Monday, 03 June 2019 00:00

Οι Δημοτικές Εκλογές ως άποψη ενός νέου ψηφοφόρου

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι Δημοτικές Εκλογές ως άποψη ενός νέου ψηφοφόρου

Γράφει ο Κώστας Σαραντόπουλος, Φοιτητής - ποδοσφαιριστής.

Ο λαός πάντοτε έδινε ιδιαίτερη σημασία στις δημοτικές εκλογές. Είναι η πλησιέστερη μορφή εξουσίας προς τον πολίτη λόγω της άμεσης πρόσβασης στα πρόσωπα που την εκπροσωπούν! Υπάρχει η αμεσότητα της λήψης και επίλυσης των προβλημάτων. Κάτι που δεν συμβαίνει με την κεντρική εξουσία. Ο Δήμαρχος και ο Δημοτικός Σύμβουλος πρέπει να είναι πραγματικοί εκπρόσωποι των πολιτών, όλων των πολιτών όμως αδιακρίτως.

Είναι καλό να έχουν πολιτική κρίση αλλά και κομματική ένταξη, καθαρή και διαυγή. Δεν είναι έντιμο να παίζουν σε πολλά ταμπλό. Ο σκεπτόμενος πολίτης εκτιμά πάντοτε την καθαρή θέση και όχι την διφορούμενη. Εκλέγονται για να εργαστούν για την πόλη και τα χωριά τους.

Σε αυτά είναι η δύναμη ενός κράτους και ενός έθνους. Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών όσοι πιστεύουν σε μια αυτοδιοίκηση μακριά από τα προβλήματα. Είναι προτιμότερο ένας Δήμαρχος να αγωνισθεί να λύσει υπαρκτά προβλήματα παρά να καταπιάνεται με πλήθος ιδεών προς υλοποίηση και τελικά να αποτυγχάνει. Φυσικά χρειάζεται σχέδιο, πρόγραμμα, κοστολογημένο που για να το καταρτίσεις πρέπει να γνωρίζεις, να γνωρίζεις πολλά και να ακούς, να ακούς και να ξέρεις να συνεργάζεσαι. Η συνεργασία είναι η αρχή της επιτυχίας! Δεν είναι αδυναμία η συνεργασία αλλά είναι επίδειξη γνώσης και αποφασιστικότητας.

Ο Δήμαρχος και οι τοπικές αρχές δεν αντιδικούν με τους πολίτες αλλά με την αξιοπιστία και το έργο τους ανοίγουν νέους δρόμους σκέψης και κοινωνικής παιδείας. Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι εκπρόσωποι της χρειάζεται να έχουν παιδεία. Παιδεία πολιτική, κοινωνική, αγωνιστική. Μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να υπάρχουν αντίπαλοι αλλά συνεργάτες για την αναπτυξιακή πορεία της πόλης και του χωριού.


Στην εποχή της κρίσης η αυτοδιοίκηση καλείται να ζωντανέψει την Ελληνική ύπαιθρο. Με ανάδειξη όλων των τοπικών δυνάμεων που φλέγονται από αγάπη για τον τόπο. Με μπόλιασμα των τοπικών κοινωνιών με αξίες και ιδανικά. Η επένδυση και ανάδειξη στις αξίες και τα ιδανικά είναι δουλειά της αυτοδιοίκησης.

Η καθαρή πόλη, είναι καθαρή και περιβαλλοντικά και αξιακά. Η αυτοδιοίκηση είναι μοχλός ανάπτυξης. Οι Δήμαρχοι δεν θα κρύβονται πίσω από την έλλειψη χρημάτων για έργα, αλλά θα βρίσκουν νέες ευκαιρίες για τον τόπο τους.

Διαβάστηκε 2203 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Monday, 03 June 2019 20:53
 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.