Saturday, 09 March 2019 00:00

Πολιτιστική άνοιξη στη Νέα Σμύρνη - Μήνες μουσικής, θεάτρου και σινεμά στον πολυχώρο Γαλαξία

Πολιτιστική άνοιξη στη Νέα Σμύρνη - Μήνες μουσικής, θεάτρου και σινεμά στον πολυχώρο Γαλαξία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ
ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Ελ. Βενιζέλου 16
Ν. Σμύρνη
Τηλ. Επικ. 2132025922,924, 2109310408
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα Σμύρνη, 8/3/2019
Πολιτιστική άνοιξη στη Νέα Σμύρνη
Μήνες μουσικής, θεάτρου και σινεμά στον πολυχώρο Γαλαξία

Ένα πλούσιο πρόγραμμα ετοίμασε και φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης το οποίο ξεκίνησε το Σάββατο 3 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουνίου και περιλαμβάνει συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, εκθέσεις, διαλέξεις, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ, ξεναγήσεις. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον πολιτιστικό πολυχώρο «Γαλαξίας», με ελεύθερη είσοδο.


Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «αφιερώνουμε και φέτος, όπως και πέρυσι, κάθε μήνα σε μια δράση, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους έχουν προτίμηση στο θέατρο, στη μουσική ή στο σινεμά να απολαύσουν δωρεάν περισσότερες εκδηλώσεις, με ποικιλία θεματολογίας και ενδιαφέροντος.»


Ο Μάρτιος είναι φέτος μήνας αφιερωμένος στη μουσική με ονόματα, όπως ο Πασχάλης Τόνιος, ο Κωστής Χρήστου, ο Στέφανος Δεκεριάν, ο Χρήστος Γεωργαλής, ενώ ξεχωρίζουν τα Αφιερώματα στα 80 χρόνια από τη γέννηση της Τζένης Βάνου, το Αφιέρωμα στην σπουδαία στιχουργό Ευτυχία Παπαγαννοπούλου και η Συναυλία-Αφιέρωμα στον Κώστα Χατζή που εμφανίζεται ζωντανά στην σκηνή του Γαλαξία. Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσει Βραδιές με μουσική Jazz Blues και Ethnic, αλλά και κλασσικό σύγχρονο τραγούδι και λαϊκή ελληνική μουσική. Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου θα υπάρξουν και παράλληλες εκδηλώσεις στον Γαλαξία, όπως βιβλιοπαρουσιάσεις, διαλέξεις και προβολές ντοκιμαντέρ.


Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τον Μήνα Θεάτρου που κάνει πρεμιέρα με το Φεστιβάλ Stand up Comedy το οποίο διοργανώνεται στις 29 και 30 Μαρτίου στο club Noble, με ελεύθερη είσοδο, και συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια του Απριλίου με μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις της σεζόν, από καταξιωμένους αλλά και νεότερους δημιουργούς που θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά τους. Μεταξύ των παραστάσεων που ξεχωρίζουν είναι το επίκαιρο κοινωνικό έργο του Θανάση Σκρουμπέλου Στα ξένα Ελληνας και στην Ελλάδα ξένος (1/4), η καυστική κωμωδία Football Το παιχνίδι της ανθρωπότητας (2/4) του Θανάση Τριαρίδη, με ζωντανή μουσική, το γνωστό έργο Τζόρνταν (3/4) με την Ευγενία Κοντοέ, καθώς και η παράσταση που έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές Η πόρνη από πάνω (4/4) με την Κατερίνα Διδασκάλου. Στις ενδιαφέρουσες παραστάσεις να αναφέρουμε και την performance Διγενής Ακρίτης Στα όρια (8/4) που ζωντανεύει το ηρωικό ποίημα και πρώτο γραπτό μνημείο της νεοελληνικής λογοτεχνίας και Τα μαύρα λουστρίνια ( 12/4), στο οποίο δύο γυναίκες ενσαρκώνουν τα πολλά πρόσωπα της συγγραφέως Μάρως Δούκα.


Μήνας κινηματογράφου ο Μάιος, με μια σειρά από βραβευμένες ελληνικές ταινίες, όπως Η λιμουζίνα του Νίκου Παναγιωτόπουλου ( 13/5), η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά (14/5), με τους Μαρία Καλλιμάνη, Θεοδώρα Τζήμου και Χρήστο Στέργιογλου, το Xenia (17/5), με τον Γιάννη Στάνκογλου και ο Νοτιάς (18/5) του Τάσου Μπουλμέτη.

Για περισσότερες πληροφορίες
Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης
210 9310408 και 2132025922 & 924
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Σμύρνη.

Αρθρογραφεί στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 έως και το 2010 στην εφημερίδα "Τα Επίκαιρα Νέας Σμύρνης". Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει την επανέκδοση στην εφημερίδα "Φωνή της Νέας Σμύρνης" που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964 και διατήρησε έως το 1998. Έκτοτε ως εκδότης διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014. Διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη) και στην Επιτροπή Δημοπράτησης ακινήτων.

Διατελεί μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (ως Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο έως σήμερα διατελεί Πρόεδρος.