κοινωνικοποίηση, ο σεβασμός, η δημιουργικότητα και η αισθητική καλλιέργεια.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι το χαρτί, το πλαστικό, το αλουμίνιο, το γυαλί, ο πυλός, το χώμα, το ξύλο, τα φύλλα κλπ.

Συντονιστής του προγράμματος είναι το Γραφείο Παιδείας του Δήμου μας και συγκεκριμένα η κα Κατερίνα Βαρελά και στη δράση αυτή συμμετέχει και η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου μας. Η δράση θα επικοινωνηθεί και θα αξιολογηθεί από μία τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από:

1. Περιβαλλοντολόγο
2. Ζωγράφο
3. Εκπαιδευτικό

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».