Tuesday, 12 February 2019 00:00

Εκδήλωση αποκάλυψης μαρμάρινης πλάκας προς τιμήν του ιδρυτή της Ευαγγελικής Σχολής

Εκδήλωση αποκάλυψης μαρμάρινης πλάκας προς τιμήν του ιδρυτή της Ευαγγελικής Σχολής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»
Νέα Σμύρνη, 29 Ιανουαρίου 2019

Την Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 17:45 ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Προτύπου & Πειραματικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης διοργανώνει εκδήλωση για την αποκάλυψη μαρμάρινης πλάκας προς τιμήν του ιδρυτή της Σχολής Παντολέοντα Σεβαστόπουλου με επιγραφή αντίστοιχη με εκείνην που υπήρχε στην Ιστορική Σχολή στη Σμύρνη. Θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας του Συνδέσμου Αποφοίτων για το 2019 στην αίθουσα τελετών της Σχολής.

Η επιγραφή «Παντολέον Σεβαστόπουλε, χαίρε» τιμούσε τον ιδρυτή της Σχολής και χορηγό του πρώτου κτηρίου της Παντολέοντα Σεβαστόπουλο, καταγόμενο από τη Χίο. Ο αποδημήσας σεβαστός καθηγητής Αυρήλιος Ευστρατιάδης στα γνωστά Δοκίμιά του για την Ευαγγελική Σχολή περιγράφει τον Παντολέοντα Σεβαστόπουλο ως τον «βασικό οικονομικό στυλοβάτη του Σχολείου» και «κύριο ιδρυτή της Σχολής», ο οποίος εκτός από την οικονομική στήριξη που παρείχε στη Σχολή φρόντιζε και για την προστασία της θέτοντάς την υπό την προστασία της Αγγλίας μέσα στην τουρκοκρατούμενη Σμύρνη.

Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης, ένα από τα πέντε πρότυπα δημόσια σχολεία της χώρας μας σήμερα, επωμίζεται την τεράστια πνευματική και παιδαγωγική κληρονομιά της ιστορικής Ευαγγελικής Σχολής της Μικρασιατικής Σμύρνης που ιδρύθηκε το 1733 και στην οποία φοίτησαν σπουδαίοι Έλληνες όπως ο Αδαμάντιος Κοραής , ο Μανώλης Καλομοίρης, ο εθνομάρτυρας Γρηγόριος ο Ε' και ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».