Tuesday, 26 March 2019 00:00

Μήνας θεάτρου ο Απρίλιος στη Νέα Σμύρνη - Δωρεάν παραστάσεις στη σκηνή του πολυχώρου Γαλαξία

Μήνας θεάτρου ο Απρίλιος στη Νέα Σμύρνη
Δωρεάν παραστάσεις στη σκηνή του πολυχώρου Γαλαξία

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ
ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Ελ. Βενιζέλου 16
Ν. Σμύρνη
Τηλ. Επικ. 2132025922,924, 2109310408
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα Σμύρνη, 26/3/2019
Μήνας θεάτρου ο Απρίλιος στη Νέα Σμύρνη
Δωρεάν παραστάσεις στη σκηνή του πολυχώρου Γαλαξία

Μερικές από τις καλύτερες παραστάσεις της φετινής θεατρικής σεζόν ανεβαίνουν τον Απρίλιο στη σκηνή του πολυχώρου Γαλαξία, στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, με ελεύθερη είσοδο.


Τη δράση διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης, και όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Οργανισμού, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «μετά την περσινή τεράστια επιτυχία αποφασίσαμε να επαναλάβουμε το Αφιέρωμα, διοργανώνοντας μια μεγάλη γιορτή για το θέατρο με αξιόλογες παρaστάσεις που κινούνται σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, ακολουθώντας όλα τα μονοπάτια της θεατρικής τέχνης, από την κωμωδία και το δράμα ως το μονόλογο και τη σκηνική σύνθεση. »


Μεταξύ των παραστάσεων που ξεχωρίζουν είναι το πολύ ενδιαφέρον κοινωνικό έργο Στα ξένα Ελληνας και στην Ελλάδα ξένος (1/4), με τον Λευτέρη Ελευθερίου, η μαύρη κωμωδία Football Το παιχνίδι της ανθρωπότητας (2/4), με ζωντανή μουσική, το αξιόλογο έργο Τζόρνταν (3/4) σε σκηνοθεσία από την Ομάδα Erinia, καθώς και η παραστάση Η πόρνη από Πάνω, με την Κατερίνα Διδασκάλου (4/4), που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από το κοινό, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της για όγδοη συνεχή σεζόν. Να αναφέρουμε επίσης την ενδιαφέρουσα performance Διγενής Ακρίτης, Στα όρια (8/4) στην οποία ζωντανεύει το γνωστό ηρωικό ποίημα Διγενής Ακρίτας, που αποτελεί και το πρώτο γραπτό μνημείο της νεοελληνικής λογοτεχνίας, την ξεκαρδιστική επίκαιρη κωμωδία Mein Komplex Όταν ο Hitler συνάντησε τον Freud (9/4) και τέλος την πολύ καλή παράσταση Τα μαύρα λουστρίνια (12/4) που βασίζεται στον ομώνυμο μυθιστόρημα της Μάρως Δούκα. Στις 13/4 στη σκηνή του Γαλαξία ανεβαίνει μια παράσταση- μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», με την Χριστίνα Αλεξανιάν, που αποτελεί παραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης.


Την αυλαία του Αφιερώματος στο Θέατρο ανοίγει στις 29 και 30 Μαρτίου το Φεστιβάλ Stand Up Comedy που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, με μερικούς από τους καλύτερους comedians της Αθήνας που ενώνουν τις δυνάμεις τους σε δυο σπαρταριστές Βραδιές...όρθιας κωμωδίας. Οι ηθοποιοί υπόσχονται να παρασύρουν τους θεατές σε μια γρήγορη, σπιρτόζικη ακολουθία σύντομων χιουμοριστικών ιστοριών, σε μια σειρά από αστείους μονολόγους, καλώντας τους σε ένα διαδραστικό παιχνίδι που αναδεικνύεται λυτρωτικό, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Τις δυο Βραδιές Stand up Comedy, στις 29-30 Μαρτίου στις 21.30, παρουσιάζει ο ηθοποιός Αντώνης Κρόμπας. Η είσοδος στο bar Noble –Αγίας Φωτεινής 19, Νέα Σμύρνη- όπου θα πραγματοποιηθεί το event, είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες
Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης
210 9310408 και 2132025922 & 924
site: www.culturens.org

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.