Saturday, 09 March 2019 00:00

6ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στη Νέα Σμύρνη στις 16-17 Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο

6ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στη Νέα Σμύρνη στις 16-17 Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ
ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Ελ. Βενιζέλου 16
Ν. Σμύρνη
Τηλ. Επικ. 2132025922,924, 2109310408
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
6ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στη Νέα Σμύρνη
Στις 16-17 Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο

Νέα Σμύρνη, 8/3/2019

Μερικοί από τους καλύτερους κουκλοπαίκτες της Αθήνας θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης στις 16 και 17 Μαρτίου στον πολιτιστικό πολυχώρο «Γαλαξίας» και στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης.

Το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου διοργανώνεται τα τελευταία 6 χρόνια, με τεράστια συμμετοχή, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του παιδικού κοινού όχι μόνο της Νέας Σμύρνης, αλλά και της υπόλοιπης Αθήνας. Αξίζει να αναφερθεί ότι σχεδόν 5 χιλιάδες παιδιά έχουν παρακαλουθήσει παραστάσεις κουκλοθεάτρου ή έχουν συμμετάσχει σε κάποια από τα εργαστήρια κούκλας που διοργανώθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια από τον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Ολες οι παραστάσεις είναι βιωματικές, προσκαλώντας τα παιδιά να συμμετάσχουν σε ένα μαγικό παιχνίδι που συνδυάζει τη μουσική, με το θέατρο, την παντομίμα, με τον χορό, πάντοτε με χιούμορ, ρυθμό και ανατροπές που κρατούν ζωηρό το ενδιαφέρον τους. Η ομάδα ΟΥΠΣ, το κουκλοθέατρο ΧΑΡΧΟΥΤ, Αντάμα και Baruti, αλλά και το θέατρο Σκιών Namaste συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα, ενώ οι παραστάσεις βγαίνουν και στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, με τα υπαίθρια κουκλοθέατρα Circus Sokoro και KOUTOUROU να διοργανώνουν διαδραστικά παιχνίδια.

Παράλληλα , όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται εργαστήρια κατασκευής μαριονέτας, στα οποία τα παιδιά εξελίσσουν την σκέψη και τη δημιουργικότητά τους, φτιάχνοντας τις δικές τους κούκλες.

«Η 21η Μαρτίου, με αφορμή την οποία πραγματοποιείται το Φεστιβάλ, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου, αλλά και Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, Ημέρα για το Σύνδρομο Down και Ημέρα Ποίησης. Μια ημέρα που αποτελεί ευκαιρία για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά, να γιορτάσουμε τη δημιουργία, τη διαφορετικότητα και τη χαρά της ζωής. Σας περιμένουμε για μια ακόμα χρονιά σε μια γιορτή για τις κούκλες, τους κουκλοπαίκτες, τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους», σημειώνει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν.

Αναλυτικό πρόγραμμα


Σάββατο 16 Μαρτίου


11.00 Το αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα - Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού
12.30 Ο κλιπ το τρομερό μανταλάκι - Εργαστήριο Κατασκευής Κούλας (4-6 ετών)
17.00 Ο Κύριος Χ και το ζαχαροπασπαλισμένο μυστήριο - Ομάδα ΟΥΠΣ
19.00 Ο Καραγκιόζης Ψαράς - Θέατρο Σκιών ΝΑΜΑΣΤΕ
Κυριακή 17 Μαρτίου
11.00 Ιππόκαμποι, πειρατές, βαρκάδες, φεγγαρόλουστες, γλυκόξινες καντάδες - Θέατρο Χαρχούτ
12.30 Πολύχρωμα πουλιά με παράξενες φωνές - Εργαστήριο Κατασκευής Κούκλας (7-10 ετών )
13.30 Violetta- Υπαίθριο Κουκλοθέατρο KOUTOUROU
14.00 Circus Sokoro –Υπαίθριο Κουκλοθέατρο
18.00 Το μυστήριο της Ανατολής- Θέατρο Μαριονέτας BARUTI

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 9310408 και 2132025922 & 924 και στο www. culturens.org

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.