Tuesday, 05 February 2019 00:00

Ανάπλαση περιοχής Αιγαίου - Κράτητος, τι περιλαμβάνει & από που χρηματοδοτείται

Ανάπλαση περιοχής Αιγαίου - Κράτητος, τι περιλαμβάνει & από που χρηματοδοτείται

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης συμμετέχει στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Αθήνας (0ΧΕ), όπου μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου μας εντάχθηκε και χρηματοδοτείται το έργο με τίτλο: «Βελτίωση και Αποκατάσταση Υπερτοπικού Άξονα οδού Αιγαίου – Κράτητος», που στοχεύει στην αστική αναγέννηση, που θα επιτευχθεί με τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της αισθητικής αναβάθμισης των κοινοχρήστων χώρων και των οδών εσωτερικού δικτύου γειτονιών της περιοχής παρέμβασης που περικλείεται από τις οδούς Κράτητος -Αιγαίου –Εφέσου – Ελευθερίου Βενιζέλου και Παράδρομο Συγγρού, περιοχή που αποτελεί την είσοδο της Νέας Σμύρνης στον Δήμο Αθηναίων. Συγκεκριμένα εντάσσονται:

- H διαμόρφωση νέων επιφανειών πεζοδρομίων.

- Η δημιουργία ραμπών αναπήρων και οδεύσεων τυφλών σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές

- Η ανάπλαση των νησίδων επί των οδών Βυζηινού και Εφέσου.

- Η ανάπλαση της πλατείας Βουρνόβα και της εντός αυτής παιδικής χαράς.

- Η κατασκευή του εγκεκριμένου σύμφωνα με τα ΦΕΚ312/Δ/27-4-1988 και 337Δ/6-5-1988 πεζόδρομου στην οδό Θράκης (στα σύνορα με την πλατεία Βουρνόβα) και η ανακατασκευή του πεζόδρομου της οδού Αποστολάκη (είσοδος Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείου).

- Η δημιουργία ποδηλατόδρομου στην οδό Αιγαίου και στην οδό Ν. Πλαστήρα (από Κράτητος έως Εφέσου).

- H αντικατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων

- Η διαμόρφωση των κόμβων (διασταυρώσεων) με γνώμονα την ασφάλεια των κινούμενων οχημάτων και των πεζών ταυτόχρονα.

- Οι εργασίες προσαρμογής φρεατίων στη στάθμη του οδοστρώματος.

- Η διαμόρφωση σαφών περιγραμμάτων θέσεων στάθμευσης είτε παράλληλα είτε υπό γωνία με τον άξονα της οδού. Ειδική μέριμνα δίδεται σε κατάλληλα διαμορφωμένες θέσεις για ΑΜΕΑ. Επίσης υπάρχει πρόβλεψη θέσεων για δίτροχα στην οδό Εφέσου όμορα στο Άλσος

- Αναδιάταξη σήμανσης –οριζόντιας και κατακόρυφης- με ιδιαίτερη έμφαση στις διαβάσεις πεζών. Τοποθετούνται χαμηλά κολωνάκια σήμανσης και αποτροπής στάθμευσης παρά το κράσπεδο και κατά σημεία ειδικά αυτοφωτιζόμενα κολωνάκια με πιστοποιημένη ασφάλεια έναντι κρούσης μοτοσυκλετιστή.

- Ανακατασκευή του δικτύου φωτισμού με τοποθέτηση νέων ιστών και φωτιστικών σωμάτων νέου τύπου LED χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και μεγάλης αντοχής στον χρόνο.

- Για την προστασία του περιβάλλοντος προβλέπεται επίσης να τοποθετηθούν βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων.

Με το έργο: «Βελτίωση και Αποκατάσταση Υπερτοπικού Άξονα οδού Αιγαίου – Κράτητος» υλοποιείται η στρατηγική για το περιβάλλον , που αντανακλά το όραμα του Δήμου για την βιώσιμη ανάπτυξη της Νέας Σμύρνης στην πράξη, με την ανάδειξη της περιοχής ανάπλασης με σύγχρονα ψυχρά και φωτοκαταλυτικά υλικά που αποσκοπούν στην βελτίωση του μικροκλίματος με ταυτόχρονη μείωση της θερμοκρασίας (αποτροπή φαινομένου αστικής νησίδας) και μείωσης των ατμοσφαιρικών ρύπων μέσω ασφαλούς οικολογικής αποδόμησης, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζεται η αισθητική του περιβάλλοντος και η στάθμη διαβίωσης.

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.

Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητα του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».