Friday, 22 February 2019 00:00

4ο Spark Square – Εστία Δημιουργικότητας

4ο Spark Square – Εστία Δημιουργικότητας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4ο Spark Square – Εστία Δημιουργικότητας

Το τέταρτο Spark Square έρχεται στη Νέα Σμύρνη με τέσσερις παρουσιάσεις βραβευμένων επιχειρήσεων και καινοτόμων δράσεων. Την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:30, στον πολυχώρο «Γαλαξίας» στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. Μία συνάντηση αφιερωμένη στην δημιουργικότητα, την καινοτομία, και την νεοφυή επιχειρηματικότητα, που ξεκίνησε το 2015 και έχει γίνει θεσμός. Καινοτόμα projects και νέοι επαγγελματίες δείχνουν ότι η νέα γενιά της Νέας Σμύρνης χαράσσει τον δρόμο προς την δημιουργικότητα. Το Spark Square αποτελεί μια εστία δημιουργικής ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και εμπειριών με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, και τη δημιουργία κινήτρων εναλλακτικής προσέγγισης της ελληνικής πραγματικότητας. Το Spark Square φιλοξενεί ανθρώπους με υψηλό επιστημονικό και επιχειρηματικό υπόβαθρο που μοιράζονται τις σκέψεις τους με το κοινό μέσω ενός διαδραστικού διαλόγου.


Ομιλητές του 4ου Spark Square:


- Αντώνης Ζέρβας
Ο Αντώνης Ζέρβας είναι επιχειρηματίας και ιδρυτής της iBusiness. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πιστοποιημένος Project Manager από τον PMI, και ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση σε ηλικία 25 ετών ως αντιπρόσωπος 2 πολυεθνικών εταιριών στην Ελλάδα. Υπήρξε Ομιλητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, σε συνέδρια και εκθέσεις. Ως επιχειρηματίας στο iBusiness startUp, έχει διακριθεί με το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό της Mazzinov, ενώ ήταν φιναλίστ στο MIT Enterprise Forum - Startup Competition. Μερικές από τις θερμοκοιτίδες που τον έχουν εμπιστευτεί είναι το EGG, το INNOVATHENS, το RELOAD GREECE και η Θερμοκοιτίδα του ΕΒΕΑ


- Βασίλης Λαζαρίδης
Ο Βασίλης Λαζαρίδης είναι επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Σμύρνη και είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Χαλκίδας στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Σε ηλικία 20 ετών άνοιξε το πρώτο κατάστημα Περί καφέ, με τη βοήθεια της οικογένειας του στον Πειραιά. Ταυτόχρονα ολοκλήρωσε τις σπουδές του και έπειτα προχώρησε στην ανάπτυξη και του δεύτερου καταστήματος Περί καφέ στην πλατεία Συντάγματος με τον συνεταίρο και συμφοιτητή του. Έχει ιδρυσει την Περί καφέ franchise που σε partnership πλέον με την mokka speciality coffee ξεκινάνε ένα πολύ δυναμικό expand στο χώρο του Speciality franchise coffee shop.


- Ηλίας Βαρθολομαίος
Ο Ηλίας είναι απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου και ακετέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο International Business and Management από το Alba Graduate Business School. Έχει δίπλωμα στο digital marketing, ενώ έχει πιστοποίηση στο gamification από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας. Eίναι co-founder της Owiwi, μιάς ελληνικής Startup εταιρείας η οποία καινοτομεί στον κλάδο του ανρθώπινου δυναμικού προσφέροντας ένα ψυχομετρικό εργαλείο τελευταίας γενιάς υπό τη μορφή ηλεκτρονικού παιχνιδιού. Το παιχνίδι το οποίο έχει αναπτύξει εντάσσεται στην ευρύτερη κατηγορία των «σοβαρών παιχνιδιών» (serious games), που είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να αξιοποιούν τη χρήση των τεχνολογιών ηλεκτρονικών παιχνιδιών και μεθοδολογιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων στον πραγματικό κόσμο.


- Γιώργος Τζώτης
Ο Γιώργος Τζώτης ειναι Νοσηλευτής με εξειδίκευση στη Ψυχική Υγεία. Εργάζεται απο το 2002 σε δομες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (ξενώνας αποκατάστασης ΨΥΧΑΡΓΩΣ "Ιπποκράτης Ι)της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ, Ψυχιατρική Κλινικη "Γαλήνειο Μέλαθρο" και απο το 2007 εως σήμερα στο Μετανοσοκομειακό Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης βραχείας Νοσηλείας Γ.Ν.Α. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ). Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε 3 πανελλήνια Νοσηλευτικά Συνέδρια και συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή και στις εργασίες δύο ευρωπαικών προγραμμάτων Partnership "Leonardo". Απο το 2016 ειναι ιδρυτικό στέλεχος της ΚοινΣΕπ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ και του "Παντοκαφενέ".

Πληροφορίες:


Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, 18:30
«Γαλαξίας» Νέας Σμύρνης
2ας Μαϊου 16, TK 171 21, Νέα Σμύρνη
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
https://www.facebook.com/sparksquare.gr
www.sparksquare.gr

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».