Monday, 17 December 2018 00:00

Τελετή εγκαινίων της νέας πτέρυγας και του νέου γυμναστηρίου του Σχολικού Συγκροτήματος της οδού Νικομηδείας

Τελετή εγκαινίων της νέας πτέρυγας και του νέου γυμναστηρίου του Σχολικού Συγκροτήματος της οδού Νικομηδείας

Σε μια όμορφη και λιτή εκδήλωση, που είχαν ετοιμάσει ο Δήμος Νέας Σμύρνης, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων που συστεγάζονται στο μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της πόλης μας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια των νέων αιθουσών διδασκαλίας και του νέου γυμναστηρίου του Σχολικού Συγκροτήματος της οδού Νικομηδείας.


Την κορδέλα έκοψε ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο οποίος τόνισε: «ένα όνειρο δεκαπέντε χρόνων πήρε επιτέλους σάρκα και οστά μετά από αρμονική συνεργασία Δήμου και ΚΤΥΠ. Τώρα σειρά έχει η ανακαίνιση της παλιάς πτέρυγας που φιλοξενεί τέσσερα σχολεία, το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο (Ομήρειο) και το 3ο Γυμνάσιο- Λύκειο (Κεντρικό)».


Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Πολύδωρος Συρίγος επεσήμανε την υποχρέωση των μαθητών να φροντίζουν τη νέα πτέρυγα και ευχαρίστησε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη στήριξή τους κατά την πολύμηνη διάρκεια της κατασκευής του νέου κτιρίου.


Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ κ. Χαρωνίτης, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Δ΄ Αθήνας κ. Βαρελάς, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ζαβός, ο πρώην Διευθυντής κ. Κοκότης και ο Διευθυντής του Γ' Λυκείου κ. Μιχαλακόπουλος.
Ακολούθησε μια μουσική διαδρομή «Από τη Σμύρνη στη Νέα Σμύρνη» από μαθητές του 2ου Λυκείου σε συνεργασία με το «Μουσικό Σύνολο Σμύρνης» του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.


Η εκδήλωση έκλεισε με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Δήμου Νέας Σμύρνης για την υλοποίηση δράσεων για την προώθηση του αθλητισμού και των αρχών του Ολυμπιακού κινήματος στα σχολεία της πόλης μας. Η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κυρία Καρυοφύλλη, ο Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κ. Φίλης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Αλικάκος επεσήμαναν τη σημασία των αρχών του Ολυμπιακού κινήματος στις σχολικές κοινότητες και υποσχέθηκαν υλοποίηση αρκετών δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Βασσάλου

 Δημήτρης Πανταζής

 

Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης

 

Εκδότης εφημερίδας "Η Φωνή της Νέας Σμύρνης"

Ο Δημήτριος Αντ. Πανταζής γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία μέσω των παππούδων του Δημήτριο Ιωαν. Πανταζή που γεννήθηκε στην Σμύρνη, Ευγενία Πανταζή το γένος Νικολαίδη που γεννήθηκε στο Οδεμήσιο και Δημήτριο Καχριμάνη που γεννήθηκε στο Αϊδίνιο. Γονείς του είναι ο Αντώνιος Πανταζής που γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη και η Ασπασία Καχριμάνη που γεννήθηκε στην Στυλίδα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Στο διάστημα 2003 έως 2010 εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον έντυπο τοπικό τύπο από το 2006 εώς και το 2010 σε εφημερίδα της Νέας Σμύρνης εβδομαδιαίας κυκλοφορίας. Στο διάστημα Ιούνιος έως και Σεπτέμβριος 2010 εργάζεται ως αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα της Γλυφάδας.

Τον Ιανουάριο του 2011 αναλαμβάνει εκδότης στην "Φωνή της Νέας Σμύρνης", την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Εκδίδει και διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα στα εννέα βιβλία που έγραψε ο πατέρας του Αντώνης Πανταζής για την ιστορία της Νέας Σμύρνης με τίτλο "Νέα Σμύρνη - Το Χρονικό μιας Πόλης".

Εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την Δημοτική Παράταξη "Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη". Ως Δημοτικός Σύμβουλος ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης από τον Σεπτέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο 2017 μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου ομόφωνα από την ίδια την Επιτροπή εκλέχθεκε Αντιπρόεδρός της, καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Νέας Σμύρνης «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης (Εθνική Στέγη).

Από Μάρτιο 2017 έως και Αύγουστο 2019 που λήγει η τωρινή Δημαρχιακή θητεία είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίας Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας (Γραμματέας) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Το 2015 ίδρυσε μαζί με ακόμα 24 Νεοσμυρνιούς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» στο οποίο σήμερα διατελεί Πρόεδρος.